Microsoft Office - Megérkezett a 2016-os verzió

Szerző: Driver
Mától lesz elérhető a Microsoft Office 2016, amely a korábbi több mint 2 éve megjelent Office 2013-at váltja majd. Azonban ezúttal túl nagy változások nem történtek, első ránézésre a többségnek valószínűleg nem is tűnne fel semmi. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ne lenne újítás, viszont főképp az üzleti felhasználásban, és azon belüli kommunikáció terén hoz hasznos újításokat a szoftver.


Mindezek fényében a váltás talán kétszer is meggondolandó, már amennyiben nem Office 365 előfizetők vagyunk. Így tekintsük is át, melyek a legnagyobb újításai az Office 2016-nak a Microsoft saját beszámolója szerint. Ezek között akad a nekünk, vagyis átlagfelhasználóknak kiemelt újdonságok, és az igazi nagyvállalatok számára megalkotott vagy továbbfejlesztett funkciók.

Általános újítások

 • Outlook 2016: Az eddigi legjobb szolgáltatásokat nyújtja a leveleink között, köszönhetően a gyors keresésnek, illetve az alacsony prioritású levelek eltávolításnak. Illetve üzenetek küldésekor a OneDrive-os csatolmányok már nyilvánosak alapból.
 • OneDrive For Business: lehetőséget biztosít majd szinte minden téren a szinkronizációra. Egyaránt érkezik Windowsra és Mac-re, nem csak megbízhatóságban de a fájlméretek és terén is javulást hoz.
 • Tell Me: A teljes irodai csomagban egy új kereső kapott helyet, amellyel a keresett funkciót beírva gyorsan elérhetők azt. A Smart Lookup-al pedig az egyes szavakra kereshetünk rá a dokumentumainkban az interneten, így megkönnyítve azok megértését.
 • Excel: Az Excel 2016 lehetőséget nyújt közvetlenül a Power BI-ra történő publikálásra, e mellet új modern diagram típusok is belekerültek abba.
 • Windows Hello: Az Office 365-be történő bejelétkezésre már használható a Windows Hello biometrikus azonosítása is (csak Windows 10).
 • Cortana is belekerül az Office 2016-ba, sajnos nálunk ez továbbra sem elérhető (szintén csak Windows 10).

Üzleti újdonságok

 • Office 365 Planner és Groups: Csoportok létrehozása és kezelése, illetve azok munkáinak megszervezésében és kiosztásában segédkezik.
 • Skype for Business: Lehetőséget biztosít a csevegésre, képernyő megosztásra, videóhívásokra. Mindez teljesen bele van integrálva az irodai alkalmazásokba, így munka közben is zavartalanul folytathatóak le a csevegések.
 • Data Loss Prevention (DLP): Az adatok elvesztésének megelőzéséül kerül az Office 2016-ba egy új funkció, amellyel az adminisztrátorok számos olyan beállítást alkalmazhatnak mellyel az irodai csomag használata és így az adatok kiszivárgása megelőzhető.
 • Az egytényezős hitelesítés segítségével az alkalmazottak biztonságban férhetnek hozzá a céges tartalmaikhoz, akkor is ha máshol, nem céges hálózatról akarják az elérni.
 • Az év későbbi felében érkezik az Enterprise Data Protection (EDP), amely Windows 10-en, akár a mobil verzióban is, lehetővé teszi a biztonságos vállalati adatmegosztást, vállaltai alkalmazások és hálózati helyeken.


Mindezen túl, természetesen már a mobil eszközök számára is lehetséges az irodai csomag használata, hiszen az év korábbi felében megjelent az ingyenes Androidos és iOS-es verzió. Hasonlóan a Windows 10-es mobil kiadás is már több mint egy hónapja elérhető és a Mac-es 2016-os kiadás is június óta.

Az Office 365 előfizetéssel rendelkezőknek automatikusan megérkezik majd Windows Update-en az Office 2016, egyéb esetben, például az Office 2013-at megvásárolt felhasználóknak majd csak teljes összeget fizetve, vagy frissítési csomag formájában lesz megszerezhető az új verzió. A következő hónap elejétől érkezik majd az új VL (Volume, azaz mennyiségi) kiadás, amelyet a vállalatok még szintén előszeretettel használnak, leginkább KMS-el aktiválva.
Hozzászólások megtekintése (eddig 12 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
killjoy · 6 év
Akkor ha jól értem, akkor nekünk október?
BiP · 6 év
killjoy: MSDN-en már fent van.
figichrome · 6 év
A nap kérdése!
Office 365 -el rendelkezőknek beleszámít az a személy is, aki diákként használja?
Tehát nekem még a középiskolai "tisztaszoftver" O365 van meg, azzal van összekötve a gép, az is megkapja a frissítést vagy csak a vállalati?
Driver · 6 év
Minden Office 365 megkapja, nem számít, hogy melyik kiadás.
Deadman · 6 év

Idézet

Nekem nem jelent még meg pedig az office 365-on belül is kerestem meg update-n is.

Belépsz az office 365 fiókodba onnan letöltöd a telepítőt azt újratelepíted az office det és már az Office 2016 lesz a gépeden..Mondjuk a telepítés baromira lassú és körülményes a csuda tudja miért hiába az 50 mbites internet meg 8 giga ram meg gyors proci.
tomburger · 6 év

Idézet

Belépsz az office 365 fiókodba onnan letöltöd a telepítőt azt újratelepíted az office det és már az Office 2016

Na ez nekem nem működik... Próbáltam frissíteni Office-on belül is, illetve eltávolítva és újból letöltve, de semmi változást nem hozott Sad Továbbra is 15.0.4753.1003-as verzió Cry
Minden "megszokott" nyelven megjelent már?
killjoy · 6 év
Az MSDN változat szépen települt (bár a háromnegyedénél elég sokat állt), KMSPico aktiválta is szépen. Számomra egy furcsaság van jelenleg: nincs szelektív install. Ha kell, ha nem telepíti a Skype-ot, az Outlookot és a többi számomra szükségtelen részt. Próbáltam a szokásos /? és -? paramétert a Setup.exe után, de egyikre sem reagált, csak telepít ész nélkül. Sőt, ha telepítettem már, akkor is nekiáll újra és ellenőrizgeti a telepítést egy jó ideig.

Esetleg tudja valaki, hogy hogyan lehetne előcsalni a szelektív telepítési részt? Vagy az MS azt mondta, hogy vagy egyben, vagy sehogy?

Aki hozzáfér MSDN-hez: a 2016-ból is vannak külön pakkok? Külön Word, Excel, Powerpoint, Access, stb. amiben csak az az egy program van, mert a régebbiekben legalább az volt. Hátha azok összemásolásából lehetne egy "kvázi-szelektív" telepítőt összerakni. Bár ahogy elnézem, a telepítési csomagstruktúra is teljesen új lett...
Driver · 6 év
Elvileg majd a VL verzióban a megszokott telepítő lesz, amivel lehet konfigurálgatni, hogy mi települjön és mi ne. A mostaniba ezt csak úgy nem lehet megtenni, de van rá egy kicsit körülményesebb megoldás itt.
killjoy · 6 év
Köszi! Megnézem.
geo59 · 6 év
ha valakit érdekel akkor nézzen körbe itt .

A tartalom egy részének megtekintéséhez bejelentkezés, vagy regisztráció szükséges.
l

sok sikert
Anonim felhasználó · 6 év
Fodor · 6 év
http://amindenes.blog.hu/2015/09/28/office_2016_pro_plus_hun-magyar
Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 4

Ragathol, donci4, Valentin50, hcus
 • 9 Vendég
 • 171 Tagok ma
 • 1 Szülinapos
 • 20,470 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!