Windows 8.1 - Már csak egy hónapig használhatjuk az előzetest

A frissítésre való felhívást a Microsoft Small Business and Development blogon közölték a cég munkatársai, melyben megkérnek mindenkit arra, hogy frissítsenek a frissítőcsomag végleges változatára, mivel az előzetes verzió próbaidőszaka, 2014 Januárjában lejár.


A Windows 8 felhasználók ingyenesen juthatnak hozzá a Windows 8.1-hez, melyet a Windows Store-ból tudnak beszerezni. Lehetőség van azonban, a frissítőcsomag dobozos változatának megvásárlására is, melynek segítségével a Windows XP, a Windows Vista, és a Windows 7 rendszert használók is könnyen válthatnak az új rendszerre, melyhez az anyarendszer (Windows 8) megléte nem szükséges.

Frissítés előtt azonban bizonyosodjunk meg arról, hogy processzorunk rendelkezik a megfelelő támogatással: "Fontos tudnunk, hogy a 64 bites változat alapkövetelménye, hogy processzorunk CMPXCHG16b és LAHF/SAHF támogatással rendelkezzen, így tehát a Windows 8 telepítéshez szükséges PAE-, NX és SSE2-támogatás mellett mostantól ezekre is szükségünk lesz. A 32 bites változat esetében viszont a CMPXCHG16b és a LAHF/SAHF támogatás nem szükséges, így a régebbi processzorokra telepíthető a Windows 8.1 Preview." - írtuk egy korábbi cikkünkben.

Ha még bizonytalanok vagyunk a frissítést illetően, akkor számunkra a legjobb választás, ha kipróbáljuk a Windows 8.1 Enterprise próbaverzióját, melyet 90 napig teljes funkcionalitásával együtt használhatunk. A trial verzió Angol nyelvű, ám könnyedén felrakhatjuk rá a Magyar nyelvet, telepítéséhez pedig nem szükséges kulcsot megadnunk, mivel internetre csatlakozáskor, automatikusan aktiválva van rendszerünk.

A Windows 8.1 Enterprise 90 napos próbaváltozatai innen tölthetőek le:


A cikket készítette: Kori
Csevegés (eddig 8 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
PREDATOR · 6 év
Köszönjük a cikket, ez is hasznos és jól elmagyarázott cikk,én már 2 hete a Windows 8.1 AIO x64 Integrated Nov. 2013 IE11 Hun.-Kori rendszerét haszálom edig semi problémával nem szembesültem,tökéletes munka,köszönet azért is.
Kori · 6 év
Thumbs up Próbáltam rövidre venni, hiszen a fontosabb dolgokat már leírtam a korábbi cikkekben, melynek linkjeit szokás szerint, belecsempésztem a cikkbe, hogy mindenkinek érthetőek legyenek a dolgok.

OFF!
Amúgy, egyre jobban belejövök a cikkírásba ismét. Grin
Szünet után nehéz volt kicsit visszarázódni, de mára belejöttem. Ezek mellett pedig az oldalra is felügyelni és az integrált változatokkal is foglalkozni néha kicsit sok, de megoldom.
Phoenix · 6 év
Miért nem tudják megoldani azt, hogy előzetesről is lehessen frissíteni RTM verzióra?
TheKornel · 6 év
Szerintem ígyis ideje van a támogatását megszüntetni a Windows 8.1 Previewnek... Smile Azért is már, mert már augusztus végétől már le lehet tölteni a Windows 8.1 Végleges változatát... Smile És különben is, már rég váltani kellene mindenkinek, mert ez csak egy Preview verzió, amik bugok hátán van már...
tomburger · 6 év
Annyi mindent kell már lassan támogatnia a processzornak, hogy a régebbi gépekre nem is lehet telepíteni. Nekem volt egy egy magos, 3 Ghz-es gépem, de csak a Win 8 Customer Preview ment rá, a többi már nem. Szerintem számos elmaradott országban ezért sem váltanak rá. Sosem fogom megérteni, hogy minek kell támogatnia NX-et, meg hasonlót, ha a Win7 megvolt nélküle?!
Kori · 6 év
martin05 -

Idézet

Miért nem tudják megoldani azt, hogy előzetesről is lehessen frissíteni RTM verzióra?

Ha gondolkodol kicsit, akkor rájössz. Smile ($)

tomburger -

Idézet

Annyi mindent kell már lassan támogatnia a processzornak, hogy a régebbi gépekre nem is lehet telepíteni. Sosem fogom megérteni, hogy minek kell támogatnia NX-et, meg hasonlót, ha a Win7 megvolt nélküle?!

A processzorok oldaláról már régen megvoltak ezek a támogatások, de ezt az operációs rendszer oldaláról a Microsoft nem bővítette, de most a biztonság növelése (+ a gyorsabb működés) érdekében, ezen módosítottak.

Az viszont szerintem rossz döntés volt a cég részéről, hogy a frissítőcsomagnál is változtatott ezeken, szerintem jobb lett volna a következő Windowsnál ezt meglépni.
Kori · 6 év
A pontos időpont 2014. Január 15.:
lacko9691 · 6 év
Köszönetem a munkádért Kori, Boldog Karácsonyt neked és mindenkinek az OPREND-en. lackó.Thumbs up

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (6)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!