Windows 8.1 - Érkeznek a végleges "Windows 8.1 Update" lemezképek

Az utóbbi egy hónap során sok minden történt, amely zavart kelthetett a "Windows 8.1 Update" kapcsán, hiszen sok információnak nem, vagy csak részlegesen voltunk tudatában. A felénk áradó információhalmazt megszűrve nézzük, hogy mit is tudunk a tavaszi frissítésről, melyeket már tényként kezelhetünk.


Március elején számoltunk be a 17031-es Buildről kiszivárgott képernyőképekről és információkról, amelyek felszínre kerülése után, pár nappal később már az .msu frissítőfájlok is megjelentek az interneten, melyeket WZor osztott meg velünk. Az említett Buildet február 21-én állították össze a Microsoft műhelyében, melyet - a frissítőfájlok digitális aláírása alapján - február 23-án (x86) és 24-én (x64) véglegesített a cég.

A "Windows 8.1 Update" fejlesztése itt azonban még nem fejeződött be, mivel a három "Update 1"-et tartalmazó "fő frissítéshez" (KB2919355, KB2919442, KB2932046), később egy kiegészítő javítást is elkészített a Microsoft, mellyel véglegesen pontot tettek a munkálatok végére. A frissítést egyébként február 27-én látta el kézjegyével a szoftveróriás, mely már szerepelt a március 7-én kiszivárgott frissítőfájlok között is. (KB2937592)


A végleges "Windows 8.1 Update" Build - amely a GOLD RTM címet tudhatja magának - nem más, mint a 9600.17031-es verziójú építés lett, melyet 99,9 százalék bizonyossággal állíthatunk, s erre több jel is utal. WZor korábban jelezte, hogy a Microsoft február 23-át jelölte meg végső napnak, ameddig az RTM-et elláthatja aláírásával. Ezt követően egészen március 15-ig volt lehetősége Redmondnak, hogy tesztelje, majd kiküldje a végleges változatot az OEM-partnereknek.

Március 4-én a cég egy tesztet hajtott végre, melynek során a frissítéseket a Windows Update szolgáltatásán keresztül is elérhetővé tették, így ellenőrizve, hogy a frissítési folyamat probléma nélkül zajlik-e le. A profik persze kiszúrták mindezt, s a hírt rögtön megosztották a nagyérdeművel. Az öröm nem tartott sokáig, hiszen a Microsoft is reagált minderre, és rövid időn belül bezárta - a saját maga által nyitott - kiskaput. (A tesztet nyilván elvégezték.)


Március 14-én a végleges frissítéseket (Build 17031) kiküldték (.msu fájlokat tartalmazó, ISO fájlok formájában.) a partnereknek, melyek alapos tesztelését a gyártók még a hétvége folyamán elkezdték. A kiküldött lemezkép tartalmazza a 32 és a 64 bites rendszerekhez tartozó, valamint az ARM processzorokra készült frissítőfájlokat is.

Az ISO-fájl még március 21-én kiszivárgott az internetre, ahogy az OEM-partnerek számára mellékelt dokumentáció is, melyben már "Windows 8.1 Update" néven illeti a Microsoft a tavaszi frissítést. Megjegyzendő azonban, hogy a KB2939087-es, valamint a KB2938439-es frissítések nem képezik (Korábban ezek is kiszivárogtak.) a tavaszi frissítés részét, viszont a frissített Windows ADK-nak szüksége van ezekre, mely szintén kiszivárgott a hónap elején.

A legvalószínűbb folytatás szerint, a tavaszi frissítés legkorábban április 2-án kerülhet fel az MSDN-re, mely napon egyúttal a 2014-es BUILD fejlesztői konferencián is bemutatásra kerülhet, ahol a fejlesztők és a sajtó is szemügyre veheti a Windows 8.1 frissítését. A végfelhasználók számára pedig április 8-án, azaz a Patch Kedden válhat majd elérhetővé a "Windows 8.1 Update", mely egyben a Windows XP utolsó frissítő keddje is lesz.

A cikket készítette: Kori
Hozzászólások megtekintése (eddig 33 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mesant · 6 év
Az Office 2003-tól is elbúcsúzunk azon a napon...
Kori · 6 év
Az OEM-partnereknek kiküldött, eredeti lemezkép innen letölthető: (2,09 GB)
A tartalom egy részének megtekintéséhez bejelentkezés, vagy regisztráció szükséges.

A dokumentáció pedig innen:
A tartalom egy részének megtekintéséhez bejelentkezés, vagy regisztráció szükséges.

Ugyanez integrált formában:

Win.8.1 Update 1 AIO x86 Int. 03.21.2014 IE11 Hun.-Kori (Test2 - G2.1)
A tartalom egy részének megtekintéséhez bejelentkezés, vagy regisztráció szükséges.

Win.8.1 Update 1 AIO x64 Int. 03.21.2014 IE11 Hun.-Kori (Test2 - G2.1)
A tartalom egy részének megtekintéséhez bejelentkezés, vagy regisztráció szükséges.

Már csak ma érhető el a VIP topik!
tamasrozsa · 6 év
kori nem jó amit kiraktál nem lehet leszedni semmit se mert hibát ír ki létszi ha tudod javítsd ki köszi Grin!

Admin: Talán most jó lesz, mert a fájl védve van, nehogy töröljék.

még mindig nem jó Grin
tamasrozsa · 6 év
igen edward72 ez már fasza lehet szedni Grin
Kori · 6 év
Firefox, vagy Chrome kell hozzá, nálam rendben van, most néztem. Smile

Amúgy, Satya Nadella (Először!) sajtótájékoztatót fog tartani holnap, a San Francisco-i, Microsoft News Center-ből, s bár elvileg nem ez lesz a fő téma, azért talán hallhatunk valamit az Update-ről is, még a Build előtt. Smile
tamasrozsa · 6 év
köszönjük kori Grin
PREDATOR · 6 év
Köszönjük Kori,megént egy szép részletes és érdekes cikk tőled ahogy már megszokhatuk.Wink
Kori · 6 év
Készültem rá tegnaptól. 1 hónap kihagyás után nem volt könnyű újra belejönni, de aztán felpörögtem. Grin

Én már nagyon várom, hogy megjelenjen az MSDN-en, bár integrált változatot csak Májusban készítek, mert akadnak még bugok és problémák, melyeket jobb lenne, ha javítanának, illetve a programok és az illesztőprogramok megfelelő kompatibilitásán is dolgozni kell majd. Smile
Sandro · 6 év
Üdv!
a letöltés 59 %-nál megállt.Sad
KiegészítésGrine később elküldtem a saját felhőmbe, onnan meg le a gépre.

(Admin: Inkább megszakadt. Próbáld a MegaDownloaderrel:
vermilion · 6 év
A cikk jó részletes akit érdekel annak hasznos,nekem egy olyan kérdésem lenne hogy az MS azt ígéri hogy a Windows 8.1 Update 1 akár 1 GB-nyi rendszermemória mellett is működik, tárhelyből pedig csak 16 GB-nyira van szüksége.
Ezt hogyan érik el egy utólag telepíthető update csomaggal?
figaro72 · 6 év
Üdv!
Ti hogy tudjátok,a Microsoft ad ki áprilisban 8.1-Update 1-es lemezképet?
vermilion · 6 év
@figaro72:
-

Idézet

Ti hogy tudjátok,a Microsoft ad ki áprilisban 8.1-Update 1-es lemezképet?

Persze április 2.-án ha minden igaz az MSDN előfizetők megkapják onnantól meg gyakorlatilag az egész világ!
Kori · 6 év
vermilion -

Idézet

...egy olyan kérdésem lenne hogy az MS azt ígéri hogy a Windows 8.1 Update 1 akár 1 GB-nyi rendszermemória mellett is működik, tárhelyből pedig csak 16 GB-nyira van szüksége.
Ezt hogyan érik el egy utólag telepíthető update csomaggal?

Ezt a táblagépekre ígérték, ahol ez rendkívül fontos, hiszen egy 16 GB-os táblagépet is piacra lehet dobni így. Ez számít most a cégnek, hogy minél többet tudjanak értékesíteni, és ami fontos: az alsó kategóriában is.

Nyilvánvalóan, itt elsősorban a 32 bites és az ARM változatokra kell gondolni, s bár ezek rendszerkövetelményei így is egyeztek, a frissítések hatására már nemhogy 16 GB, már lassan 20-25 GB helyre volt szükség. (Ez a rendszert és kisebb programokat foglalja magában, mely ezen a tárhelyen még kényelmesen elfér.)

Ezt próbálják meg visszaszorítani a Windows 8.1 Update-al. Nem véletlen, hogy az integrált rendszereimnél is 30-50 GB-os partíciókat javaslok. (Windows 8 esetében mikor kijött, még elegendő volt a 16-20 GB, aztán jöttek az Update-ek...)

Az Update csomagnál pedig úgy érik el a csökkentést, hogy a frissítés során nemcsak új funkciókat kapunk, de törli is a felesleges fájlokat a rendszerből, valamint optimalizálja is azt, így spórolva nekünk több GB tárhelyet és memóriát.

Nyilvánvalóan, az MSDN-es lemezkép fogja a legkevesebbet foglalni, így azt lesz majd érdemes feltenni. Smile
pucek01 · 6 év
sziasztok le töltöttem fel telepitettem de 4böl 1 nem települt fel nem értem miért valaki tudja?Shock
Magyar88 · 6 év
Kori ismét hozta a formáját! Köszönjük! Gyakrabban is jöhetnének cikkek mindig érdekesek és hasznosak, arról nem is beszélve hogy amiket készítesz integrált rendszereket rendkívül masszívak és megbízhatóak és legalább nem kell a méretük miatt 8.5 gigás dvd lemezeket elpazarolnom. Szóval örök hála a rendszereidért is. Smile
vermilion · 6 év
@Kori:Ez korrekt válasz volt ,köszi!Thumbs up
tibor37 · 6 év
A cikk tökéletes köszönöm.
Ez a pár nap hamarosan eltelik Wink
Lali · 6 év
Kori Ez a cikk fantasztikus, tudom már hogy az elmúlt 1 hónap alatt mi hiányzott a Koriféle Cikk Grin Grin
pap szabolcs · 6 év
Grin kori kiraly a cik
Kori · 6 év
pucek01 -

Idézet

sziasztok le töltöttem fel telepitettem de 4böl 1 nem települt fel nem értem miért valaki tudja?

Valószínűleg ezért, mert így kell felrakni őket:

Pre-Update:
KB2919442. (Windows ADK esetén + KB2939087)

Windows 8.1 Update:
KB2919355, KB2932046, KB2937592. (Windows ADK esetén + KB2938439)
pucek01 · 6 év
szia küldenél linket ez amit irtál vagy is küldtél ezt nem értem
Adam · 6 év
Ezt a 12 napot szerintem már várd ki, amúgy csak azt írta le Kori, hogy milyen sorrandben kell felrakni egymás után a frissítéseket.
pucek01 · 6 év
amit le töltöttem frissitést nem is eggyeznek ezzekel kód számok 1 tuti nem egyezik
Adam · 6 év
Azért is írtam, hogy ha nem értesz hozzá, inkább hadjad és várd meg a jövőhét utáni "Patch keddet", ahol a Windows Update-en megkapod, semmit se kell tenned.
tamasrozsa · 6 év
na kérem szépen windows 7 lehúzhatja a rolót kurva jó lett ez a win 8.1 up 1 le a kalappal kevés ramot eszik jobb a kezelése sokkal meg az egész rendszer sokkal jobban néz ki gratula Microsoft így tovább a win 9 nél is hajrá nálam vége a win 7 korszaknak Smile
tamasrozsa · 6 év
akinek meg nem jó a rendszer ne fikázza mert akkor szar a gépe ennyit erről vegyen modernebb gépet oszt jó lessz ennyi Smile na sok sikert mindenkinek Smile
Adam · 6 év
Így van. Windows 8.1 a legjobb!
Pókipszi · 6 év
Ez szerintem is igaz, Win8.1 a tuti. Már én sem szeretnék Win7-et használni. Pedig még sokan az XP-hez ragaszkodnak, nem értem őket!!!
bercike34 · 6 év
Én már éles rendszerként használom a 8.1 Update 1-et, igaz teszt partición, de teljesen elégedett vagyok vele. Nálam is vége a win7 korszaknak, legalább is az én gépemen.
pucek01 · 6 év
sziasztok kedden hány MB frissitést várható?
Adam · 6 év
jd820036 - Thumbs up
bercike34 - Thumbs up
pucek01 - Most még semennyi. Jövő hét végén kiderül.
Taki · 6 év
Csatlakozom az elöttem szólókhoz!
A Win8.1 az Update 1-el végre tényleg nagyon jól sikerült!
A Win7 most már végleg megy az asztal fiókba!
Nem gondoltam volna, mert emlékszem mennyire utáltam a sima 8-ast.Wink
tamasrozsa · 6 év
17031 nem a végleges verzió még ez lessz a végleges ha minden igaz http://www.winbeta.org/news/windows-81-build-string-960017042-spotted-wild szval nem értem miért kapta a RTM sztem viccnek szánták GrinDDDDDDDD azt hitték nem vesszük észre GrinDDDDDDD

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (12)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

sLaSh3r
  • 7 Vendég
  • 168 Tagok ma
  • 2 Szülinapos
  • 19,216 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!