Nintendo - Megszűnik a Nintendo Wi-Fi Connection

A Nintendo 7. generációs eszközeire elérhető Online multiplayer kliens 2014. május 20-án végleg megszűnik. Így -megfelelő eszköz megléte esetén- erősen ajánlott lejátszani az utolsó meneteket, mert bár a lekapcsolás nem minden országot érint első körben, de lehet, hogy pont az Európai szervereket kapcsolja le elsőként a Nintendo.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/02/Nintendo_Wi-Fi_Connection_logo.svg/500px-Nintendo_Wi-Fi_Connection_logo.svg.png

Az online játéknak így tehát vége, ám lesznek ezután is elérhető online alkalmazások, például az Internet Channel, a Nintendo DSi Browser, a Nintendo DSi Shop, a Wii Shop Channel és a YouTube. A Wii U-t, a Nintendo 3DS-t, a Nintendo DS-t és a Nintendo DS Lite-ot tehát nem érinti a változás egyetlen kivétellel, ugyanis a 3DS Nintendo Video szolgáltatása is megszűnik, utóbbi 2 konzol pedig évek óta nem támogatott.

Most, hogy a Nintendo előző generációs konzoljait újabb funkciótól fosztották meg; idézzük fel a két konzol legjobb pillanatait:

A Wii:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/14/Wii-console.jpg/768px-Wii-console.jpg

A Nintendo először 2004-ben jelentette be a hírt a konzol készítéséről, majd 2005-ben hozták nyilvánosságra a rendszert. A Nintendo vezérigazgatója 2005. szeptemberében mutatta be a konzol prototípusát. 2006-ban a Wii konzol számos első díjat nyert. Végezetül 2006. december 8-án három jelentős célpiacon is bevezették. Különleges tulajdonsága, hogy egy vezeték nélküli távirányító a játék vezérlője, melyet Wii Remote-nak neveznek. Használatakor ezt az eszközt kézben kell tartani és a játék eseményének megfelelően 3D-s mozgásokat lehet vele végezni.

A másik tulajdonsága a konzolnak, hogy natívan támogatta az összes Nintendo GameCube lemezt, memóriakártyát és kontrollert. Ez érthető lépés volt a Nintendo-tól, hiszen a GameCube (ami a Wii elődje) csak 5 évig volt a cég 1. számú konzolja. Szintén meghatározóak voltak a konzolnál a játékok, hiszen erre a konzolra jelent meg minden idők legsikeresebb konzolos játéka a Wii Sports, de még meghatározó volt még a Mario Kart Wii, a Super Mario Galaxy-sorozat, a Super Smash Bros. Brawl, és a The Legend of Zelda: Twilight Princess.

Abban az esetben, ha inkább retró feelinget szerettünk volna visszahozni, akkor rengeteg régi Nintendo, Sega, NEC és Commodore-játékot tölthettünk le rá a Virtual Console-ról. A Wii-ből 101,6 milliót adott el a Nintendo 2014. márciusának végéig ezzel a Nintendo legsikeresebb konzoljává téve azt.

A Nintendo egy újradizájnolt, lebutított konzolt adott ki Wii mini néven 2012-ben, amiből kiszedték az összes online csatlakozási lehetőséget, az SD-kártya olvasót, a tálcanélküli lemezmeghajtót és az egyik USB-portot.

A Nintendo DSi:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/85/Nintendo-DSi-Bl-Open.jpg/728px-Nintendo-DSi-Bl-Open.jpg

A DSi a 7. generáció késői időszakában jött ki, így végül nem is érte el az előd Nintendo DS Lite eladásait, de felülmúlta az eredeti Nintendo DS-eladásokat. A Nintendo DSi-nak volt egy nagyobb változata, a DSi XL, ami nagyobb elsődleges kijelzővel rendelkezett. A DSi vékonyabb dizájnt, 2 kamerát (1 belül, 1 a konzol külső fedőlapján), jobb fényerő beállíthatóságot, a konzol kikapcsolása nélküli játékcsere lehetőségét, néhány szoftveres újítást (DSi Shop), és SD kártya-olvasót kapott, a Game Boy Advance kazettaolvasó pedig megszűnt.

A Nintendo DSi-ból 28,4 milliót, DSi XL-ből pedig 12,9 milliót adtak el, de ha összes Nintendo DS-eladást nézzük, akkor kijenthetjük, hogy a termékcsaládból 2013. december 31-ig 154 milliót értékesítettek, ez a mennyiség nagyon megközelíti a világelső PlayStation 2 155 milliós eladását, sőt egyesek szerint ezen mérés óta már a DS megelőzte a PS2-t.

A cikket készítette: WindowsFan

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vgyula12 3 év
Jó velős remek cikk,köszönjük!Smile
gabesz1 3 év
Attól függetlenül,hogy nem vagyok nagy játékos,jó volt elolvasni! Szépen megírt cikk,érthető,nincs túlbonyolítva!!! Gratulálok,és várjuk a következőt!!!SmileThumbs up
WindowsFan 3 év

Idézet

Jó velős remek cikk,köszönjük! Smile

Idézet

Attól függetlenül,hogy nem vagyok nagy játékos,jó volt elolvasni! Szépen megírt cikk,érthető,nincs túlbonyolítva!!! Gratulálok,és várjuk a következőt!!! Smile Thumbs up

Köszönöm! Smile
Utólag belegondolva kicsit többet is kihozhattam volna belőle, de tegnap este ennyire futotta. Majd legközelebb... Smile

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)25 %
Nagyon jó (2)50 %
Jó (1)25 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 3

vgyula12, vivid, mjcicamica001

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!