Hardver - Két új nagyfelbontású monitort mutatott be a Samsung

A két monitor a Samsung SD850-es szériába érkezik. Az egyik egy 27 colos megjelenítőt, míg a másik egy 32 colosat kapott. Egy dolog közös a két kijelzőben, mégpedig a felbontásuk. A megannyi jelölés (VGA, SVGA, stb.) mellé most a Samsung monitorai egy új családba lépnek be, a WQHD felbontású monitorok táborát erősítik. Nem is tudom minek ennyiféle jelölés, lassan már ki sem lehet rajtuk igazodni.


A WQHD mozaikszó 2560x1440-es felbontást takar, ami már nagyon közel van a 4K felbontáshoz (4K=3840 x 2160). A kisebbik tesó a S27D850 kódnevet kapta, és PLS LCD panellel rendelkezik. A nagy tesó S32D850 néven lesz kapható és AUO MVA technológiájú kijelzőt kapott. Bár nem mintha ezek a szép nevek túl sokat mondanának az egyszerű felhasználónak. A lényeg annyi, hogy a nagyobb képátlójú modell jobb fényerőt és kontrasztarányt biztosít.

Mindkét LCD monitor LED háttérvilágítás kapott, és csatlakozók terén is azonosan lettek ellátva. Van rajtuk DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, DVI-D bemenet, így mindenki megtalálhatja a számítását. Extraként fel lettek szerelve fényérzékelővel, ami az erős napfényben való olvashatóságot próbálja javítani. Ha épp nincs szabad USB port sem a gépben, egy 4 férőhelyes USB 3.0 hub is található a monitorok hátulján és pluszban hang ki és bemenetet is találhatunk rajtuk.

A gyártó elsősorban az üzleti partnerek számára szánja, így bármelyik irányban dönthető, állítható és igény esetén a falra is szerelhető. A kisebbik modellért 599, míg a nagyobbik 699 eurót kell a kasszánál hagynunk.

A cikket készítette: Mikeee (Edited by Kori)
Hozzászólások megtekintése (eddig 9 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Magyar88 · 7 év
Na ilyenem nem lesz sohasem az ára miatt XD
Mellesleg hasznos,érdekes cikk ismét szóval köszönet érte. Smile
PREDATOR · 7 év
Köszönjük a cikket Mikeee.Wink
Kori · 7 év

Idézet

Na ilyenem nem lesz sohasem az ára miatt

Szerintem, Mikeee biztos tud majd olyan cikkeket is írni számunkra, melyek a középkategóriába tartoznak. Smile
tothjani · 7 év
Hát jelenleg egy 22"-os FHD Samsungom van, otthoni célokra elég, már ez is nagyobb mint az első TV-m.
Ezeket a brutális méretű monitorokat meg csak egy tervező irodában tudom elképzelni, ott biztos hogy jó ha egyben és részletesen látja az ember a rajzokat.
Mikeee · 7 év
#Kori

ja csak mostanában elég sok mindenem van csak időm nincs Smile
WindowsFan · 7 év
Jó lett a cikk, @Mikeee, bár szerintem ezek a monitorok jó, ha 5 év múlva kerülnek elfogadható árkategóriába. Smile
Na, és végül mind a 4-en, mint cikkírók kijöttünk 1-1 hírrel egymás után. Smile
classy57 · 7 év
No , no a számokkal , a 4k-s kijelző több mint 8 millió képponot jelenit meg , mig a cikkben szereplő "csupán" 3.686400-at Wink
Bocs a trolkodásért , de ez azért igen csak nagy különbség ! Közel háromszoros !!
Mikeee · 7 év
Ok főnök, igaz Smile
Gixer · 7 év
Tothjani, tervezoirodakban is kenyelmesebb ket kulon 22"-os monitor (en igy hasznalom grafikai munkakra) Egy monitor egyszeruen keves (nekem). Max ket ilyen csodara vagyom egyszerre, egyre semmikepp. Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (8)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 3 Vendég
  • 5 Tagok ma
  • 6 Szülinapos
  • 20,132 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!