Windows 10 - QR kód segédkezik majd a kék halál megfejtésében

Talán ez a fejlesztések egyik azon területe, amivel soha nem szeretnénk találkozni, vagyis a kék képernyő. A legtöbb felhasználó valószínűleg már találkozhatott vele, melynek oka a legtöbb esetben talán nem is feltétlen szoftveres probléma, hanem valamilyen hardverelem meghibásodása.


Az évek során a kék képernyő sokat változott, Windows 8 óta ugyanis már a sok, általános felhasználónak semmit mondó információ helyett, csak egy szomorú fejet kapunk egy rövid leírással karöltve, illetve szintén csak egyetlen valószínűleg nem sokat sejtető hibakódot. Ez a Windows 10 Anniversary (Redstone) frissítésében ismét változik, és mindemellett még kapunk egy QR kódot is.

A QR kódot pedig már szinte bármely mai okos telefonnal alapból le lehet olvasni, vagy plusz alkalmazás segítségével, ami (ebben az esetben) így egy általános támogatási oldalra viszi el a felhasználókat. Bár ez így konkrétan a felmerülő problémára valószínűleg nem is fog megoldást nyújtani, de talán ez is több mint a semmi.

Ugyanakkor azt még nem tudni, hogy ez később változik-e, és a QR kódok majd esetlegesen pontosabb megoldást nyújtó oldalakra továbbítják-e a felhasználókat. Az viszont tény, hogy ilyen helyzetekben a legapróbb segítség is jól jöhet.

Kép forrása: Reddit
Csevegés (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
lacko9691 2 év
Van az áruházban kód olvasó App. Biztosan angol nyelvű oldalra visz a kód, a fordítást kell/ene/ megoldani a telefonnal.Smile
Driver 2 év
A magyar verzió valószínűleg erre az oldalra fog elvinni. Tehát fordítani sem kell.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (2)100 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 5

g0302, greendoki, Driver, Zsombi33, Balint69

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!