Kipróbálható a Linux Mint 18 bétája

Pár napja megjelent a Linux Mint következő kiadásának, a 18-as verziójú "Sarah"-nak az első bétája. Ez pedig azt jeleni, hogy a Mint készítői ezzel a kiadással új alapra helyezik a fejlesztést, hiszen a 17-es verzió eddigi alapjául szolgáló Ubuntu 14.04 LTS-t, az Ubuntu 16.04 LTS-re cserélik.

Tehát valóban egy teljesen új kiadás érdekezéséről van szó, illetve azt is fontos tudni, hogy a 18 is hosszan támogatott verzió lesz, egészen pontosan 5 éven át, vagyis 2021-ig biztos kap majd biztonsági javításokat. De nem csak az alap frissül, hanem az a rész is, amiért annyira kedvelik ezen Linux disztribúciót a felhasználók: az asztali környezetek.


Így megkapjuk a Cinnamon asztali környezet 3.0-ás verzióját, amelynek főbb újdonságai a fentebbi videóban szemléltetésre is kerülnek (teljes változási lista itt). A gyengébb gépekre szánt MATE asztali környezet is frissült az 1.14-es verzióra, ennek esetében túl jelentős újdonságok nincsenek, talán a jobb Touchpad görgetési lehetőségek emelhetőek ki az átlagfelhasználóknak (teljes változási lista).

Mindezeken túl, több apróbb finomítást is belecsempésztek a rendszerbe, mint például, hogy a Szoftverkezelő támogatja a Steam, Spotify, Dropbox, Minecraft és hasonló népszerű alkalmazásokat, vagyis ezek frissítését a rendszer így képes automatikusan elvégezni a frissítéskezelőben. Ezenkívül egy új választható Mint-Y téma is bekerült a bétába, ez állítólag azonban a véglegesbe még nem fog, csak egy későbbi kiadásba.

A Linux Mint 18 Sarah Cinnamon telepítője körülbelül 1.6 GB, míg a MATE 1.7 GB méretű lett a 64 bites kiadások esetén. A béta verzió, akárcsak majd a végleges kiadás, ingyenesen kipróbálható és használható. Bár eget rengető problémába én nem futottam kipróbálása során, de ahogy a készítők is említik, azért legyünk óvatosak, és mindennapi használatával még egyelőre várjunk.Forrás: Neowin, Linux Mint Blog
Címkék: Kiemelt

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)28.6 %
Nagyon jó (5)71.4 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 2

bpc1990, tibor45

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!