Internet Explorer - Új felülettel érkezhet idén az Internet Explorer 12

A Microsoft bőszen dolgozik böngészője, az Internet Explorer továbbfejlesztésében, melyet az is jelez, hogy a múlt hónap végén közzétették a jelenleg fejlesztés alatt álló - a későbbiekben majd beépítésre kerülő - webes szabványok listáját. A status.modern.ie oldalon megjelenő információk egyértelműen utalnak arra, hogy a cég nem szeretné, ha böngészője lemaradna a riválisokkal szemben.


A Microsoft oldalán jelenleg 24 olyan különböző webes szabvány található meg, mely az Internet Explorer 11 alá, és azon belül is a "In Development" kategória alatt szerepel. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztők már dolgoznak azok böngészőbe való beépítésén, és a következő Internet Explorer verzióban már megtalálhatóak is lehetnek. (Ritkán láthatunk frissítéssel közzétett változatokat, melyek a már elkészült IE-verzióhoz adnak új fejlesztéseket. Akadnak kivételek: 11.0.7)

A jelenleg "In Development" kategóriában tartózkodó újdonságok közül kiemelhetjük a következőket: HTTP/2, Media Capture and Streams, ES6 Promises, Web Audio API. A cég azonban hozzáteszi, hogy a lista sem teljesnek, sem pedig véglegesnek nem tekinthető, így akadnak majd olyanok, melyeket végül nem integrálnak a következő IE-verzióba. A vállalat szerint "több olyan szolgáltatás" is érkezhet az IE-hez, melynek célja a fejlesztők jobb kielégítése lesz.

"A weben szeretnénk dolgozni, mely egyaránt elérhető a felhasználók, a fejlesztők és a vállalkozások számára." Hangsúlyozzák továbbá, hogy szeretnék, ha mindenki váltana a legfrissebb IE-verzióra, melyek biztonsági funkciói elegendőek ahhoz, hogy a potenciális biztonsági sebezhetőségek nagy részét kiiktassák, s ennek megfelelően az Internet Explorer "további frissítéseket kap majd a jövőben is." (Talán láthatunk a 11.0.7-es verzióhoz hasonló nagyobb frissítéseket.)


Talán nem mondok újdonságot senkinek, ha az mondom, hogy az Internet Explorer 9-től kezdve minden verzió hozott kisebb-nagyobb újdonságokat, mely főleg a webes szabványok, a biztonság és a jobb használhatóság terén teljesedtek ki, megtartva az egyszerűséget és gyorsaságot. A felhasználói felületen azonban nem változtattak számottevően a cég fejlesztői, mely a következő verzióban már változhat.

A Microsoft egyik embere a Microsoft Connect-en ugyanis a következőt válaszolta, mikor egy Internet Explorer visszajelzés a Kedvencek és a Menüsor színére vonatkozott: "Thanks for the feedback. We're making substantial changes to the UI, we'll keep this in mind. Best Regards, The Internet Explorer Team." Az Internet Explorer Team tehát dolgozik azon is, hogy nagyobb módosításokat hajtson végre az IE9-ben bevezetett felhasználói felületen.

Reméljük, hogy a következő Internet Explorerben érkező újdonságokkal még egyszerűbb lehet a böngésző kezelése, melynek pontos érkezése jelenleg még nem ismert, de pletykák szerint a "Windows 8.1 Update 2"-vel, vagy esetleg "Windows 8.2"-vel együtt érkezhet majd Szeptember-Augusztus környékén.

A cikket készítette: Kori
Csevegés (eddig 13 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
PREDATOR · 5 év
Köszönjük Kori.Thumbs up
Lali · 5 év

Idézet

ha böngészője lemaradna a riválisokkal szemben.

Csak ezzel egy gond van, hogy az IE nagyon le van maradva, és nem olyan jó mint a Chrome, Firefox, OPERA... Persze teljesítményben a többi böngészővel ugyan az! Bár remélhetőleg az IE is felhúzza a nacit, és bele vág amibe kell, és eléri a Mozilla és Google böngészők népszerűségét...
Kori · 5 év
Egyáltalán nincs (IE8-nál ez még így volt, aztán kaptak észbe az MS-nél.) lemaradva, bár jobb testre szabhatóság és használhatóság (Ez az amiben le van maradva, és ezért nem nagyon vannak érte az userek.) az még kellene bele és rendben lenne, a gyorsasággal és letisztultsággal nincs gond.
tomburger · 5 év
Rohadt jól néz ki, gyors, nem fagy, viszont amíg nem lesznek hozzá bővítmények a kutyának se kell. A többihez hasonlítva igenis le van maradva, mérföldekkel. Ez a veszte...
Kori · 5 év
Ebben a tekintetben ez igaz, de reméljük itt is lesznek változások, mert ez a böngésző fog a "Windows 9"-be is kerülni, aztán mire elérünk az RTM-ig, már IE13 is lehet... Smile
vermilion · 5 év
Egy baj van hogy tényleg jó lenne ha ......
De szerintem a MS nem fog hozzá adni semmit a lényeg hogy gyors legyen oszt kész de az önmagában semmit sem ér ,ugyan ez a helyzet a 8.1-el is az hogy valami gyors még nem biztos hogy jó is!!
Szerintem ez akkora blama mint ide Jericho egy ekkora cég és ilyen sikeres hogyan adhat ki ilyen böngészőt egyszerűen nem fér a fejembe!Talán úgy hogy nagy ívben sz@rnak a felhasználóra mint ahogy tették eddig is ,mert ha figyelembe vennék őket akkor pl a 8 -as sem létezne ebben a formában!
Kori · 5 év
A Windows 8.1-nél és a Windows 8.1 Update-nél már figyelembe vették, mert rájöttek, hogy különben probléma lesz. Az eredmény már a piaci részesedésen is látszik. (Hazánkban és globális szinten is.)
vermilion · 5 év

Idézet

Az eredmény már a piaci részesedésen is látszik. (Hazánkban és globális szinten is.)

Lehet hogy nem egy földön élünk de én nem látom a piaci részesedés növekvését a 8.1-nél!

Admin: OFF!
Mert nem egy hatalmas mértékű növekedésről van szó,
de egyértelműen jobban terjed a sima 8-as verziónál.


Ja persze ,nem értem miért véded te is mi szükség a sz@rt védeni!!Legyen off!
UI:NE HOGY EGYSZER IS ELISMERJÉTEK HOGY MEKKORÁT TÉVEDETT AZ MS!
Csakis dicsérjétek!!
Kori · 5 év
Internet Explorer-ről van szó, nem 8.1-ről és ez OFF!

OFF!
Én már elismertem többször, hogy tévedtek, mint most is! De ismét: Ha a Windows 8 fejlesztésekor figyelembe vették volna a felhasználói visszajelzéseket, akkor most nem itt lennének, ahol. Nem értem mi a probléma...

Attól még, hogy nem írom le 100X, hogy sz@r az egész, attól még nem vagyok oda érte (Vagy ezt szeretnéd?), de mindkét szoftverben vannak pozitívumok.
vermilion · 5 év

Idézet

Internet Explorer-ről van szó, nem 8.1-ről és ez OFF!

Egy kutya amit leírtál az mind igaz az IE-re is!!
Ha figyelembe vennék a felhasználókat akkor ...
Akkor talán használható böngésző lenne....
WindowsFan · 5 év

Idézet

Bár remélhetőleg az IE is felhúzza a nacit, és bele vág amibe kell, és eléri a Mozilla és Google böngészők népszerűségét...

Ezt a kérést gyorsan teljesítette az MS! Az Internet Explorer a legnépszerűbb asztali böngésző.

Idézet

Rohadt jól néz ki, gyors, nem fagy, viszont amíg nem lesznek hozzá bővítmények a kutyának se kell.

Tényleg nincs sok bővítmény, de az Internet Explorer Galériából egész sok hivatalos bővítmény adható az IE-hez. iegallery.com

Idézet

ez a böngésző fog a "Windows 9"-be is kerülni, aztán mire elérünk az RTM-ig, már IE13 is lehet... Smile

Mondam tegnap Kori, hogy IE13 lesz a következő Windows-ban. Grin
És a kommentháború érjen véget! Oké?
Magyar88 · 5 év
Köszönjük KORI! Kifejezetten tetszik hogy sűrűbben járhatok fel az oldaladra mert van jó néhány friss cikk rendszeresen nem úgy mint ez előtt h feljönni sem akartam mert tudtam h megint csak a régi remekművek vannak. Smile
Gabika93 · 5 év
Köszi Kori ezt a kis cikket!!!
Én csak a véleményemet mondom. Sokat változott a IE11-verzión ahogy én észre vettem és remélem olyan böngészőt csináljon a microsoft ami minden más böngészőnél jobb legyen én igazából két bőngészőt használok firefox és IE11 eszt a kettő és remélem jobb lesz mind az ediknél
csak ennyit szeretnék mondani!!!WinkWink
Ja és még valamit hogy remélem hogy még a Win7-re is ki hozzák.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)50 %
Nagyon jó (3)50 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!