Már értesít a kártevőről a Mint legújabb frissítése

Szerző: Driver
Még szombaton került feltörésre a Linux Mint hivatalos oldala, amelynek következménye az lett, hogy a 17.3 Cinnamon kiadása esetén módosított telepítőkre cserélték az eredetieket. Ezen kívül fontos azt is tudni, hogy akik a hivatalos fórumon voltak beregisztrálva, azoknak minden ott megadott adatát szintén megszerezték.


A módosított telepítőket mint kiderült egy "TSUNAMI" nevezetű kártékony kóddal látták el, amely egy olyan backdoor, amely segítségével az érintett számítógépek egy botnet hálózat részéve tehetőek. Azaz, ennek eredményéül a felhasználók tudta nélkül, számítógépeik akár további hasonló oldalak, szerverek ellen tett támadások segítőivé válhatnak.

A rendszerhez most megjelent mintUpdate 4.9.9.1-es frissítésével pedig már értesülhetnek róla a felhasználók, amennyiben ők is a kártevővel eltátott változattal rendelkeznek. Ebben az esetben mindössze csak értesítés történik, magának a "TSUNAMI"-nak az eltávolítására a frissítés nem alkalmas. Annak megszabadulásához jelenleg egy teljes újratelepítésre van szükség.

Így tehát mindenképpen keressünk frissítések után ha az elmúlt időszakban telepítettük újra a Linux Mint-et, illetve amennyiben be voltunk regisztrálva a hivatalos fórumra, érdemes módosítani adatainkat. Például a jelszót, főleg ha azt több helyen is használjuk. Bár ugyan titkosítottan tárolódtak, de ha azok könnyűek és egyéb ott megadott adatokból kikövetkeztethetőek, még könnyedén feltörésre kerülhetnek.
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 4 Vendég
  • 197 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 20,900 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!