Új Windows 10 előzetes érkezett, már elérhető a Build 10525

Mint már számtalanszor említettük, a Windows 10 fejlesztése sosem fog igazán leállni, így ennek köszönhetően már meg is jelent egy új előzetes rendszer a Windows Insidereknek, méghozzá a Build 10525. Az új rendszer már beszerezhető a gyors frissítési gyűrűt használó tesztelőknek, és természetesen hoz némi újítást is magával.

Újdonságok

  • Módosítható címsorszínek: A felhasználói visszajelzésekben sokan hiányolták ezt a funkciót, így ebben az előzetesben már lehetőség van, az egyénileg beállított színek használatára a címsoron is. Jelenleg az ezt érintő módosítások és fejlesztések még folyamatban vannak, de ezt már most engedélyezték.
  • Memória kezelés: A Windows 10-el egy új koncepció került alkalmazásra a memória kezelőben, melyet mint "tömörített tár" neveztek el, és lényege is ez, hogy a memóriában tárolva, de összetömörítve tartja a különböző lapokat. Így ha a memóriakezelő úgy látja, összetömöríti a memóriában található lapokat ahelyett, hogy a lemezre írná azokat. Ezzel visszaeshet a memóriahasználat folyamatonként, lehetővé téve a rendszernek, hogy egy időben több alkalmazást tartson a valós memóriában. Mindez egy rendszerfolyamat, azaz a feladatkezelőben a "System" folyamat részeként jelenik meg. Ez a tár azonban megnőhet, akkor amikor egyéb folyamatoknak szeretne előre helyet lefoglalni a memóriában a rendszer. Emiatt lehet az, hogy a feladatkezelőben a rendszer (System folyamatként) több memóriát használ, mint az előző kiadások.

Ismert hibák

  • Az internetmegosztás nem működik ebben az előzetesben. Amikor megosztásra kerül a mobil internet, a csatlakozó eszközök nem kapnak IP címet, így internetelérést sem.
  • Egy frissítésre az áruházon keresztül szükséges lesz a Filmek+TV alkalmazáshoz, mivel a videó visszajátszás nem működik.
  • További nyelvi csomagok egyenlőre még most nem elérhetőek ehhez az előzeteshez, azonban a hét folyamán néhányat majd közzétesznek.

Az előzetes telepítéséhez már mindenképp egy Windows 10 RTM-re van szükség amely aktivált. Ha ez megvan a Gépház → Frissítés és biztonság → Windows Update → Speciális beállítások → Insider buildek beszerzése alatti "Kezelés" gombra való kattintással kezdhetjük meg az előzetesek beszerzését. Ez a verzió egyenlőre még csak a Gyors (Fast), csatornán érhető el, így azt állítsuk be, amennyiben ki szeretnénk próbálni. Kíváncsian várjuk a tapasztalatokat és véleményeket, mint mindig.

Forrás: Microsoft
Hozzászólások megtekintése (eddig 29 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mesant · 5 év
Semmi ilyesmi nincs még Update-n, insider vagyok, gyors gyűrűn. Este jött két frissítés, egy összegző 3081444 meg egy akármi 3081441...
Trubusta · 5 év
Mer magyar nyelven meg nem elérhető állítsd at a régiót angolra akkor elérhető lesz
Mesant · 5 év
@Trubusta köszönöm, magam is rájöttem, de türelmetlen vagyok Grin
alonzo · 5 év
Már tölthető le a következő Windows első előzetese a MicrosofttólBulb
Pali · 5 év
Én még türelmesen kivárom, hátha (10240 Pro, Magyar, Insider bekapcsolva, Slow).
paradicsomleves · 5 év
Nekem nem akar lejönni az új build pedig retail kulcsos a 10-esem.
bazso · 5 év
i.imgur.com/THF3vwz.jpg nekem most jelent meg a frissítése. Smile
vaczics · 5 év
Hello! Az uj build mindent windows 10 verzióra megjelenik? Csak mert nekem egyetem által adott Education változat van. Eddig még nem jött frissítés.
Juxtapoz · 5 év
hhii jöjjenek csak szépen a frissítések Smile
tothjani · 5 év
Azért érdekes úgy volt hogy a 10-es után nem lesz több Windows csak mint szolgáltatást fejlesztik és a meglévő rendszerbe épülnek be az új dolgok.
De ezek szerint mindig lesz új Windows csak majd úgy hívják Windows 10 build 1-2-3-4-5..... stb.
Ennyi erővel lehetne követni a böngészőket is amik már a 40-es sorozatnál tartanak, és közben még mindig Firefox vagy Chrome a neve.
geo59 · 5 év
Üdv . honnan tudhatom meg , hogy az új insider 10525-öst én is tölthetem és tesztelhetem ? én insider ként használom a win 10 pro. 64bit verziót. én is megkaptam a 3081441 és 3081444 frissités már tegnap felraktam . kérném a választ ha lehet rá . Smile
tothjani · 5 év
geo59!
A gépház - Frissítés menüjében lesz megtalálható a normál frissítsek között, jelezni fogja ha az adott nyelven elérhető, jelenleg még csak az angol nyelvű rendszereken érhető el.
Én ugyan nem látok rá sok esélyt hogy a teszt változatokat valaha magyarul is elérhetővé teszik.
vaczics · 5 év
Hello! Az uj build mindent windows 10 verzióra megjelenik? Csak mert nekem egyetem által adott Education változat van. Eddig még nem jött frissítés.
tothjani · 5 év
vaczics!
Még mielőtt újra megkérdezed ez egy Insider build, nem jelenik meg a végleges verziókon, (az egyetemin sem) csak abban az esetben ha a frissítésnél, belépünk az Insider programba a Fast gyűrűn , de ott le van írva hogy ne használjuk elsődleges rendszerként mert lehetnek benne hibák.
Természetesen előbb-utóbb kijön a végleges rendszerekre is akkor a Frissítés jelezni fogja, de az időpont nem ismert!
Az Insider verziók pro változatok, azt lehet hogy azért figyeli.
vaczics · 5 év
Tothjani!

Logikusan beléptem az insider programba, és a fast-ra állítottam, és még mindíg semmi. A régió és a nyelv az USA.
geo59 · 5 év
én is hiába várom a 10525-ötöst . pedig 10240-es pro. 64bit van fenn tartósan aktiválva . de semmi felfrissülés egyenlőre. miért ??Shock
paradicsomleves · 5 év
Nekem se jön még most se már tegnap óta várom.
tothjani · 5 év
Hogy miért nem jelenik meg azt így nem lehet tudni de bazso hozzáoszlásánál http://oprend.hu/news.php?readmore=17...733#c11639 látszik hogy nála megjelent és 96%-nál tartott a letöltés.
Esetleg ő meg tudná mondani milyen rendszeren és hogy sikerült elérnie.
Még amit érdemes megjegyezni az új Insider programban már csak az eredeti aktivált rendszerek vehetnek részt, új jelentkezőknek már nincs ingyen teszt verzió sem!
bazso · 5 év
Ahogy észrevettem nekem csak akkor töltötte le az új bulidot mikor töröltem a pandát és csak a defender volt fent.Maga a frissítés több mint 20 perc volt SSD-re.
a rendszerem:i.imgur.com/YqjEF4w.jpg
beállítások:i.imgur.com/uIYngLk.jpg

a végeredmény:i.imgur.com/jNIkeKB.jpg

a frissítés után felszabadítható hely mennyisége:i.imgur.com/Hot19bb.jpg
paradicsomleves · 5 év
De miért lett angol a windows-od amikor a magyar jött le?
Akkor miért írják hogy van magyar is ha nincs?
Hát akkor én nem is próbálkozom előcsalogatni az új buildot ha angol lesz.
bazso · 5 év
Magyar volt de, ez a bulid egyenlőre csak angol.az ismert hibáknál le is van írva.Engem ne zavar hogy nem magyar. Smile
Pali · 5 év
Nálam még mindig semmi :/ (ha jól olvasom, csak akkor lehetne frissíteni erre, ha angolra állítom a rendszert?). Igaz, nekem nincs aktiválva a rendszer, de frissítések így is jönnek (Build 10162 óta vagyok Insider).

EDIT: Öööö.... magyarul nem is lesz?
kepfeltoltes.hu/150821/Ashampoo_Snap_2015.08.21_21h57m18s_002__www.kepfeltoltes.hu_.png
geo59 · 5 év
nálam egy win 10 10240 pro 64bit hu megy . látom nálad bazso win 10 pro insider preview fut . az enyém tartósan aktiválva . ebbe az esetbe mit lehet kezdeni?
bazso · 5 év
geo59 attól függ mit szeretnél csinálni.Voltál előtte insider akkor csak újra be kell állítani hogy az akarsz lenni ,majd be kell jelentkezned a neten,oda visz egyszerre.Ha tartósan aktívált elméletileg bármikor újra tudod rakni de,szerintem nem érdemes van pár fanatikus aki megteszi és kommentálja. Smile Igaz ezt mindenki maga dönti el.Ahogy látod angol,és ki tudja jön e hozzá magyarítás a hétvégén vagy, csak pár bulid után. Smile akkor változás nincs benne hogy nagyon érdemes legyen hisz előbb utóbb mindenki megkapja mint frissítés. Megcsinálod mégis nem kell angolra állítani nélküle is fog települni.
Fodor · 5 év
teljesen Winkjó,igaz az itthoni lányoknak elkelne egy magyarításShy
grezner · 5 év
Nos, én nagyon ajánlom a MS-nak, hogy a Windows Update-et a Control Panelben megszokottakhoz hasonlóan állítsa vissza!!!
Van egy ACer 8750ZG laptopom, amelyen egy bizonyos verzió felett az AMD driver kékhalált okoz. Ezt letiltva alacsony felbontásban használom a gépet.
Most, hogy áttértem W10-re, nem tudom letiltani az AMD frissítést!!!
Megáll az eszem, ekkora baromságot, hogy nem lehet szelektíven frissíteni!!!! Ha egy driver hibás lesz az adott gépen, millió számítógép fog lehalni??!!!
Próbálkoztam ezzel is, le is tiltottam az AMD driver telepítését, de ez sem hatott a letiltás ellenére sem.
https://support.microsoft.com/hu-hu/kb/3073930
Valami video driver is feltelepülhet, mert a kékhalál azután jelentkezik, hogy a frissítés közben elkezd nagy felbontásra váltani, de az AMD drivert nem láttam települni. Ezt még meg tudtam nézni, aztán kékhalál. Csak az újratelepítés segített. 3-4 kísérlet után meguntam.
Visszamegy a gépre a W8.1.
grezner · 5 év
:28

Hálás köszönetem, de nagy marha vagyok, ezt a beállítást ismerem, de nem tudatosult bennem, hogy erre is jó, vagyis felülbírálja a WU-et!
Nagyon köszönöm!
Nem működik nekem így se, ugyanúgy megjelenik a frissítések között az AMD driver, és sajnos a többivel együtt feltelepül, nem tudom kizárni a frissítések közül.
grezner · 5 év
Véleményem szerint a szelektív frissítés lehetetlenné tétele miatt bukó egyelőre a W10. Ez olyannyira nagy veszélyforrás, hogy még magáncélra is veszélyes feltenni!
Ezt azonnal orvosolni kell a MS-nak!
A Control Panelből kivenni a Windows Update-et nagy hiba volt!
Sonpiq · 5 év
@grezner
Nem lesz a kötelező frissítésekkel semmi probléma, most, hogy újraindult az Insider program. Mire a nyilvánossághoz jutnak a frissítések több körön is át fognak menni.
A kérdés inkább az hogy az előző 3 összegző frissítés alatt miért pihentették az Insider programot, és azt megkerülve miért küldték ki azokat minden gépre?
Lettek is belőle problémák. Talán tanultak belőle.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (1)100 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 5 Vendég
  • 209 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 19,093 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!