XBOX - Elmosódnak a hátárok konzol és PC között

A játékosoknak az utóbbi hónapok során feltűnhetett, hogy egyre több olyan címet hoznak el Windows 10-re, amit például Xbox One-ra is. Ahogy arról még a Windows 10 megjelenése környékén szó esett, az univerzális alkalmazásoknak és a DirectX 12-nek köszönhetően nagyon egyszerűvé vált a két platformra történő közös fejlesztés.


Ennek eredményéül idén már kaptunk egy Rise of Tomb Raider-t, Gears of Wars: Ultimate Edition-t, Killer Instinct Season 3-at a Windows áruházába. De mindez még csak a kezdet, hiszen talán ilyen szempontból a legnagyobb meglepetés a Quantum Break volt, amely a kezdetektől fogva mint Xbox One exkluzív játék volt beharangozva. Mostanra viszont nem hogy PC-re is érkezik, de még ráadásul egy és ugyanazon napon mint az Xbox verzió (április 5).


Persze melyik játékkiadónak ne lenne jó, egyúttal például már PC-re is kiadni a játékát? Az érdekesebb az, hogy a Microsoft berkein belüli saját, eddig szintén exkluzív címeket is el fognak hozni PC-re, mint például a legújabb Forza, a Forza Motorsport 6: Apex. Ráadásul ez itt sem egyszeri eset, mivel azt is bejelentették, hogy a sorozat további tagjait is kiadják majd Windows 10-re.

Vagyis lényegében eltűnhet a konzolok, legalábbis csak az Xbox esetén ismert határ. A Windows 10 Anniversary (Redstone) frissítését pedig az Xbox One is megkapja majd, melyek egyik újítása az egyesített és egységesített áruház lesz. Mindenképpen furcsa, és régebben teljességgel elképzelhetetlen lépés lett volna ez, de PC játékosok végső soron csak örülhetnek.


Viszont, hogy mindez mennyire lesz működőképes azt mindenképpen jó lenne előrelátni, hiszen elméletben ez valamelyest akár még negatívan is befolyásolhatja az Xbox One eladásait a jövőben. Ugyanakkor összességében a Windows 10 továbbterjedését minden bizonnyal még inkább előre fogja lendíteni. Mindenesetre papíron a dolog nem hangzik rosszul, már csak a gyakorlatban kell megállnia a helyét...
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

muftigyula, samu32
  • 8 Vendég
  • 140 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!