Windows 10 - Asztalra helyezhető csempék?

A Windows 10 Build 9926-ban még a bemutatón észrevehető pár dologból is hiányzik néhány, ugyanakkor az letagadhatatlan, hogy sokat változott még a tavalyihoz képest. Változott például egy olyan funkció is, amivel egyszerűen a startmenüből az asztalra húzhattuk a modern alkalmazásokat, ezzel parancsikont készítve.

Csempék az asztalon?

Ez utóbbi az új előzetesben látszólag egyáltalán nem működik, legalábbis ha a csempéket próbáljuk meg az asztalra mozgatni. Ha viszont a bal oldali programok listájából végezzük el ugyan ez egy modern alkalmazással, az asztalra való mozgatáskor megjelenik egy dialógus a "Move", vagyis mozgatás felirattal.

Ez jelenleg sajnos nem csinál semmit, ami furcsa, hiszen eddig teljesen ugyan így képes volt a rendszer parancsikonok létrehozására az asztalon, már ami a korábbi előzeteseket illeti. Egyébként ha a tálcára húzzuk az adott alkalmazást, már a "Link" felirat jelenik meg, és gond nélkül rögzíti is azt oda.

A Neowin forrásai alapján, ez pedig könnyedén jelentheti azt, hogy a Microsoft az asztalra helyezhető csempéken dolgozik. Maga az ötlet nem tűnik lehetetlennek, mivel az már állítólag a cégen belül is felvetették, illetve a visszajelzések között is elég előkelő helyen áll.

Hogy valóban erről van-e szó, még nem vehető biztosra, de remélhetőleg hamarosan megtudjuk a jövőben érkező előzetesekből. Mivel pedig az asztal eddig nem esett át szinte semmilyen változáson, így azon még könnyedén számíthatunk ilyen, és hasonló újításokra.
Hozzászólások megtekintése (eddig 8 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DrFantastiK · 6 év
a Desktopon szivesen latnek 'live' azaz (élo) csempéket .Heart
foxtrott · 6 év
Én is támogatnám az élő csempéket az asztalon Grin
cobydick · 6 év
Nekem is bejönne... Imádtam a Win 7-ben a sidebar-t, nagy hiány volt számomra a 8-ban... Voltak ugye 3rd party megoldások, de nem működtek hibátlanul... Viszont live tile-ok az asztalon még a sidebar-tól is jobb megoldás lenne.
grezner · 6 év
Én a mozgó, élő háttérképeknek is örülnék végre, amely pl, egy természeti képet mutatna, rajta folyamatosan mutatná az időjárás változását pl. Közben szaladgálnának az állatok, repkednének a madarak, járna a Nap és a Hold, a helyi csillagtérkép, csobogna a víz stb. mindez hangokkal is...
Vagy egy szobabelső égő, ropogó kandallóval.
El tudnék képzelni olyan háttérképet is, amely a szg. technikai adatait jelenítené meg folyamatosan, beleértve a regedit és a gpo változásait, mi melyik kulcsot írta át éppen.
grezner · 6 év
A SideBart én is megsirattam.
warezka · 6 év
A sidebar szép és jó dolog , de egy idő után azért szűnt meg mert biztonsági hiba van benne.
Juxtapoz · 6 év
ez jöhet Grin
djtboy · 6 év
SideBar helyett Smile
http://www.xwdesk.com/

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)60 %
Nagyon jó (2)40 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 6 Vendég
  • 132 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!