Idén talán több Ubuntus eszközt láthatunk

Szerző: Driver
Ahogy egyre többen, a Canonical is próbál eddig több-kevesebb sikerrel betörni a mobil eszközök piacára az Ubuntuval. Bár eddig ez még valóban csak inkább próbálkozásnak nevezhető, azonban még nagyon korai lenne leírni őket. Hiszen valódi elképzelésük, vagyis hogy minden eszközön tényleg ugyanazon rendszer futhasson, még csak most van kibontakozóban.


Eddig mindössze bár eszközön volt elérhető a rendszer (BQ és Meizu), mint választható opció az Android mellett, illetve nemrég az ubuntu.hu is bejelentette, hogy a kínálat idén tovább bővül az első Ubuntus táblagéppel. Úgy tűnik nem is ez lesz egyben az utolsó ilyen eszköz idén, ugyanis a cég vezérigazgatója Jane Silber, elég bizalomra okot adó kijelezéseket tett.

Szavaiból kiderül, hogy már több gyártóval is hosszabb ideje tárgyalnak és köztük több is fogja majd Ubuntuval is árusítani eszközeiket. Jó jel, hogy legtöbbjük nyitott arra, hogy egyéb platformot is támogassanak az Androidon kívül. Ennek pedig legnagyobb oka az, hogy a Google egyre nagyobb irányítással bír a rendszer felett, és egyre inkább saját termékeire fókuszál.

Tehát egy jó alternatívának lehet esélye a piacon és egyértelmű igény is lenne rá. A nagyobb vállalatok közül például már a Samsung is próbált szabadulni az Androidtól saját fejlesztésű Tizen rendszerével, de kevés sikerrel. Erre ki tudja, talán az Ubuntu képes lehetne, persze a megváltók sorában nem az első bukásra esélyes jelölt lenne (Firefox OS). De a jövőbe mutató nézete (mobil ami asztali PC is lehet), talán éppen elég lehet ahhoz, hogy ne így alakuljon. Remélhetőleg ez így is lesz.

Forrás: The Register
Hozzászólások megtekintése (eddig 3 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hofmannn · 6 év
Ameddig nincs egy rakás alkalmazás mint play-en vagy itunes-on addig labdába se rúghatnak. Mindegy ki milyen os-t dob ki..
Driver · 6 év
Ez így van, itt is ez lesz a fő buktató, hacsak nem találnak ki valamit. De ha esetleg elgondolkoznának azon, hogy támogassa az Android apk-kat, máris nagyobb sikere lehetne. Csak nem tudni, hogy ez mennyire lenne jól kivitelezhető. Mivel utóbbiról valamiért a Microsoft is letett (egyelőre legalábbis).
vermilion · 6 év
Az még hagyján, hogy ARM alapon próbálkoznak, de miért a leggagyibb, legkisebb teljesítményű 64 bit-es magokat tartalmazó SOC-ot használják?

A benne lévő Cortex-A53-as magból ráadásul van 2Ghz-re kihuzatott változat is, nem csak ez a lassú 1,5 Ghz-es.

Egy desktop workload-ra tervezett masinának, nagy IPC-s magok dukálnának, mondjuk a Cortex-A72 @ 2,5Ghz formájában.
Ezek in-order magok. Több program párhuzamos futásával járó desktop használatnál lassú lesz.

Ennyiből ki lehetett volna hozni egy Intel Atom tabletet. Az új Atomok már elfogadható teljesítményt tudnak, ennél mindenképp többet. A zárt kódú programok is működnének.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)50 %
Nagyon jó (1)50 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 9 Vendég
  • 19 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 20,954 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!