Microsoft Edge - Bővítmények csak jövőre

Ha a Microsoft Edge legnagyobb gyengeségeit nézzük az egyik legnagyobb egyértelműen a kiegészítők hiánya. Ezzel szinte minden egyéb böngésző rendelkezik és elengedhetetlen részüké vált. A kiegészítők támogatásának kihagyását az Edge esetén még az RTM verzió előtt tudatták a fejlesztők és valamikor az év későbbi felére ígérték azt.


Azonban nagyon úgy tűnik, hogy erre a novemberi frissítésben még mindig nem fog sor kerülni. Baljós előjelként szolgált az is, hogy a jelenlegi előzetesekben sincs ennek semmi nyoma, a végleges verzió elkészülte pedig már hetekben belül megtörténhet. A WinBeta forrásai alapján, erre pedig már valóban nem is fog sor kerülni, a Microsoft egy következő frissítési hullámban szándékozik majd ezen funkciót bemutatni.

Erre pedig csak jövőre fog sor kerülni vélhetően a Redstone frissítésben. Ez úgy tűnik azt jelenti, hogy csak nyáron kerül bele, hacsak nem terveznek a cégnél titkon például egy tavaszi frissítést. Mindez persze csak átgondoltabb találgatás, mivel maga a Microsoft sem tudott konkrét válasszal szolgálni ez ügyben.

Annyi bizonyos, hogy a jövőbeli Windows 10 előzetesekben majd már előbb-utóbb szerepelnie kell az Edge bővítményeknek, hogy a Windows Insiderek és a fejlesztők is megkezdhessék munkájukat. Remélhetőleg a hosszabb fejlesztéssel legalább könnyen átírható kiegészítőket kapunk, így a funkció megjelenésekor már lesz választék is bőven. Remélhetőleg minderre minél hamarabb sor fog kerülni.
Hozzászólások megtekintése (eddig 10 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kori · 6 év
Hát ez van, ők is csúsztathatnak, csak ne úgy, mint a Mozilla tette a Firefox esetében...
bazso · 6 év
Legalább reklám blokkolót tehetnének bele mert így szinte használhatatlan. Smile
Kori · 6 év
Az Internet Explorer-be sem ártana, mert megölnek minket a reklámok.
Már gondoltam rá, hogy az integrált kiadásokban jelen legyen, de még nem döntöttem...
Pali · 6 év
Ha "minimum" AdBlock elkészülne az Edge-be, már azzal használhatóbb volna a böngésző, így meg egyszerűen nem merem használni bármire, csak amikor tényleg muszáj :/ (de amíg nem bővíthető, feleslegesen ne várják el az MS, hogy félkész állapotú böngészőt tegyük alapértelmezetté, próba megvolt, egyelőre hanyagolom).

Önmagában nem rossz az Edge, nagyon gyors és nem túl csúnya (IE-nel legalább is biztosan jobb), de azt az esélyt nem érdemli meg tőlem, hogy ez legyen az alapértelmezett böngészőm.

kepfeltoltes.hu/151023/68768_www.kepfeltoltes.hu_.png
dlaczko · 6 év
Aki a reklámok miatt sírdogál, az tényleg nem hallott még a Hostsman-ről? Vagy csak simán a Winhelp2002-es hosts fájl-ról amit havonta frissítenek?
knor1982 · 6 év
Kori: "Az Internet Explorer-be sem ártana, mert megölnek minket a reklámok. "
IE-ben követésvédelmi listákat ha telepíted, tökéletes. http://www.iegallery.com/en-us/trackingprotectionlists

Edge-be is megelégednék ennyivel, de ott ez sem elérhető.

dlaczko: "Aki a reklámok miatt sírdogál, az tényleg nem hallott még a Hostsman-ről?"

Mikor kijött a 10 RTM, én próbáltam, de hiába csak kevés listát aktiváltam, szénnéfagyott az egész Windows, többször is. Pedig víruskeresőt/tűzfalat is kilőttem, hátha az kavar be. De nem.
Egyébként jó dolog a hosts fájl, de - bár a reklámok blokkolódnak - a helyük üresen ott marad, ami így még zavaróbb mintha a reklámok lennének ott.

Az Edge-t szerintem még nem szabadott volna kiadni, mert bár több potenciál van benne mint az IE-ben, jelenleg sokkal kevesebb dologra használható mint az elődje, ami azért a 11-es verzióra eléggé kikupálódott, teljesen vállalható lett.
csepi · 6 év
Az Edge elég gyors böngésző,de még félkész állapotban van.Nyugodtan várhattak volna a kiadásával. A felhasználok véleménye alapján alakitgatják,és ez igy van rendben.A reklámok nekem se hiányoznak,biztos lesz hozzá megfelelő blokkolo.
Deadman · 6 év
Ez Vicc a köbön .Közben meg a MS oldalán ez olvasható
A Microsoft Edge még jobb internetes élményt kínál.

Ez a vadonatúj böngésző az egyszerű megosztáshoz, olvasáshoz, ismeretszerzéshez és az online teendők elvégzéséhez készült.


Tényleg ilyen qrva nehéz lett volna már az alapoknál beleírni egy olyan kódot, hogy támogassa pl a chrome bövítményeket ? vagy ha azt nem akkro az FF bövítményeket? Vagy ha azt sem legalább a TPL listákat ? De ha már erre sem képesek akkor egy olyan kódot, hogy ez a trágyát be lehessen állítani, hogy olvasó módban induljon ?
expa · 6 év
Azért ilyen gyors mert nincsenek benne bővítmények Smile De így legalább használhatatlan...
Nameless · 6 év
R.I.P

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (1)50 %
Jó (1)50 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Radleristvan
  • 14 Vendég
  • 121 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,989 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!