Windows 8.1 - A játékosok könnyen váltanak Windows 8.1-re

Ahogy azt már megszokhattuk, a Valve a Novemberi hónapra is közzétette legfrissebb jelentését, melyből tisztán látszik, hogy az Októberig Windows 8-at használó játékosok egy része már zökkenőmentesen átváltott a rendszerhez kiadott első frissítőcsomagra.


Októberben még a Steam felhasználók kicsivel több, mint 15 százaléka használta a Windows 8 64 bites változatát, azonban ez a szám egy hónappal később csaknem 4 százalékkal esett, mely egyértelműen a Windows 8.1 érkezésével magyarázható. Az első frissítőcsomagra való váltás egészen egyszerűen zajlik le a játékosok körében, hiszen azt a Steam felhasználók már 6,11 százaléka futtatja számítógépén.

A 32 bites Windows 8.1-re való frissítés is folyamatosan zajlik azonban egyértelmű, hogy a játékosok zöme inkább a 64 bites platformot részesíti előnyben. Jól látható, hogyha a frissítés ilyen ütemben zajlik le a játékosoknál, akkor az elkövetkező 3-4 hónap során a Windows 8 felhasználók egésze átáll majd Windows 8.1-re.

A Windows 7 a jelenlegi a legnépszerűbb rendszer a maga 51,76 százalékával, melyet a 64 bites változat birtokol, de a 32 bites társa is elég szép helyet foglal el a játékosok köreiben a jelenlegi 12,62 százalékos részesedésével. A jelentésből látszik, hogy novemberben a 64 bites platform tovább erősödött, míg a 32-es némileg veszített népszerűségéből.

Kiemelendő még az Ubuntu 13.10, valamint a Mac OS X 10.9 megjelenése is a játékosok számítógépein, melyek így novemberben hasonlóan szép eredményeket értek el, hiszen a felhasználók itt is végrehajtják a 13.04-es (Ubuntu) illetve a 10.8-as (Mac OS X) változatról való frissítést.

A cikket készítette: Kori
Csevegés (eddig 9 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gabesz1 · 6 év
A cikkből kiderül,hogy a felhasználók, játékosok egyre erősebb gépekkel rendelkeznek. A 64-es platform erősödése egyértelműen ezt jelzi. Csak sok felhasználó nincs tisztába a 64-es rendszerkövetelményeivel, és ezért lehet elég sok negatív kritikát olvasni róla. Sokan úgy gondolják, ha megvan a min. 4Gb ram, akkor mehet a 64-es fel. De ez csak egy kritérium a sok közül. Jó a cikk Kori, gratula! Thumbs up
Kori · 6 év
Igen, mert egyre olcsóbb memóriához jutni, így nem csoda, hogy az is bővít, akinek gyengébb gépe van, de egy plusz memória vásárlásával máris frissíthet 64 bites rendszerre. Persze ha van 64 bitet támogató processzora, mert különben nem sokat ér vele. Smile

Köszi! .) OFF!
Kicsit aggódtam, hogy nem lett olyan ütős mint szerettem volna, de egy jó ideje nem írtam már...
vermilion · 6 év

Idézet

Csak sok felhasználó nincs tisztába a 64-es rendszerkövetelményeivel, és ezért lehet elég sok negatív kritikát olvasni róla.

Ez így igaz pedig aki játékos az jó ha tisztában van a 64-bit előnyeivel, mert a mai modern játékok csak azon futnak igazán (szerintem)! Bár én nem játszok, de a hír az így is tökéletes! Smile
gabesz1 · 6 év
vermilion:Való igaz!Thumbs up
A szám.gépes játékokat szintén nem szoktam használni,nem köt le..(legalábbis engem)Sad
Kori · 6 év

Idézet

Ez így igaz pedig aki játékos az jó ha tisztában van a 64-bit előnyeivel, mert a mai modern játékok csak azon futnak igazán.

Sokkal szebb látványt is nyújt a 64 bites rendszerben való futtatás, hát még ha maga a játék is 64 bitre van írva. Smile Utóbbi még most terjed, hiszen a játékok nagy része még 32 bites...

Ha az ember nem játékra használja a 64 bites rendszert, akkor simán elfut 2 GB-al, de a közepes játékoknak is elég 3 GB rendszermemória.
vermilion · 6 év

Idézet

Utóbbi még most terjed, hiszen a játékok nagy része még 32 bites...

Na ez az amit én nem tudtam ,nem vagyok játékos valahogy nem tud lekötni.
Viszont mióta 64-bites gépem van azóta tudom hogy menyivel jobb mint a 32-bites !
Kori · 6 év
Én a Windows 8 érkezésével egy időben váltottam 64 bites rendszerre. Nincs mitől félni, ha a minimum követelmények megvannak. Smile
kerekpar53 · 6 év
Sziasztok ! Egy biostár tz77b alaplap egy i5 procival 3.1 gh 7700 video kártya elégjó már 64 bitesnek ha a ram 8 gb .szerintem igy gyorabb mint a 32 bites .
Magyar88 · 6 év
Egyre olcsóbbak a memóriakártyák? Grin Helyesbítek egyre drágábbak ami eddig 7500 volt volt az féléven belül 9900Ft lett és sok helyen még drágább is és ez a drasztikus memóriakártya drágulás mindegyiknél észre vehető sajnos. Egyébként szuper cikk csak így tovább Kori. Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (4)50 %
Nagyon jó (4)50 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!