Windows 10 - Start menübe integrált Cortana, és még több áttetszőség (Build 10102)

A Microsoft fejlesztői gárdája folyamatosan pásztázza a felhasználóktól (Insiderek) érkező visszajelzéseket, így próbálva elérni, hogy a nyáron elkészülő végterméke a lehető legjobban álljon össze. A win10.ithome.com nemrég friss képernyőképekkel lepett meg minket, melyeken jól látható néhány olyan módosítás, amely a fent leírtnak próbál megfelelni.


A Microsoft nagy hangsúlyt fordított a Cortana/Start menü párosításra, így itt történt a legnagyobb változtatás a korábban kiadott 10061-es Buildhez képest. A képeken jól kivehető, hogy a személyi asszisztens nagyobb integrálását kapott a Start menü irányába, azonban már nem csak "lóg a tálcán", hanem kapott egy "hamburger menüt", melyhez egy oldalsáv is párosult.


A Windows 10-et tesztelő felhasználók ugyanis problémásnak találták a korábban - a Microsoft fejlesztői által - megálmodott keresési megoldásokat, s nem mulasztották el ezt Feedback-ben sem jelezni. A Cortana ráncfelvarrása tehát erre vezethető vissza, azonban kiderült az is, hogy - a képernyőképeken lévő 10102-es számú Buildben - már az élő csempék is kaptak egy kisebb frissítést, mivel 3D hatást keltenek, amint megjeleníteni valójuk akad.
Újdonság még, hogy a Start menü és a Windows tálca nagyobb áttetszőséget kapott, melyek együtt eléggé tetszetés formát öltenek, s minden bizonnyal a felhasználók szívét is elégedettség tölti majd el, amint jobban szemügyre vehetik mindezt. Erre talán már nem kell sokat várni, bár egyelőre még nem tudni, hogy ezt az építést kapják-e majd kézhez a Windows Insiderek a BUILD-et követően.

A cikket készítette: Kori
Csevegés (eddig 8 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kori · 4 év
A 10102-es Build használat közben:

i.imgur.com/U63gRA2.gif

gabesz1 · 4 év
Köszönjük a cikket! Ezek szerintem megint remek fejlesztések, újítások! Hogy őszinte legyek nálam a 61-es Build is tökéletesen megy( Pl. a People app az nem, de vannak rá registry orvosságok) de inkább nem alkalmazom őket, mert nem tudni, hogy például az Update frissítésre milyen hatással van(lesz). De ezen felül meg bízom, hogy Iso-ban is lesz majd publikálva a megjelenés, és talán gyorsabb lesz a telepítés, mint WU-ról. A magyar nyelvről még nem álmodozom, mert szerintem még nem lesz benne.Smile
magnum · 4 év
Aero blur is visszatért! Smile
Bár szerintem a start menü még mindíg nem az igazi.
Kori · 4 év
Nekem a közel jónak az a látványterv tünik, mellyel a 10-est reklámozzák:

res1.windows.microsoft.com/resbox/hu/6.4/main/94e28029-a86d-40f9-bf15-008b1586214f_7.jpg
Easley · 4 év
sziasztok semivel sem néz ki más kép mint 10061 verzió szinte semmi különbség
Lali · 4 év
Easley:

Szerintem még igen jelentős változatt, ez a 10102...
Lali · 4 év
Ezt majd a Cp kiadása után megtudod...

De az egy elég nagy szégyen lemne az mstől, ha a 101xx után is még mindig TP fázisba lenne tovább..
Kori · 4 év
Nem lesz CP, IP lesz. Smile
(Insider Preview)

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)66.7 %
Nagyon jó (1)33.3 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 4

Visa, Lali, lepo, Vivid
  • 13 Vendég
  • 179 Tagok ma
  • 6 Szülinapos
  • 17,060 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!