Windows Vista - Pontosan 1 éve van hátra a Vistának

Szerző: Driver
2017. április 11-én fog végleg véget érni a Windows Vista támogatása, ugyanis ekkor jár le a kibővített támogatási ciklus. Ez annyit jelent, hogy pontosan 1 év múlva az eredetileg 2007-ben megjelent operációs rendszer ezen a napon fogja megkapni utolsó biztonsági frissítéseit, majd azt követően már védtelen lesz a később kiderülő biztonsági fenyegetésekkel szemben.

Szerencsére azonban a rendszert használók aránya már jelen pillanatban is elég alacsony, vagyis valószínűleg a legtöbb felhasználó már frissített Windows 7-re, 8.1-re, vagy esetleg Windows 10-re. A NetMarketShare felmérései alapján ez egészen pontosan kevesebb mint 1,5% az asztali számítógépek globális részesedéséből.

Ez a szám egyértelműen csak csökkenni fog a következő egy évben, vagyis közel sem lesz olyan drámai a támogatás megszüntetése mint például a legutóbb így járt Windows, a Windows XP esetén. Utóbbi részesedése még mindig 10% körül áll, amely elég elborzasztó annak tényében, hogy támogatása már több mint 2 éve ért véget.

Forrás: Softpedia
Hozzászólások megtekintése (eddig 7 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
astefi · 6 év
Windows update egy nagy LOL lett, mióta erőltetik a win10 -et.
Win7 -ről váltottam vissza vistára, mert meguntam az állandó HDD csesztetését.
WU amúgy mindkettőnél használhatatlan, végtelenségig keres és semmit nem talál, viszont egy magot teljesen lefoglal magának az svchost.exe wu szolgáltatásra...
Kenjék a hajukra! B-D
tomburger · 6 év
Szép volt... Hihetetlen, hogy grafikailag mennyivel szebb és összetettebb, mint a Win8-10, azokat már nagyon lebutították. Bízom benne, hogy visszatér még az a korszak... vagy majd a Microsoft is több témát csinál a rendszerhez Smile
octolith · 6 év
Tudom, hogy nem volt a csúcsok csúcsa, de ennek ellenére én szerettem a Vistát. Pár helyen még jobban is tetszett, mint a 7, ugyan nagyon sok különbség nem volt a kettő között kinézetre.
dereslaci41 · 6 év
Xp után megváltás volt a Vista, a win 7 megjelenése után is csak az sp1 után váltottam!Sad
cobydick · 6 év
Az első Windows volt, amit már béta fázisban használtam... Emlékszem, a Total Commandert csak úgy tudtam ráerőszakolni a Beta 2-re, hogy a telepítőt WinRAR-ral társítottam, kicsomagoltam és a Setup.exe fájlt futtattam. Grin De végig reménykedve álltam a rendszer előtt, hátha valami jó kisül belőle. Ez sajnos a Windows 7-ig váratott magára. Számomra csak egy bugos, félkész rendszer, mellesleg meg egy giccs parádé, ami rengeteg erőforrást lefoglal. Sokan hasonlókat mondanak a 10-re, de számomra eddig a legjobban összerakott rendszer, és érezhető a folyamatos fejlődés, javulás. És mellé szerintem ez a letisztult, viszonylag minimalista grafika kevesebb erőforrást igényel, nem vonja el a tartalomról a figyelmet a látvánnyal, és szebb is. Persze ezek már mind ízlés kérdései. Mindentől eltekintve mosolyogva tudok visszatekinteni a Vistára, és talán jobban meg is érint, mint az XP nyugdíjazása. De nem fog megszakadni a szívem akkor sem, ha már az életben nem látok Vistát futtató gépet. Grin
JonArbuckle1978 · 6 év
A Vista bár elég csiszolatlan rendszer volt, nem nézett ki rosszul, a Windows 7-nél ezerszer jobban nézett ki! Wink Még jó hogy ezek itt vannak:
[url]http://fediafedia.deviantart.com/art/Vista-VS-for-Windows-7-FINAL-133369018
[/url]

[url]http://double-rainbow-ei8ht.deviantart.com/art/Vista-VS-for-Windows-8-1-1-Nov-8-14-451121085
[/url]

http://sagorpirbd.deviantart.com/art/...-521781687
trabi · 6 év
Sosem használtam xp után egyből win 7-re váltottam azóta win 8.1-et nyúzom a win 10 nálam végleg leszerepelt.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)33.3 %
Nagyon jó (2)66.7 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 4

Orol, csesztacseszta, browser, Kori
  • 10 Vendég
  • 166 Tagok ma
  • 1 Szülinapos
  • 20,470 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!