Windows 8.1 - Semmi különlegeset nem tartogat az augusztusi frissítés

A Windows Blog-on a Microsoft felfedte a számunkra már ismert augusztusi frissítési csomagot, mely azonban nem igazán az mint amire sokan számítottunk. A frissítés ugyanis igazából semmi jelentős újdonságot nem hoz, a korábban megjelent első Update-el pedig még csak nem is említhető egy lapon.

Windows 8.1 Update

A Windows 8.1 Update és Windows Server 2012 Update, havi szinten már eddig is elég jelentős méretű frissítéseket kapott, mellyel a rendszer folyamatos fejlesztése a cél. Úgy tűnik a ez a továbbiakban sem fog változni és hasonlóan az eddigiekhez, kisebb frissítések formájában fognak érkezni a fejlesztések és javítások, havi szinten. Ennek értelmében a bejegyzésben a következőt említik: "A találgatások és spekulációk ellenére, nem tervezünk kiadni egy Windows 8.1 Update 2-őt."

Így a Windows Update-en keresztül, a szokványos biztonsági frissítések mellet a továbbiakban ilyen formában számíthatunk majd a javításokra, melyek bármilyen szemszögből javíthatnak a rendszeren, legyen az akár nem látható, teljesítménybeli javulás, vagy akár vizuális, esetleg új funkciót hozó frissítés. Ezekre az elmúlt hónapokban is volt már példa, júniusban a OneDrive szinkronizálására irányulva, májusban pedig a Windows Áruház frissítése.

Amit pedig az augusztusi frissítés újdonságaiból megosztottak:
  • Precíziós érintőpárna javítások - Három végfelhasználói funkció lett hozzáadva: Érintőpárna letiltása egér csatlakoztatásakor, jobb-klikkes menük engedélyezése, dupla kattintás és húzás.
  • Mirecast távoli kijelzővetítés fogadása - Közvetlen Wi-fi elérésű API-k IHV (independent hardware vendor) és OEM illesztők a 32 bites Windows alkalmazások fejlesztésére, melyek x86-os és x64-es Windows 8.1-en is futnak.
  • Bejelentkezési dialógusok minimalizálása SharePoint Online-ban - Csökkenti a bejelentkezési dialógusok számát, egyesíttet használattal, a SharePoint Online oldalaknál.
A frissítés automatikusan érkezik majd a Windows Update-en keresztül augusztus 12-én, tehát az augusztusi javító kedden. Bár nem tudni, hogy a felsoroltakon kívül még mire számíthatunk, de valószínűleg még ennél is apróbb javításokra, melyek kisebb jelentőséggel bírnak.

Viszont így legalább megtudtuk, hogy a közeljövőben biztos nem fog komolyabb "Update 2" jellegű frissítés megjelenni a Windows 8.1-hez, melynek jelenlegi oka a Windows 9 fejlesztése lehet. Persze ettől még jóval később, nem zárható ki egy újabb nagyobb frissítési csomag megjelenése a 8.1-re, de ki tudja, lehet, erre már csak a Windows 9 megjelenése után kerül sor.
Hozzászólások megtekintése (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vermilion · 7 év
A Windows mint Rolling Release?????Shock
Attila · 7 év
Köszi az Infót.
Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)75 %
Nagyon jó (1)25 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Vivid
  • 6 Vendég
  • 121 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!