B.U.É.K. 2015! (BTTF Special)

2015 itt van a nyakunkon, egy új év, ami sok érdekességet hozhat majd magával, ezek között szerepel majd a Windows 10 és annak megjelenése. De ne szaladjunk ennyire előre, mondhatni inkább tekintsünk vissza a múltba egy olyan jövőképhez, amit 2015-ről alkottak. Ennek alanya pedig egy olyan, könnyűszerrel kultuszfilmnek nevezhető alkotás, amit valószínűleg nincs olyan ember, aki ne látott volna már életében legalább egyszer.

2015

Ha ez alapján még mindig nem rémlene semmi, akkor talán a 25 évvel ezelőtt megalkotott "Vissza a jövőbe 2" már mond valamit. Itt elsősorban azonban nem magával a filmmel és nem is a fantáziadús, de valahogy az idő ellenére még mégis működő világáról lesz szó, hanem inkább néhány, olyan technológiáról vagy eszközről, ami abban szerepel. Ezek közül is azokról, amelyek mostanra valóban megvalósultak valamennyire, ha még nem is teljesen úgy, ahogy azt megjósolta...

Televíziók

TV

Mai szemmel már teljesen általánosak lettek az LCD kijelzők, így a TV-k is, a hagyományos képcsöves kijelzőkkel pedig már csak igazán elvétve találkozhatunk. Az 1980-as évek végéről távolról sem volt elmondható ez, az LCD technológia bár már néhol jelen volt, annak sikeressége, mint a technika világában sok mindennek, kissé megjósolhatatlan volt. Érdekes, hogy ezt mennyire sikerült eltalálni, hiszen a falra akasztható, ultravékony, hatalmas, síkképernyős TV manapság már nem mondható különlegességnek. Ahogy egyébként a csatornákba egyidejűleg történő betekintés sem.

Okos szemüveg

Szemüveg

Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy ez bizony a továbbiakban is csak a fantáziaszülemény marad, de a Google-nek köszönhetően valószínűleg nem lesz így. A Google Glass már most is elérhető, igaz egyelőre nem világszerte, de a megfelelő régióban már bárki szert tehet rá a fejlesztői programban. A két szemüveg megjelenése nagyból még hasonló is, és tudása sem marad el, gond nélkül képes hívások fogadására, nézhetünk vele videókat, vagy esetleg filmeket, illetve természetesen a világhálón is kereshetünk és böngészhetünk vele. A nyílt forgalmazása jövőre kezdődhet meg, és az Egyesült Államokban elég népszerű is lehet majd, nem csoda, hogy már most egy Microsoft és Apple által készített verzióról is pletykálnak.

A 3D még mindig népszerű

3D

Talán ez nem volt annyira megjósolhatatlan, a 3D amióta csak létezik népszerű, és még a drága jegyek ellenére is a mozik egyik előnye közé sorolható. Az utóbbi időben pedig valahogy még inkább előtört a 3D láz, és már odáig fajult a dolog, hogy akár a nappalinkban is élezhetjük azt a 3D-s tévénk segítségével. Ami viszont már nem igaz, hogy a Cápa megélt 19 részt, de azért az iróniát erőteljesen sugallja, hogy vannak olyan filmes franchise-ok, amelyek már a kelleténél több folytatásra tettek szert.

Videótelefonálás

Videóhívás

Ehhez igazán nem is kell sok hozzáfűznivaló, a videótelefonálás teljesen általánossá vált, akár legyen az számítógép vagy mobiltelefon. Mára a televíziók segítségével sem lehetetlen dolog, nem kell ehhez más mint egy okostelevízió, és például az arra készült Skype alkalmazás, így már egy az egyben lebonyolíthatunk úgy egy beszélgetést, akár a filmben történt.

Ezt kézzel kell csinálni?

Játékok

A kis "Zsákos Frodó" úgy néz ki valóban tudhatott valamit a mai játékkonzolokról, amik bár máig főképp a kontroller-t igénylő játékokkal rendelkeznek, de vannak kivételek. Nem is kell mást megemlíteni mint a Kinect-et, ami már a korábbi Xbox 360 esetén leginkább külön, illetve a One-ban már alapból megtalálható. De ott volt még a Nintendo Wii is, amin szintén nem csak kézzel lehetett játszani.

Hordozható számítógépek

Mobil

Bár a filmben nem igazán látni minden ember kezében mobiltelefont úgy mint manapság, de egy jelenetben mégis egy táblagéphez vagy éppen egy mai mobilhoz eléggé hasonlító kis érintőkijelzős eszköz figyelhető meg. Ez egyébként rendelkezik egy ujjlenyomat olvasóval is...

Ujjlenyomat alapú azonosítás

Ujjlenyomat

Ha egészen más módon is, az ujjlenyomat alapú azonosítás valóban elterjedté vált, egy ideig még laptopokon is széles körben, de mára már nem önállóan használatos. Sajnos ha nem is egyszerűen, de az ujjlenyomat megszerezhető és önmagában már nem nyújthat elég nagy biztonságot.

Legtöbbször ezért is egészítik ki az ilyen zárakat valamilyen kombinációs zárral is. Azonban a filmben nem derült ki egyértelműen, hogy maga a zár milyen elven működik, ugyanis léteznek az ujjbegyek átvilágításával, az abban végigfutó vénák alapján azonosító rendszerek, és sokkal biztosabbak is korábbi társaiknál. Az ilyeneket pedig nemrégiben el is kezdték alkalmazni.

Fizetés hüvelykujjal

Fizetés

Szintén valamelyest az ujjlenyomat témához tartozik ez is, de egy kicsit más módon. A film során később kiderül, hogy ujjlenyomat segítségével is történhet a fizetés. Az érdekes ebben, hogy egy iPhone-nal és a hüvelykujjunkkal ez már lehetséges, az Apple Pay rendszerének segítségével.

Bónusz: Nike Air Mag


Na jó, ez épp egy fordított eset, amikor is egy filmben látható ötlet kerül megvalósításra. Ebben az esetben a Nike egy az egyben a filmben is látható cipőt fogja majd 2015-ben kiadni, ugyanakkor lehetséges, hogy csak limitált példányszámban, viszont ígéreteik alapján valóban befűzi majd magát.

Azért vannak dolog amik nem jöttek be...

Nyakkendők

Szinte egy olyan jövőről szóló film sem lehet, amely nem tartalmaz vagy önvezető, vagy repülő autókat, előbbi talán hamarabb válhat valóra, utóbbi esetén pedig amúgy is mindegy, hiszen az égi autópályákon is dugó van. Sajnos nagyon úgy tűnik légdeszkánk sem lesz, legfeljebb csak mágneses, és az időjárást sem befolyásolhatjuk kedvünkre. Ami az öltözködést illeti még bármi lehetséges, talán a dupla nyakkendő még divatba jöhet október 21-ig.

Ezzel a cikkel szeretnénk mindenkinek boldog és élményekben gazdag új évet kívánni, köszönjük minden kedves olvasónknak a figyelmet, és a segítőinknek a fáradságot! Reméljük 2015-ben is velünk maradtok. Viszont látásra a jövőben...
Hozzászólások megtekintése (eddig 11 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
AttisX · 5 év
BUÉK!!
hutoczky · 5 év
BUÉK!
vermilion · 5 év
B.Ú.É.K!
vrobi · 5 év
BUÉK!
csatarik71 · 5 év
B.Ú.É.K!
zolifix · 5 év
BUÉK!
Lali · 5 év
B.U.É.K!!
foxtrott · 5 év
B.ú.É.k.!
PREDATOR · 5 év
BUÉK!
gabesz1 · 5 év
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek! Az, hogy az oldalon maradunk, természetes, hiszen mindent megadott, jó hangulatot, tartalmas cikkeket, jó letöltési lehetőségeket, és a Csevegőben számtalan hasznos linket, ami segített a nehéz napokat átvészelni! Köszönjük OPREND!!!Smile
Attila · 5 év
BUÉK mIndenkinek!SmileWink

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (7)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 3

szuper, Logiman, Frenky80
  • 7 Vendég
  • 77 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 18,557 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!