Kipróbálható a Linux Mint 18 bétája

Szerző: Driver
Pár napja megjelent a Linux Mint következő kiadásának, a 18-as verziójú "Sarah"-nak az első bétája. Ez pedig azt jeleni, hogy a Mint készítői ezzel a kiadással új alapra helyezik a fejlesztést, hiszen a 17-es verzió eddigi alapjául szolgáló Ubuntu 14.04 LTS-t, az Ubuntu 16.04 LTS-re cserélik.

Tehát valóban egy teljesen új kiadás érdekezéséről van szó, illetve azt is fontos tudni, hogy a 18 is hosszan támogatott verzió lesz, egészen pontosan 5 éven át, vagyis 2021-ig biztos kap majd biztonsági javításokat. De nem csak az alap frissül, hanem az a rész is, amiért annyira kedvelik ezen Linux disztribúciót a felhasználók: az asztali környezetek.


Így megkapjuk a Cinnamon asztali környezet 3.0-ás verzióját, amelynek főbb újdonságai a fentebbi videóban szemléltetésre is kerülnek (teljes változási lista itt). A gyengébb gépekre szánt MATE asztali környezet is frissült az 1.14-es verzióra, ennek esetében túl jelentős újdonságok nincsenek, talán a jobb Touchpad görgetési lehetőségek emelhetőek ki az átlagfelhasználóknak (teljes változási lista).

Mindezeken túl, több apróbb finomítást is belecsempésztek a rendszerbe, mint például, hogy a Szoftverkezelő támogatja a Steam, Spotify, Dropbox, Minecraft és hasonló népszerű alkalmazásokat, vagyis ezek frissítését a rendszer így képes automatikusan elvégezni a frissítéskezelőben. Ezenkívül egy új választható Mint-Y téma is bekerült a bétába, ez állítólag azonban a véglegesbe még nem fog, csak egy későbbi kiadásba.

A Linux Mint 18 Sarah Cinnamon telepítője körülbelül 1.6 GB, míg a MATE 1.7 GB méretű lett a 64 bites kiadások esetén. A béta verzió, akárcsak majd a végleges kiadás, ingyenesen kipróbálható és használható. Bár eget rengető problémába én nem futottam kipróbálása során, de ahogy a készítők is említik, azért legyünk óvatosak, és mindennapi használatával még egyelőre várjunk.Forrás: Neowin, Linux Mint Blog
Címkék:Kiemelt
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)28.6 %
Nagyon jó (5)71.4 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 5 Vendég
  • 197 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 20,900 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!