A hónap végén lejár a Debian 6 támogatása

A Debian máig az egyik legnépszerűbb és legszélesebb körben alkalmazott Linux disztribúció, használható akár asztali számítógépen is, de talán a leggyakrabban szerverként alkalmazzák, köszönhetően rendkívül stabil alapjainak. Utóbbi felhasználási körben főképp fontos, hogy támogatott rendszert használjunk.


A körülbelül 5 éve, 2011. február 6-án megjelent Debian 6 "squeeze" támogatása azonban ennek a hónapnak a végén lezárul, vagyis nem fog semmilyen biztonsági frissítéseket kapni a rendszer. A squeeze támogatása még 2014. júliusában lépet át a bővített támogatási fázisba, ahonnan kezdve főképp már csak az LTS csapat látta el fejlesztésekkel a rendszert. Ennek ellenére egyébként eddig a 6-os verzió a leghosszabb időn keresztül támogatott kiadás volt.

A 6-os verzió kivonásával, a Debian 7 "wheezy" veszi majd át a bővített támogatást, a tervek szerint pedig 2018. májusáig még biztosan kap majd javításokat. Így aki frissítésre szorul, annak vagy a wheezy mellet, vagy a legfrissebb Debian 8 "jessie" mellet kell döntenie, utóbbi talán ez esetben jobban megérheti, hiszen akkor valószínűleg 2020-ig nem igen kell a váltáson gondolkodni.

Forrás: Debian | Kép: Wikipédia
Hozzászólások megtekintése (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gthomek · 5 év
Van egy NAS "imitáció" amin Debi6 fut. C2D_8600/4GB RAM 4TB HDD (társasház használja adattárolónak)
Szerintetek van értelme frissíteni vagy jó lesz a hatos amíg le nem rohad a hardver ? Smile
Driver · 5 év
Hát igazából megpróbálhatsz egy sima frissítést is ez alapján. De előtte egy biztonsági mentés nem árthat.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 6 Vendég
  • 115 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,988 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!