Nintendo - Bejelentésre került az Új Nintendo 3DS-termékcsalád

A címből valószínűleg sokan azt hihetik, hogy ez csak egy régi cikk 2011-ből, az eredeti Nintendo 3DS megjelenéséről. Valójában a Nintendo 3 év után megújítja a 3DS-termékvonalat. Hasonlóan a régi Nintendo DS-termékcsaládhoz, ahol szintén 2-3 évenként jöttek az újított gépek (a Nintendo DS Lite 2006-ban és a Nintendo DSi 2009-ben).

Nintendo 3DS

Az újítások közül a legkiemelendőbb dolog a hardver. A pontos adatok ugyan még nem láttak napvilágot, de megerősített információk alapján a gépek processzora jelentős fejlődésen ment át, valamint a Firmware-ből kinyert információk alapján szinte biztos, hogy kétszer több rendszermemória lesz az új 3DS-ekben. Ennek az eredményeképpen gyorsabban fogjuk tudni böngészni a webet a konzolról, amihez természetesen a böngészőt is frissíti a Nintendo; HTML5-támogatást kap.

Az erősebb hardver nyilvánvalóan nagyobb akkumulátort is kíván, ami egy kézikonzol esetén erősen meghatározó dolog. Az Új Nintendo 3DS-ek esetében nem kell félni a gyors lemerüléstől, hiszen fényerőtől függően akár 6-7 óra játszást is átvészel a gép probléma nélkül. Ráadásul az új gépek az okostelefonokhoz hasonlóan képesek lesznek környezet-függően beállítani a kijelző háttérvilágításának fényerejét.

Maga kijelző is átesett egy kis felújításon, innentől kezdve sokkal nagyobb lesz a 3D-betekintési szög. Eddig összetettebb játékoknál gyakran ajánlott is volt a 3D-mód kikapcsolása, de ezzel az újítással ez a múlté.

3DS
A kép rákattintással nagyítható.

Az új konzolok kinézetükben első blikkre nem sokat változtak, de a szakavatottak rögtön kiszúrják az újításokat. A 3DS LL-megnevezés senkit ne tévesszen meg, Japánban ez a 3DS XL megnevezése.

Az irányítás is megváltozott az új 3DS-eken, a legfontosabb az integrált második analóg kar, ami igen kicsire sikeredett, kisebbre, mint az alatta lévő négy akciógomb, amik a Super Nintendo Entertainment System kontrolleréhez illő színösszeállítást kaptak. (Piros A, sárga B, kék X és zöld Y a pontos színskála.)

További változás még, hogy a vállgombok mellett 1-1 új gombot; a ZL és a ZR gombokat találhatjuk meg, amik még tovább javítják a pontos irányítást, ezáltal már-már elmondhatjuk, hogy az új kézikonzolok a Nintendo GameCube mind mai napig igen fejlett irányítását kapják meg természetesen az alsó érintőképernyővel megspékelve.

Akciógombok
A kép rákattintással nagyítható.

Középen az színes akciógombok, felül pedig az új analóg kar látható.

Az új gépek a Wii U-hoz hasonlóan NFC-támogatásban is részesülnek, hiszen az E3-konferencián bemutatott amiibo nevű figurák megkövetelik majd az NFC-olvasó meglétét, mert a figurák talpába van építve a chip, ami ezzel a protokollal kommunikál a konzollal. Vélhetően elég sok játék fogja ezt a technológiát kihasználni, például az októberben megjelenő Super Smash Brothers már egészen biztos.

További újítás még az elő-és hátlapok cserélhetősége. A Kisekae Plate néven futó skinekkel lehet csinosítani a konzol kinézetén, így limitált gép esetén sem kell egyetlen dizájnnal beérni.

A Nintendo egy kis kedvcsinálóként be is jelentett egy új exkluzív játékot is az Új Nintendo 3DS-ekre, ez pedig a Xenoblade Chronicles hordozható változata.

Xenoblade Chronicles
A kép rákattintással nagyítható.

Az új Xenoblade Chronicles egy hordozható játékhoz képest kiugróan magas grafikai minőséget fog reprezentálni, ezért csak az Új Nintendo 3DS-eken fog futni.

Az Új Nintendo 3DS és az Új Nintendo 3DS XL 2014. október 10-én jelennek meg Japánban, magyarországi bevezetésük valószínűleg már csak decemberben, a karácsonyi ajándék-vásárlási szezon környékén fog megtörténni.

A cikket írta: WindowsFan
Csevegés (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
WindowsFan 3 év
Köszönöm a publikálást! Smile
A képek kisebbek voltak a szerkesztőben, a legalsó kép például gyönyörű szépen nagyítható volt a szerkesztőben, itt ugyanakkora alapból. Bocsi! Sad

Hogy értsük a komédiát is: Grin (angol nyelvtudás szükséges)


@andras999: - Köszi! *-* Örülök, hogy tetszett! Smile
Doki12 3 év
Köszönöm ezt a szupi cikket!Thumbs upThumbs up

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 5

laci1998, zulu, ttpityu, greendoki, Laci09

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!