A Microsoft előadása a 2015-ös GDC-n

Az évről évre megrendezésre kerülő Game Developers Conference mindig tartogat érdekességeket, melyen a Microsoft is részt vett az Xbox és már a Windows 10 néhány újdonságát bemutatva. Ezek alapján pedig valóban úgy tűnik, nagy előrelépésre számíthatnak a játékosok az új rendszerben, mivel leomlanak a falak a platformok között.


Xbox Live SDK Windows 10-re

Már januárban is szó volt róla, hogy az Xbox Live is érkezik a Windows 10 PC változatára, és most kiderült, hogy az SDK már továbbításra került a partnerek felé. Ennek segítségével számos Xbox One-os szolgáltatás kerülhet a Windows 10-be, amely lehetővé teszi majd a keresztplatformos játékok létrehozását, és az Xbox és PC játékosok egymás elleni játékát.

DirectX 12

A DirectX új verziójával valóban több lehetőség nyílik meg a fejlesztők számára a teljesítmény tekintetében a Windows eszközökön. Ezt demonstrálták is a Fabe Legends című játékkal, ahol a korábbi verzióhoz képest ugyanazon konfigurációval 20%-os teljesítményjavulást értek el. Köszönhető mindez az új Unreal Engine 4-nek is, amely már az DirectX 12-es verziót használja, mellyel egyúttal már bejelentették a legfrissebb Unreal Tournament játékot is, amelyet 22 perc környékén demonstrálnak. A grafika elképesztően élethűre és fotó realisztikusra sikerült.

Univerzális alkalmazás platform

A Windows 10 egy alap rendszerként fog szolgálni az asztali PC-ken táblagépeken, telefonokon és az Xbox One-on. Mindez lehetővé teszi az univerzális alkalmazások és játékok írását, amelyek bármely eszközön futhatnak. Ez egyben pedig azok fejlesztését is könnyebbé teszi mint valaha, hiszen elég egyszer elvégezni a feladatot. Igaz ez a Microsoft HoloLens-re is.

Univerzális fejlesztési központ

Ez egy új egységes hely a játékok fejlesztésére majd kiadására a Windows áruházban. Egyszerűen kezelhető a fejlesztő számára frissebb verziók kiadása, a hibakezelés, illetve a teljesítmény adatokról is nyerhetnek visszajelzést. Fejlesztetek ezen túl a platformon, az eszközökön, és az Xbox Live szolgáltatásokon, így a játékok megjelentetése gyorsabb lehet mint valaha.

Egy platformra megveszed, mindenhol a tiéd

Ha majd a Windows áruházon keresztül vásárolunk meg egy játékot, akkor azt már a többi eszközre nem kell újra megvennünk. Legyen az például Xbox One vagy Windows 10, mivel egy közös áruházon osztoznak,már nem fog számítani. Hasonlóan igaz ez az játékbeli tartalmakra is (állás, jutalmak stb.), melyek szintén elérhetőek lehetnek minden platformon.

Kiegészítők

A jövőben már az Xbox-os játékos kiegészítők úgy kerülnek kialakításra, hogy azok az Xbox konzolokon és a Windows 10 PC-ken is működjön majd. Ezek közül az egyik legfontosabb eszköz, vagyis a kontroller sem maradhat ki. Jó hír azoknak akik előnyben részesítik ezt PC-n: hamarosan jön a vezeték nélküli adapter hozzá.

Dióhélyban összefoglalva ennyi az amelyet bemutatott nekünk Phil Spencer, az Xbox Live vezetője. Annyit még azonban elhintett, hogy a BUILD-en szintén lesz majd erről is szó, így akit érdekel, tartson velük ott is.

Forrás: Microsoft
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mikeee · 5 év
Ahogy közeledik a megjelenés, egyre jobban érzem, hogy most valami igen jó lesz az új Windows és a keresztplatform meg a többi. Egyre jobban kezd érdekelni. Jó ez az új cikkfelépítés, hogy ki vannak emelve egyes fejezetek. Szerintem meg lehetne ezt tartani más cikkeknél is. Wink

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)33.3 %
Nagyon jó (2)66.7 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

kovos, ShanX
  • 5 Vendég
  • 52 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 18,557 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!