Windows Vista, 7, 8 újratelepítése DVD vagy Pendrive nélkül

Könnyen előfordulhat, hogy újra szeretnénk telepíteni Windowsunk vagy frissíteni egy újabb verzióra, viszont se DVD lemezünk se pendriveunk nem akad. Viszont erre is van megoldás, ha Vistát vagy annál újabb operációs rendszert futtatunk.

Az útmutatóban Windows 7-ről való újratelepítés kerül bemutatásra Windows 8-ra. Persze ez lehet a 3 említett operációs rendszer bármely kombinációja is, vagy ugyanarról ugyanarra a rendszerre történő újratelepítés. Fontos, hogy ezen rendszer valamelyike legyen, mert a dolog Windows XP (vagy régebbi) rendszerrel például nem fog működni. Azt is fontos tudni hogy például 32 bites rendszerről így nem lehet 64 bitesre váltani...

A telepítéshez természetesen szükségünk van a telepíteni kívánt rendszer képfájljára és azt ki kell tömöríteni egy meghajtóra, értelemszerűen a C:-re nem jó, hiszen annak tartalma a telepítés során törölve lesz, így egy másik partícióra van szükség (itt ez a D: meghajtó lesz). A kitömörítésre használhatunk 7-zip-et vagy WinRAR-t. De ha képesen vagyunk a lemezképfájlt csatlakoztatni, egy virtuális meghajtóhoz (pl. Daemon Tools nevű programmal) akkor onnan is átmásolhatjuk a tartalmát.


Tehát hozzunk létre egy mappát a lemezen (ahogy írtam itt D) és abba másoljuk bele a képfájl tartalmát. Lehetőleg egyszerű legyen a mappa neve és helye mert később az el is kell tudnunk érni. A fent látható képen már benne is van egy win8 nevű mappában a Windows 8 képfájljának tartalma.

Ezután újra indíthatjuk a gépet és kezdetét veheti a telepítés, tehát nyilván minden adatot ami fontos volt mentsünk ki a C: meghajtóról.


Windows Vista és 7 esetén nyomjunk F8-at mielőtt a Windows indítási képernyője megjelenne, hogy így megkapjuk a fent látható Speciális indítási beállítások képernyőt majd válasszuk ki a Számítógép javítása menüt. Várjunk egy kicsit, majd navigáljunk tovább míg meg nem kapjuk a Rendszer-helyreállítási beállítások ablakot ahol a Parancssort kell elindítanunk.


Windows 8 esetén másképp néz ki a dolog, szintén a Windows indítása előtt nyomjunk F8-at de ez nem biztos, hogy bejön (mivel elég gyors) így egyszerűbb a már futó rendszerben megnyitni a gépházat, ott az Általános menüpontot kiválasztani, majd ott az utolsó elemet kell keresni, ami a Speciális rendszerindítás, ahol kattintsunk az Újraindítás most-ra. Újraindítást követően pedig válasszuk a Hibaelhárítás → Speciális lehetőségek → Parancssor-t.


Miután megnyitottuk a parancssort, a folyamat innentől mindhárom rendszer esetben ismét ugyan az. Írjuk be annak a meghajtónak a címét ahol a telepítéshez szükséges fájlok találhatóak (itt D) majd navigáljunk el a cd paranccsal a megfelelő könyvtárba (itt win8). Végül írjuk be: setup.exe Ezzel a telepítő el is indul.


Innentől a folyamat lényegében ugyan olyan mint egy szokványos telepítésnél, kiválasztjuk az egyéni opciót, formázzuk a C: meghajtót majd megkezdjük a telepítést. A lényegesebb folyamat az az mikor kibontja a fájlokat a meghajtóra, ugyanis ha az sikeresen lezajlik onnan már nincs is szüksége semmilyen lemezre, vagy forrásra (ezért is lehet ezt így megcsinálni).
Címkék:Cikk
Csevegés (eddig 5 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mikeee · 2 év
Nem tudom miért, de win 8 volt a gépen amire ezzel a módszerrel win 7-et akartam telepíteni. Kompatibilitási okokból. Azonban a win 7 telepítője nem működött, az install.exe parancsra nem reagált. Win 8 viszont ment így csont nélkül. Ötlet?
Spencer26 · 1 év
Nem mukodik cd parancs akarhogy is probalom
Sad
POKA · 1 év
Köszi Smile Most szükség volt rà.
Céges laptop.
Se pendrive ,Dvd nincs nálam.
Sikerült parancssorbol Win7Pro
POKA · 1 év
Köszi Smile Most szükség volt rà.
Céges laptop.
Se pendrive ,Dvd nincs nálam.
Sikerült parancssorbol Win7Pro
Setup.exe nem ? Grin
bandi1969 · 1 év
Köszönet!

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (7)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Hufnagel69

  • 14 Vendég
  • 189 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 16,724 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!