Firefox 42 - Végre megérkezett a 64 bites verzió

Szerző: Driver
A ma megjelent Firefox 42 egy nagy lemaradását pótolja a rivális böngészőkkel szemben, ugyanis ezzel végre megérkezett a stabil verziójú, 64 bites kiadás. Bár hiánypótló alternatívákra mint a Palemoon, Waterfox, vagy Cyberfox eddig is lehetett támaszkodni, azonban ezekre csak ebből az okból kifolyólag, már nem feltétlen lesz szükség.


Azonban, hogy a 64 bites verzióra frissítsünk, előbb szükség lehet a 32 bites eltávolítására, majd ha ez megtörtént, már a 64 bites telepítő segítségével átállhatunk arra. Önmagában a beépített frissítővel (Alt gomb, Súgó → Névjegy) sem fog a böngésző átállni a 64 bites kiadásra, tehát ha szeretnénk, nekünk kell ezt megtennünk.


A böngésző ezen kívül egyébként több más érdekes újdonságot is hozott, amelyek hasznosak lehetnek.Talán a legkiemelkedőbbek egyike a privát böngészést érinti, amelynek tovább fejlesztésén szintén régóta dolgoztak a fejlesztők. Ettől a verziótól kezdve már több olyan weboldalon megjelenő elemet is blokkolni tud majd a böngésző, amelyek amúgy képesek lennének az adott munkafolyamatunk követni. Vagyis röviden is tömören: a privát böngészés még privátabb lett.


Változott még a beépített jelszó kezelő is, amely pontosabban dolgozik, illetve az egyéb böngészőkből történő importálást is jobban kezeli. A lapokon fülein ezentúl egy kis audio ikon formájában látható, ha egy adott weboldal éppen hangot játszik le, és az annak segítségével akár le is némítható. De akad még további számos apróbb fejlesztés, például a teljesítményben, a HTML5-ös videólejátszásban, a WebRTC-ben, és további, adatvédelmet segítő elemek esetén is.

A jóból a fejlesztők sem maradtak ki, ők is kaptak több apróbb és egy-két jelentős újdonságot, a feladatuk megkönnyítésében. A Firefox legfrissebb verziója a letöltéseink között mindig megtalálható, most már a 32 és 64 bites verzióval egyaránt. Amennyiben bármilyen tapasztalatotok, vagy véleményetek lenne az új kiadással kapcsolatban, ne felejtsétek el alább megosztani.
Hozzászólások megtekintése (eddig 17 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kori · 6 év
Firefox 32 bit: Google + OPREND megnyitva: 130-140 MB

Firefox 64 bit: Google + OPREND megnyitva: 170-180 MB

Többre számítottam, bár nyilván 2 lapnál még 30 MB nem sok, de 10 lapnál már nagyobb is lehet a különbség...
(Meg ugye az sem mindegy, hogy mely oldalaknál tesztelünk.)

Update: A 64-es 10 lapnál nálam 320 MB-ot eszik... (1 Google és 9 OPREND lap megnyitva)

Még ez sem túlságosan magas szerintem, bár 5 YouTube oldalt megnyitva, melyen videót is elindítottam már 500 MB!
Itt a proci terhelés is 25 % volt.
(De ez érthető, és ezen irányú használat nem éppen általános.)
BravoMan2015 · 6 év
na végre már mióta várok rá remélem most már nem lesz vele gond! ideje volt már!
g0302 · 6 év
W10 x64-en Firefox x64
kepfeltoltes.hu/151103/K_perny_felv_tel__5__www.kepfeltoltes.hu_.png
SolidRock · 6 év
@Kori
Annyival egészíteném ki, hogy a kiegészítők és a plugin-ok azért nagy mértékben befolyásolják a böngészők memóriahasználatát.
(Még mielőtt valaki reklamálna, hogy az övé sokkal többet eszik. Smile
Én vagy két napja a Developer Edition 64 bitest (44.0a2) tesztelgetem. Eddig még nem találkoztam hibával, a fogyasztása is jó.
Pókipszi · 6 év
Én mindegyikkel csak a Facebook-ot nyitottam meg és ez jött ki.

http://kephost.com/image/SgSr
tothjani · 6 év
Én már a bétát is használtam ebből, nálam kicsit sokat fog a memóriából mert használom a Speed Dial bővítményt képes változatban, az magában elvisz 200 megát, de kit érdekel a fél memória így is üres pedig ki van mid fizetve. Smile
hammerjoe · 6 év
Sziasztok! Ezt az "Új lap" funkciót nem lehet valahogy kiirtani belőle? Mást használok erre a célra, és nagyon idegesítő, hogy amihez eddig hozzászoktam, az most nincs! Ki lehet ezt valahogy kapcsolni?
A 39-es verzióig biztosan működött az about:config, browser.newtab.url érték átírása, de a mostani verziók nem reagálnak erre. Minden marad a régiben......sajnos.
aikon · 6 év
Sziasztok.
NOD 32 másnál is nyírja a Firefoxot, jóformán sehova nem tudok belépni a hamis tanúsitványra hivatkozva.
figaro72 · 6 év
Ezek szerint ha jól olvasom, akkor a Google Chrome kevesebbet eszik mint a Firefox???
Pókipszi · 6 év
figaro72
Nekem ezeket az értékeket hozta amit előzőleg mutattam , de ki kell próbálni. Gyanús hogy hasonló lesz az eredmény.
Juxtapoz · 6 év
de aki a chrome-ra azt hiszi hogy kevesebbet eszik, az téved.. a chrome több taskot futtat.. sztem többet eszik jóval a firefoxnál
nézzétek csak meg
zoli76os · 6 év
16 giga 1600MHZ ram van nekem,igy bármennyi memóriát is eszik nem érdekel.Smile
Pókipszi · 6 év
Most mind a 4 böngészővel elindítottam a Youtube-on ugyanazt a videót, akár hogy nézem ismét ilyen eredmény jött ki.

http://kephost.com/image/Smq9

Egyébként én most kezdtem el próbálgatni a rókát és kezd meg tetszeni mert ötvözi az explorert és a chrome-ot.
Driver · 6 év
Chrome-nál azért érdemes tudni, hogy csalóka, mert ha lentebb görgetsz, a háttérfolyamatoknál ott lapul némi extra...

Több napos használat után egyébként nem rossz, viszont nem tudom, hogy csak nálam-e de az AdBlock miatt elég brutálisan fel ment a mémórahasználat (akár 1 GB fölé) egy kis idő elteltével. Ha valakinél hasonló a helyzet, esetleg próbálja ki helyette az Adguard-ot, ezzel nem volt gondom eddig. A feladatát pedig ugyanúgy betölti.
Pókipszi · 6 év
Valóban, erre nem is számítottam hogy osztódik a kis sunyi Smile chrome. Én eddig főleg az explorert használtam, és kicsit a chrome-ot, de most talán váltok. Smile
Kerekespipu · 6 év
Sziasztok!
Nos én nemrégiben kezdtem használni a Vivaldi-t,és most megnézve ugyanazokat a lapokat megnyitva a Firefox 390-400 mb-t eszik,míg a Vivaldi csak 25-30 Mb-t!
Ha gondoljátok próbáljátok ki.
hammerjoe · 6 év
Üdv újra!
Mivel nem kaptam választ a kérdésemre (az új fül tiltásával kapcsolatban), így megpróbáltam magam megoldani, megkeresni a lehetőségeket! Szerencsére találtam is! Akit zavar az "új fül" (mert mást használ), annak egy egyszerű add-ont kell telepítenie, majd megadnia benne a kezdőlap linkjét! https://addons.mozilla.org/hu/firefox...-override/

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)60 %
Nagyon jó (2)40 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 9 Vendég
  • 2 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 20,610 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!