HP - 4K-s, 5K-s, 3D-s és hajlított kijelzős monitorok

Az éppen zajló Los Angelesben évről-évre megrendezésre kerülő CES-en rendkívül sok érdekes hardveres újdonságot mutatnak be, melyeket a későbbiekben akár majd meg is lehet vásárolni. Több cég is bemutatott pár új monitor modellt, de ezek közül eddig a HP meglehetősen kimagaslott.

Ennek oka pedig az elég bő és változatos új kínálat, amelyben két 4K-s felbontású modellt, egy 5K-sat, illetve hajlított és 3D-s kijelzőket is bejelentettek. Mindezek mellet az is megemlítésre méltó, hogy a többi hasonlóan nagy kaliberű riválisokhoz képest, nem annyira horrorisztikus áron fogják ezeket kínálni.

HP Z27s
HD Z27s

A 4K felbontású kijelzőkből két változat is készül eltérő méretben. A HP Z27s nevéből adódóan 27 colos, a másik kisebb Z24s, pedig 23,8 colos, amelyek egyaránt IPS panellel rendelkeznek. Mindkettő 3840x2160 felbontású 1.07 milliárd színt képes megjeleníteni, és számos porttal is rendelkezik, mint a normál és mini-DIsplayPort, DVI, HDMI, MHL és még USB 3.0-val is. A nagyobb ára 749, a kisebbé pedig 549 dollár körül alakul, a piacra pedig január és április között kerülhetnek majd.

A cég első 5K-s kijelzője a HP Z27q lett, hasonlóan 27 colos képátlóval, amely így 5120x2880-as felbontást képes biztosítani, szintén 1 milliárd szín mellett. A portkínálat is teljesen megegyezik a 4K-s modellével és egyébként mindegyik monitor támogatja a kép a képben funkciót is, hála a hatalmas felbontásnak. A Z27q ára 1299 dollár körül lesz majd, márciusban kezdődhet meg forgalmazása.

HP Z34c
HD Z34c

Ami a hajlított kijelzőket illeti, szintén két modell kerül kiadásra, ebből az egyik talán kevésbé érdekes, a HP EliteDisplay S270c. Ez is 27 colos, viszont csak Full HD-s 16:9-es képarányú, portokból pedig VGA, HDMI és MHL van csak rajta. Ami viszont a másik, HP Envy Z34c-t illeti, már 34 colos kijelzőt kapott, ami 3440x1440 lebontású és 21:9-es képarányú, így könnyedén képes lehet két monitoros konfiguráció helyettesítésére. Ez utóbbi dupla HDMI porttal, DisplayPorttal és MHL csatlakozókkal rendelkezik. Az S270 399 dollárért, az Envy Z34c pedig 999 dollárért lesz megvásárolható.

HP ZVR
HD ZVR

Végül pedig ami a legfurcsább, és egyben legérdekesebb a 3D-s kijelző, a HP ZVR, amely 23,6 colos Full HD panellel rendelkezik, és passzív 3D-s szemüveggel használható. Ami igazán furcsa ,hogy 4 kamerával is rendelkezik, ami követi a reakcióinkat és szemünk mozgását. Így végül egy elég látványos 3D-s élményt nyújtva, amely főleg a dizájnereknek és a modellező szoftvereket használóknak lehet majd igazán hasznos, azonban ára és megjelenési ideje, pontosan még nem ismert.

Forrás: Neowin
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

Gabesz57, Nagyimi
  • 6 Vendég
  • 114 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,061 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!