Windows 10 tiszta telepítése helyi lemezről, DVD vagy Pendrive nélkül

Szerző: Driver
Könnyen előfordulhat, hogy újra szeretnénk telepíteni Windowsunk vagy frissíteni egy újabb verzióra, viszont se DVD lemezünk se pendriveunk nem akad. Viszont erre is van megoldás, amelyhez mindössze egy másodlagos partícióra lesz szükségünk és azon némi szabad helyre. Az útmutatóban Windows 10 kerül újratelepítésre, de ez lehetne bármely Windows Vistánál újabb operációs rendszer (7, 8, vagy 10). Fontos, hogy ezen rendszer valamelyike legyen, mert a dolog Windows XP (vagy régebbi) rendszerrel például nem fog működni. A Windows 10-nél korábbi rendszereken egyes lépések eltérőek lehetnek. Azt is fontos tudni, hogy például 32 bites rendszerről így nem lehet 64 bitesre váltani...

Előkészítés

A telepítéshez természetesen szükségünk van a telepíteni kívánt rendszer képfájljára (ez esetben Windows 10) és annak tartalmát ki kell másolni egy meghajtóra. Értelemszerűen a C:-re nem jó, hiszen annak tartalma a telepítés során törölve lesz, így egy másik partícióra van szükség (itt ez a D: meghajtó lesz). Ami fontos, hogy legyen a másodlagos meghajtónkon elegendő hely (legalább annyi mint a telepítő mérete). Amennyiben a Windows 10-et használunk a következőket kell tennünk:
 • A Windows 10 ISO lemezképfájlján kattintsunk jobb klikkel, majd válasszuk a Csatlakoztatást.

 • Ezzel fájlkezelőben elérhetővé válik a lemezkép tartalma.

 • Nyissuk ezt meg, jelöljünk ki mindet és jobb klikk → Másolás.

 • Hozzunk létre a másodlagos meghajtónkon (itt D: betűjel) egy új mappát, például win10 néven. Jó ötlet ha hasonlóképp egyszerű a mappa neve és helye, mert később az el is kell tudnunk érni majd egy parancssoron keresztül.

 • Nyissuk meg a mappánk, majd abban jobb klikk → Beillesztés. Ezzel tehát abba átmásolásra kerül a Windows telepítő tartalma.

Telepítés megkezdése

Ha ezzel megvagyunk, kezdetét is veheti az újratelepítés, persze ezt megelőzően ha netán még ne tettük volna mentsünk ki minden adatunkat a C: meghajtóról. A telepítés megkezdéséhez annyit kell tennünk, hogy belépünk a Windows 10 helyreállítás módjába, amit mindenképpen meg kell tettünk, amennyiben valóban tiszta telepítést szeretnénk végezni (mint egy DVD vagy pendrive-val). Ez a következő lépésekből áll:
 • Nyissuk meg a Gépház → Frissítés és biztonság → Helyreállítás lapját és a Speciális rendszerindításnál kattintsunk az "Újraindítás most" gombra. Ezzel a Windows újra fog indulni. Tipp (rövidítés): Ha megnyitjuk a Startmenüt, majd a főkapcsoló menüben az Újraindítás gombra új kattintunk, hogy közben nyomva tarjuk a Shift billentyűt, ugyanezt az eredményt érhetjük el.

 • Ezzel meg fog jelelni a helyreállítási képernyő, ahol válasszuk a Hibaelhárítás → Speciális lehetőségek → Parancssor lehetőséget. Ezzel ismét újra fog indulni rendszerünk, már a szükséges parancssoros módba.

 • A Parancssor használatához először választani kell egy felhasználót (lehetőleg rendszergazda jogosultságút), ha van jelszava azt is meg kell adni, ha nincs üresen hagyva kattintsuk a Folytatás gombra.

 • Ezzel végül megjelenik a parancssor, ahol már csak annyi a dolgunk, hogy futtassuk a telepítőnket. Ehhez pedig elegendő a következőt beírni: D:\win10\setup.exe
  Ahol a D: továbbra is a annak a meghajtónak a betűjele amire létrehoztunk a win10 mappát és bemásoltuk a telepítőt.

 • Ezzel megnyílik a Windows telepítője, innentől a folyamat pedig lényegében ugyan olyan mint egy szokványos telepítésnél, vagyis kiválasztjuk az egyéni opciót, formázzuk a C: meghajtót majd megkezdhetjük a telepítést...

  • Ha nem találja az elérési utat...

   Előfordulhat, hogy kiadjuk a fenti parancsot, de "A rendszer nem találja a megadott elérési utat" hibát kapjuk. Ez olyankor fordulhat elő, ha valamiért a parancssor (ami valójában egy független mini Windows), másképp osztja ki a meghajtó betűjeleket. Ennek számtalan oka lehet (például asztali gépek esetén a lemezek eltérő sorrendben vannak rákötve az alaplapra), de erre is létezik egy egyszerű megoldás:
   • A parancssorban adjuk ki a következő parancsot: diskpart

   • Ezzel pár másodperc elteltével belépünk a Microsoft DiskPart nevű parancssoros programba, ahol ha a sor elején a DISKPART> feliratot látjuk, adjuk ki a következő parancsot: list vol
   • Ennek hatására listására kerül minden elérhető partíció, ahol nagy valószínűséggel már megtaláljuk a megfelelőt (ez esetben az Adatok címkét (label) viselő, ami ebben a példában ugyanazt a D betűjelet (Ltr oszlop) kapta).
   • Még mielőtt újból kiadnák a fentebbi parancsot a megfelelő betűjellel, írjuk be, hogy exit, amivel kilépünk a DISKPART-ból.
   • Most már nagy valószínűséggel ki tudjuk adni a X:\win10\setup.exe parancsot (ahol az X: tehát továbbra is az, ahova létrehoztunk a win10 mappát).


   Szóljatok hozzá a cikkhez és fejtsétek ki véleményeteket és esetleges javaslataitokat. Ez egy újra dolgozott cikk, az eredeti útmutató 2015-ben vált először elérhetővé.
Hozzászólások megtekintése (eddig 24 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mikeee · 5 év
Nem tudom miért, de win 8 volt a gépen amire ezzel a módszerrel win 7-et akartam telepíteni. Kompatibilitási okokból. Azonban a win 7 telepítője nem működött, az install.exe parancsra nem reagált. Win 8 viszont ment így csont nélkül. Ötlet?
Spencer26 · 4 év
Nem mukodik cd parancs akarhogy is probalom
Sad
poka · 4 év
Köszi Smile Most szükség volt rà.
Céges laptop.
Se pendrive ,Dvd nincs nálam.
Sikerült parancssorbol Win7Pro
Setup.exe nem ? Grin
bandi1969 · 4 év
Köszönet!
KnYghT · 2 év
Sziasztok!

Ez a megoldás működik, sata-s ssd-ről m2-es ssd-re?
alagi075 · 2 év
Nincs jelentősége a csatolófelületnek ebben az esetben.
kicsibaba · 2 év
SÉF Bácsi- által csinált WIn 10 nincs már ??? Úgy tudom újra csinálja a Win-eket.
Smith · 2 év
Törölte vagy törölték az oldalát. Azért a Windows 10 frissítése már nem több órás móka. A Microsoft oldalán mindig a legfrissebb kiadás tölthető le, a rendszer frissítése kb. fél óra alatt meg is van.
kicsibaba · 2 év
VL kiadás is volt fent vállalati rendszergazdáknak szépen beintegrálva dolgokkal.
KnYghT · 2 év
Sziasztok leteszteltem ezt a módszert.

Rendszerlemez (C) 512GB M2 SSD.
Adatlemez (D): 1TB SATA SSD (Ezt helyettesítettem bármilyen SATA-s merevlemezzel vagy SSD-vel az eredmény ugyanaz)
ill. SSD hiba kizárása miatt újonnan szerzett 1TB 2,5" HDD
(Innentől C és D-ként fogok rájuk hivatkozni.)

A következő szakasszal van probléma:

"Ezzel megnyílik a Windows telepítője, innentől a folyamat pedig lényegében ugyan olyan mint egy szokványos telepítésnél, vagyis kiválasztjuk az egyéni opciót, formázzuk a C: meghajtót majd megkezdhetjük a telepítést..."

elsőnek csak a C lemez system partícióját töröltem, (Ez a rész az ahova a windows települ.) És lemezhozzáférési hibát kaptam.

Megismételtem a folyamatot összes partíció törlésével a lemezről, és a második esetben is lemezhozzáférési problémát kaptam.

Penről bootolva továbbra is a D meghajtóra akarja tenni a boot az efi stb. partíciókat és az m2-es ssd-re pedig tenné a windows-t.

Ezzel viszont nekem az a problémám ha kiveszem az D-t akkor nincs rendszertöltőm, és manuálisan kell létrehoznom azokat a partíciókat, amit egyéb esetben a windows telepítő megcsinálna, ha nem látná a fent említett D meghajtót a gépbe.

Én ezt duplikálnám kérésbe is (az admin majd törli ha szükségét érzi) mindenesetre én csak teszteltem a fent feírt módszert mivel nekem is jól lönne egy olyan megoldás ahol nem kell laptopot szétszedni rendszertelepítés miatt.

Saját tapasztalatomat tettem közzé.

Ötleteket javaslatokat szívesen fogadok ezzel kapcsolatban.
JDBoy · 2 év
A list vol paranccsal kapcsolatban lenne egy észrevételem. Van egy régebbi notebookom ami még nem UEFI-s. A listázásnál ugyanúgy D betűjelet mutat mind a Fájlkezelőben, és a telepítés során a parancssorba mégis az E beírásával éri el a telepítési mappát. Ez a kérdés ugye már többször is felmerült, többek között a múltkori videóm kapcsán is. De még mindig marattak vak foltok a kérdésben. Egyébként ha egy adott gépnél felmerül ez a probléma, és megtaláljuk a helyes betűjelet akkor a későbbiekben már nem kell keresgélni, csak jegyezzük fel és kész. Egyébként a tapasztalataimra hagyatkozva ez az elcsúszás általában egyel szokott feljebb ugrani vagyis az E -re. Bár nekem nem nagyon volt dolgom olyan gépekkel amibe kettőnél több HDD/SSD lenne.
szemledi · 2 év
Nekem ezzel a módszerrel akadt például olyan hibám, hogy olyan partíció is magától létrejött utólag amit nem is szerettem volna. Bent a rendszerben nem látszott mind. Live usb-ről láttam, hogy három olyan partíció is létrejött amit senki se kért. Köszi Microsoft.
Szóval köszi Windows volume manager is, de én inkább ezt használom:

https://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Parted
vagy
grafikusan ezt: https://partedmagic.com/screenshots/

SSDn vagy HDDn feldarabolok mindent ahogy nekem kell. Üres helyet nem hagyok, mert ahogy mondtam, sajnos a Windows erőszakosan azt is telepakolja szerinte szükséges partíciókkal. Utána jöhet az install hálózatról. PXE bekapcsol, LANkábel bedug, és bootolás.
https://en.wikipedia.org/wiki/Preboot_Execution_Environment

Milliárdos cég, több ezer programozóval, de még mindig tákolmány az oprendszerük.

Az már önmagában gáz, hogy sokszor egy ilyen rendszer oldja meg amit a volmanager nem tud:
i.ibb.co/fXT9tyB/powered-by-Arch-Linux.png

cmd.exe vagy powershell is egy vicc. Lassúak, buták.

Helyettük ilyenbe kezdek belejönni:
i.ibb.co/Xzp7KBM/Terminal-im-Dropdown-Modus-nutzen.png

Szóval nem tudom. Biztos jó a cmd.exe is valamire. De én még nem jöttem rá, hogy mire.

Meg még egy nagyon fontos dolog: Ezzel a telepítési módszerrel, ha vírusod volt (pláne ha boot virusod volt), egy az egyben vissza fog jönni.
bandi1969 · 2 év
Köszönjük!
Bryan90 · 2 év
Szia. Segitséget szeretnék kérni.. Win7 re kéne felrakjam a win10-et.. gépröl szeretném telepiteni.. Telepités megkezdéséig el is jutottam... Csak ugye ami utána jön olyan nincs a win7 ben.. megoldható ez valahogy vagy inkább pendriveröl probáljam meg felrakni??? Köszönöm elöre is
figaro72 · 2 év
Rufus segitségével rakd fel pen -re a Win10-et oszt hagy szóljon!
JDBoy · 2 év
Win 7 esetén: újraindítás, induláskor csökkentett mód általában (de ez változhat) F8 >
számítógép javítása > tovább > OK > parancssor
nyivesallat · 2 év
És olyan megoldás nincs, amikor teljesen szűz gépen hozok létre egy partíciót és egy másik partícióra onnan telepíti, mint ahogy egy két laptopot is így particionálnak gyárilag. Első induláskor onnan telepíti.
JDBoy · 2 év
Az előtelepített rendszerek mind ahogy a nevében is benne van előre fel vannak telepítve, csak az első újraindításnál meg van szakítva a folyamat. Innentől folytatja a felhasználó mikor bekapcsolja a gépét.
nyivesallat · 2 év
Hát nekem a régi gépen egy rejtett partíción volt a telepítő meg a driverek, és ha full letöröltem a win particiót. Mondjuk egy f8 vagy valamelyik gombbal teljesen újrakezdte a telepítést. a lényeg az volna, mint most is, hogy csak rámásoltam volna az ssd-n egy rejtett vagy amilyen szükséges particióra, és onnan ment volna a telepítés. Ilyet akkor nem lehet?
szuper · 2 év
Az teljesen más "tészta"!
Arra feladatra létezik több, un. "harmadik féltől" való megoldás...
Ha érdekel, meg tudom adni az azokkal kapcsolatos információkat...
JDBoy · 2 év
Ilyet még nem használtam. Gondolom akkor az a Helyreállítási partícióról lehetett. De ehhez érdemileg nem tudok hozzászólni.
MacikaG · 2 év
Az új Win10 már felhőből is újra tudja telepíteni magát. :-)
Moonsquirrel · 2 év
...vaaagy lehet használni a WinToHDD programot ugyanerre a célra. ISO-ból installálja a Windows-t egy tetszőleges particiora.
Sajnos Professional és Enterprise Windows-ok esetében már fizetni kell érte, de Home telepítése esetén teljesen ingyenes és egyszerű a használata.
Váczi Miklós · 10 hó
A mostani frissitések után már nincs parancssór az újrainditás után.
Mi a megoldás? Marad a pendrive? kösziGrin

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

gandalf998, corleone36
 • 3 Vendég
 • 89 Tagok ma
 • 2 Szülinapos
 • 20,347 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!