Hivatalosan sem Internet Explorer lesz a Microsoft következő webböngészője

Az Internet Explorer jövője úgy tűnik immáron eldőlt, vagyis a következő böngésző már biztosan nem ezalatt a év alatt fog megjelenni. Így a jelenleg "Project Spartan"-ként fejlesztett böngészővel 20 év után a Microsoft elhagyja az Internet Explorer nevet.


Derült mindez ki a The Verge forrásaiból, akik a Microsoft Convergence-en megtörtént bejelentésről számoltak be. E szerint a Microsoft már keresi az új nevet a következő böngészőjének, amely majd a Windows 10-zel érkezik. Bár ebből kiderült, hogy az Internet Explorer sem fog teljesen megszűnni, de az új böngésző a "Project Spartan" lesz.

Az Internet Explorer csupán majd a vállalatok számára marad meg a kompatibilitás szempontjából, viszont az elsődleges és új böngésző már nem az lesz. Ennek elsődleges oka pedig az, hogy az emberekbe évekkel ezelőtt berögzült előítéletekkel szemben nem lehet mit kezdeni. Így egyszerűbb ha tiszta lappal indítanak.

Bár az új böngésző neve még bizonytalan, viszonyt annyi még egy Chrome-os felhasználók körében megszervezett felmérésből kiderült, hogy az emberek szívesen látnák a Microsoft nevet a böngésző előtt, akár csak a szóban forgó Chrome esetén. Így talán a legvalószínűbb jelenleg az, hogy a böngésző neve majd Microsoft Spartan lesz, hiszen már Cortana esetén volt rá példa, hogy a nyilvánosságnak igazán megtetszett a fejlesztéshez használt kódnév.

Kép forrása: DeviantArt
Hozzászólások megtekintése (eddig 6 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vermilion · 6 év
Valahogy mindenki elfelejti, hogy a explorer utálat együtt járt azzal, hogy billy gyerek megpróbálta kiszorítani a szabad versenyt. Ráépítette az egész oprendszert erre a f@sra, és blokkolta a többiek normális működését. Aztán persze bukott pár pert, és kénytelen volt visszakozni.
Sajnos nem tudták időben kigyilkolni a "kicsiket", így azok szép lassan elterjedtek és tökéletesen kiszolgálják a világot.

Ez meg végső soron az IE12 lesz,átnevezve.Az lesz érdekes,ha így népszerű lesz.
Mert akkor sajnos az emberekkel van a baj!Sad

De azért búcsúzunk tőle méltóan a többiek nevében is!
i.imgur.com/uyXGPgf.jpg
killjoy · 6 év
Épp pár hete beszélgettünk a diákjaimmal a böngészők harcáról. Több, mint 80 diák között én voltam az egyetlen, akinek az elsődleges böngészője az Explorer. Kérdeztem tőlük, miért használják a Chrome-ot vagy a Firefox-ot. (Operás nem volt...) Mindenki azt mondta, hogy mert gyorsabb és mert biztonságosabb és mert gyorsabb és mert gyorsabb... Kérdeztem, hogy miben gyorsabb? A válasz az volt, hogy "Nem tudom, de gyorsabb, mert mindenki azt mondja, hogy az!" Tudom, hogy nem reprezentatív a felmérés, de azért az esetek 90%-ában szerintem ez az IE utálat alapja, és nem a tényleges tapasztalat.

Azután belementünk kicsit a verziószám bohóckodásba is. A Chrome a 40-es verzió környékén jár, a Firefox 36 körül, az Explorer meg 11-nél. Megint csak nem reprezentatív a diákok véleménye, de a legtöbben azt mondták, hogy az emberek nagy részének a 40 vs. 36 vs. 11 azt sugallja, hogy a Chrome a legrégebbi és legtöbbet fejlesztett böngésző, az Explorer meg egy "gyerekcipőben járó másolat".

Nagy hatalom a marketing, a reklám és az Internet. A megfelelő helyen elejtett reklámok tökéletesen tudják építeni egy kupac Crap nimbuszát is, míg a jó helyen elejtett anti-reklámok egy tökéletes programot/szolgáltatást/stb. is simán le tudnak taposni.

Tény, hogy az IE története nem volt épp fekete foltoktól mentes, de azért az utóbbi időben én nem nagyon találkoztam olyan oldallal, ami nem működött volna számomra teljesen elfogadható sebességgel. A Chrome-ban engem a legjobban a hely- és memóriazabálás zavar, persze, ha azt a böngészőt szerettem volna meg a kezdetekkor, akkor biztosan nem érdekelne ez. Ahogy jó pár Firefoxos diák mondta, hogy ugyan fagyogat a böngészőjük, de vannak hozzá olyan kiegészítők, amik nekik létfontosságú.

Szerintem mindenki megtalálhatja a neki legjobban megfelelőt, de amikor valaki úgy szidja az IE-t, hogy "Az szar, és csak arra használom, hogy letöltsek vele egy böngészőt.", akkor mi alapján mondja ezt? Tessék mindenkinek kipróbálni mindegyiket és saját tapasztalatok alapján eldönteni, hogy megfelel vagy sem egy adott program, és ne azért használjunk ezt, vagy azt, mert "A szomszéd Pisti azt mondta, hogy..."

Én anno az ismerősök közt az első voltam, aki Nero-t kezdett használni, mindenki hülyének nézett, mikor ott volt a CDRWin, meg a DiscJuggler és társai. Később, mikor már mindenki Nero-zott, én voltam az első, aki azt mondta, hogy amire akkora már nekem kellett a DVD író program, azt az Ashampoo ingyenes változata is bőven tudta. (Az évi 10-12 CD és DVD megírásához még ez is sok, de van benne pár kényelmi funkció, ami miatt nem keresgélek mást.) Mindenki WinAMP-ot használt, mert az jó, de mivel nekem csak zenelejátszásra kellett, és nem kellett a sok extra multimédiás funkció, így már jó ideje használom az AIMP-ot. De mindegyiket úgy váltottam le, hogy kipróbáltam az alternatívát és meggyőződtem arról, hogy nekem megfelel az amit nyújt. A legutolsó ilyen cserém az utorrent volt, amiből kifogtam egy bugos szériát, több verziócsere után is voltak visszatérő problémáim, és akkor kerestem valami mást. Megtaláltam a qBitTorrent-et, és azóta is meg vagyok vele elégedve. Nem akar reklámokkal letámadni, csak teszi a dolgát. Igaz, volt egy-két dolog, amit máshogy csinál, mint az utorrent, ezeket meg kellett szokni, de mára abszolút kézreállónak tartom.

Szóval a lényeg a lényeg: vegyük már a fáradtságot, hogy úgy szidunk valamit, hogy ismerjük is, és ne csak a netes legendákból építkezzünk!
vermilion · 6 év
Nem akarok nagyképű lenni de így 40-évesen van tapasztalatom már az Informatikával és az MS dolgaival is.
Nem mellesleg a Spartan motorja gyakorlatilag ugyanaz lesz, mint ami az IE11-ben is ott lesz a Windows 10-ben. A Spartannak tehát lényegében csak a neve lesz más, meg a felülete - de pontosan ugyanazt fogja tudni, mint az IE 11 is.

Az egész csak arra jó, hogy azok, akik nincsenek képben technológiailag, ne a fél- és a tévhiteik alapján ítélkezzenek.

Arról meg a Microsoft tehet egyedül hogy ennyire utálták az emberek az IE-t mert a 9-es verzióig minden volt csak nem böngésző ,miért kéne hinni ezután még nekik ha addig tojtak az userekre??
Most hirtelen mikor nem megy úgy a szekér akkor fontos lett a vásárló?
cmhaf922 · 6 év
Hát igen, én is emlékszem azokra az időkre, amikor az iexplorer nem akart más böngészők oldalait megnyitni, hanem nem létező oldalként mutatatta, emlékszem még arra az időszakra, amikor a 90-es évek közepén csodáltuk a mozilla (nem a firefox, és tán ha jól emlékszem ez volt a neve) böngészőt. Aztán évekig használtam az operát, mert jelentősen kisebb telepítőjével, telepítési helyhasználatával, beépített e-mail klienssével, stb. stb. odavágott mindenkinek. Nem érdekelt hogy 3.1 mp helyett 3.9 mp alatt töltötte be az oldalt. Hát igen a régi presto motor!!! Aztán jöttek a befektetők, és jöhetett a portolás a chrome motorra. Miért nem használtam addig chrome-ot? Ctrl+Shift+Esc, és nézze meg mindenki mennyi folyamat mennyi memóriát zabál, majd jött a firefox a memóriahasználati problémáival és a memóriafelzabálási gondjaival. Egyik sem jött be, fogta a gépet, nem kellett! Ezek közben IE-vel azért nem voltam kibékülve, mert bizony a rendszer kőkemény része volt, explorer.exe, ami a win ablakozásárét fel, annak egy spec. változata, és ha sikerült egy jóhiszemű oldalra keveredni, bizony kapta a rendszer keményen a fertőzést, mert mindenki elfeledi hogy user helyett rendszergazdaként használja a wint!!!! Persze nem boldogul az ember user-ként bejelentkezve, (ez nem a win utálata miatt írom, de nézd a linux-ot ha kell jog, és mehet) tehát IE-vel gondok voltak, de a többivel is. Majd jött az hogy gondok lettek az operával, új motorral nem bírják fejleszteni, de röhejes módon olyan gondok adódtak hogy egyik hogy másik böngészővel hogy a fejem vakartam mit is kellene csinálni! Firefox mostanában nem sync-el rendesen, mindent persze, jelszavakat nem, pipa a helyén... stb. ! Chrome igen, csak pl.: vodafone oldalára nem tudok belépni vele, nyilván az operával sem. Chrome sync-el rendesen, de gondok vannak vele, az exporerrel megjelenítési gondok voltak évekig, nem is beszélve a ms kompatibilis fejlesztésekről, anno neptun, stb. oh de lenne mit sorolni...! Nem győzi az ember ha egy weboldalt "összedob" optimalizálni hol ehhez hol ahhoz a böngészőhöz. Majd jött a maxthon és társa, de én hogy őszinte legyek, belefáradtam! Most ott tartok, hogy egyik kér flash plugint, a másik el van nélküle, egyik jó adott oldalra másik nem, stb. stb.! Unom én ezt már nagyon, még eddig tán a legkevesebb bajom volt a ff-szal meg a többi alternatíva, lsd maxthon, de mondom ott sync bajom van! De most már ott tartok, hogy lastpass plugin, és ok, mert használok linux-ot is, ott ugye alapértelmezett böngésző a ff. De... egy jó hírolvasó nincs hozzá, beépített egy nagy f.s, és újra csak mondhatnám! Soundcloud-on egyik működik, másik nem, stb. stb. stb.! Össze-vissza van már minden, nincs itt már egy tökéletes fejlesztés... Grin
pasla09 · 6 év
Én IE-t használok, 9-től pedig kizárólag csak IE-t. Semmi bajom nem volt vele, sőt, belépő szintű notimon kipróbáltan a leggyorsabb.
Nem érdekel milyen a motorja, vagy hogy esetleg egy komplettebb oldalt 0.0003 -al lassabban tölt be, nekem a két fő konkurens nem nyújt annyival többet, hogy lecserélném.
godzila · 6 év
De azért búcsúzunk tőle méltóan a többiek nevében is!
Nem is szoktam használni mert van másik kliens rá !Wink

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)50 %
Nagyon jó (1)50 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Valentin50
  • 5 Vendég
  • 88 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 20,074 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!