Az Internet Explorer halott, a Spartané a jövő

A Microsoft változtatott eddigi stratégiáján az Internet Explorer-el kapcsolatban, amelyet a cég mindenképpen háttérbe szorított volna az új böngésző javára. Most úgy tűnik a 20 évre visszatekintő böngésző egyáltalán nem kap majd fejlesztéseket az új operációs rendszerben.


A terv ennek ellenére továbbra is az, hogy a Windows 10-ben is megtalálható lesz az Internet Explorer 11 mint lehetőség, viszont az majd semmiben sem fog eltérni a jelenlegi, Windows 8.1-ben is lévőtől. Így lényegében innentől kezdve a jövőben valóban csak és kizárólag a "Project Spartan"-é lesz a központi szerep, most már a fejlesztések tekintetében is.

Az okát a Microsoft azzal indokolta, hogy a felhasználói visszajelzések és vásárlók erős visszhangja alapján csak ez lehet a helyes és megfelelő döntés. Így az Internet Explorer 11 már valóban csak azoknak lesz hasznos a Windows 10-ben, akiknek szüksége van rá az arra írt tartalmak miatt, mely főleg céges ás vállalti környezetekre igaz.

Ezzel a döntéssel pedig egy elég határozott választóvonalat húzhat a cég a két böngésző között, amely minden bizonnyal pozitívabb fogadtatást is eredményez. A Spartan azonban még tovább várat magára, így még nem tudhatjuk igazán mennyire lesz képes túlszárnyalni elődjén, vagy éppen a rivális böngészőkön. A kilátások azonban eddig mindenképpen biztatóak.

Forrás: Neowin

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
alonzo 3 év
A trónon már a megjelenésétől egyedül a Google Chrome ül,és ezen trónt még a Spartan sem veszélyezteti...............évekig!
venqwer 3 év
Ezzel vitatkoznék. A Cortana Spartan-ba integrálásával és az eddig bemutatott újításokkal az új böngésző számomra nagyon izgalmasnak ígérkezik. Smile A redmondiaknak csak egy kicsit kéne összekapniuk magukat, és a google felkötheti a gatyáját. Ez az "offenzíva" egyelőre nagyon nyíltan megmutatkozik. A verseny pedig mindig is jót tett az informatika fejlődésének.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (3)100 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 1

mjcicamica001

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!