iPhone SE és 9.7 colos iPad Pro

Szerző: Driver
Akik járatosak az Apple újdonságok és hírek terén, azoknak a következő nem lesz túl nagy meglepetés. A múlthéten röviden mi is elhintettük az új 4 colos iPhone és új iPad érkezését, amely most meg is történt. Nevezetesen az iPhone SE-t és az iPad Prot-t köszönthetjük mint újdonságot az Apple kínálatában.


Az iPhone SE, melynek betűi a "Special Edition" szót takarják, egy 4 colos kijelzővel rendelkező modell, amely az 5S-t hivatott váltani. Külsőlegesen elődjéhez képest mit sem változott, maximum annyit, hogy már rózsaarany színben is megvásárolható. De hardveresen azonban megkapta a 6S legtöbb jellemzőjét.

Vagyis egy A9-es chipet és M9-es mozgás tárprocesszort, valamint egy 12MP iSight hátlapi kamerát is, amely akár 4K-s videorögzítésre képes. Illetve gyorsabb LTE-t, Bluetooth 4.2-t, és jobb akkuélettartamot is kapunk mint az 5S-ben. Összességében sebességileg 3x gyorsabb elődjénél, vagyis teljesen azonos szintet ígérnek a 6S-ével.

Az egyetlen dolog ami hiányzik az a 3D Touch funkció, amely valószínűleg pont a méret miatt nem fért bele. De lehetséges oka lehet ennek az ár is, mivel szerencsére jóval olcsóbbra lőtték be a nagyobb társaihoz képest. A készülék ára Amerikában 399 dollártól kezdődik majd (16 GB), ami talán nem is lenne annyira sok, viszont nálunk az adók miatt ennél biztosan sokkal magasabb lesz.


A másik újdonság az iPad Pro, amely lehet, hogy először zavart okoz a vásárolók körében, mivel nem ugyan az mint a tavaly kiadott modell. Pontosabban lényegében mégis, mivel csupán egy kisebb modellről van szó, amely 12.9 col helyett 9.7 colos kijelzővel rendelkezik. Vagyis akiknek az túl nagy és drága volt, már választhatják ezt is.

Ez egyébként az iPad Air 2-őt hivatott váltani, hiszen ugyanazon tulajdonságokkal rendelkezik méretileg, csak az új technikai paraméterekkel kiegészítve. Itt is az A9X chip került a váz alá, viszont nagyobb testvérével ellentétben ő már megkapta a 12MP-es iSight kamerát. Illetve már választható rózsaarany színben is, ami a 12.9-es modellnél szintnét nincs jelen.

A legkisebb 32 GB-os modell ára Amerikában 599 dollártól kezdődik majd. Amennyiben mobil hálózatot is szeretnénk extra 130 dollárral kell számolni. Ezek az árak persze nálunk szintén nem fognak megfelelni a közvetlen átváltottaknak, tehát mélyebben a zsebébe kell nyúlnia annak aki ilyet szeretne.
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 3 Vendég
  • 197 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 20,900 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!