Microsoft Edge - Néhány tervezett fejlesztés

A Windows 10 megjelenésével mutatkozott be az Internet Explorert váltó Microsoft Edge, amely egy jobb élményt hivatott nyújtani a felhasználóknak. Azonban az kétségtelen, hogy még jelenlegi nagyon korai állapotában sok hiányossága van, amely miatt használata nem feltétlen igazán kényelmes.


Az elmúlt napok során egy Twitter-en megszervezett kérdezz-feleleket tartottak az Edge fejlesztői, akik megpróbáltak a legtöbbre válaszolni. Ezáltal sikerült megtudni, hogyan is állnak a dolgok a redmondi bázisban, illetve milyen fejlesztéseket fognak a jövőben a böngészőbe ültetni. Az első kérdések egyike, rögtön talán a leglényegesebb dologra irányult.


Ami pedig nem más, mint a kiegészítők, vagy bővítmények támogatása, amelynek képessége még mindig hiányzik. Ezt már jó ideje, még a Windows 10 megjelenése előtt beígérték a fejlesztők, miszerint valamikor hamarosan belekerül a böngészőbe. Jelenleg azonban még mindig nem tudtak pontos dátummal szolgálni, tehát kétséges, hogy a Windows 10 novemberi frissítésébe bekerülhet. Remélhetőleg azért ez nem lesz így, és sikerül a Chrome-hoz hasonlító kiegészítőket mihamarabb beleültetni.


További kérdések irányultak még az érintőkijelzős használatra. Itt leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy lesz-e a Windows 8-ban az Internet Explorer teljes képernyős módjához hasonló nézet, amely sokkal jobban használható táblagépeken, vagy mobil eszközökön. Szerencsére ezt is tervezik majd valamikor a jövőben, illetve egy másik kérdésben felmerült funkció visszahozását is, amellyel a több mobil eszközön is ismert módon, bal és jobb képernyőszélről való húzással lehet vissza vagy előre lapozni a meglátogatott oldalak között.


Egy másik érdekes kérdésben arról érdeklődtek, hogy Xbox One-ra kiadásra kerül-e az Edge. Mivel az Xbox One-on pedig lényegében szintén Windows 10 fog futni, nem meglepő módon az igen választ adták. A további kérdésekből kiderült még, hogy tervezik a "mentés mint" funkció, a videó streamelés, az eszközök közötti szinkronizáció és a "drag and drop" támogatását is a feltöltési mezőknél.


Mindezeken kívül már nem a kérdések között, hanem egy Ignite konferencián is fény derült egy új funkcióra. Itt véletlenül leleplezésre került a lapok előnézete, amely lényegében ugyanúgy működik, akár a tálcán a programokba való betekintés. Ilyen kiegészítők egyébként elérhetőek például a Firefoxra és Chrome-ra is, de úgy tűnik az Edge-ben alapból szeretnék ezt támogatni.

Ezen újításokkal először majd a Windows Insiderek találkozhatnak a jövőben megjelenő előzetesekben. Mindezen túl természetesen általános fejlesztésekre is számítani kell, mint a HTML5-ös, CSS, vagy JavaScript-es futtatási képességek javítása. A kérdésekből egyébként még az a fontos információ is kiderült, hogy egyenlőre a Windows 10-en kívül más platformokra nem tervezik a böngésző kiadását.
Hozzászólások megtekintése (eddig 4 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Taylor74 · 6 év
Remek dolgok, remélem mielőbb megvalósulnak.
Szerintem megoldhatnák a több profil kezelését is ahogy a Chrome-ban van. Ne kelljen külön Win profilt létrehozni csak emiatt.
Kérdés: Mielyen kiegészítő kellhet a Chrome-hoz az aero peek-hez? (Én csak az indítóikonos "--enable-aero-peek-tabs" ismertem.)
expa · 6 év
Az OPERA kiegészítő nélkül is tudja a lapok betekintését Grin
Deadman · 6 év
Esetleg arról, nem volt szó, hogy mikor támogatja az EDGE azt, hogy lehessen exportálni pl html fájlokat könyvjelzőnek? Pl Firefoxból ?

Arról esetleg nem volt szó, hogy az EDGE -ben mikor kerül bele az a funkció, hogy kilépéskor törölje a kiválasztott előzményeket ?

Mondjuk Én telejsen meg vagyok elégedve a TPL listákkal jó lenne azokat is visszakapni valahogy ..
Driver · 6 év
A követésvédelmi listákat (TPL) én sem értem, hogy hagyhatták ki. Ez az egyik fő oka, amiért nem is használom.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)66.7 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (1)33.3 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

pmphun, Andorka Alex
  • 12 Vendég
  • 109 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,988 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!