Windows 8 - Klasszikus rendszerindító képernyő visszaállítása

Windows 8-tól kedve a rendszer kapott egy új rendszerbetöltőt, amely önmagában jóval modernebb mint korábbi társa, hiszen egy normál grafikus felülettel rendelkezik, amelyen keresztül sok speciális indítási és hibaelhárítási opció is elérhető. Amennyiben csak egyetlen rendszer van feltelepítve, ezzel nincs is gond, viszont több rendszer esetén, például ha a 8 mellé telepítünk egy Windows 7-et, a dolgok már kényelmetlenebbek lehetnek.


Ugyanis a korábbi rendszerbetöltővel ellentétben, először meg kell várnunk, hogy a Windows 8 indítóképernyőjén túljussunk, majd ezt követően kiválaszthatjuk az indítani kívánt rendszert. Abban az esetben ha pedig ez nem a Windows 8, akkor csak egy további újraindítás követően fog elindulni a másik rendszer, ebben az esetben a Windows 7.

Ez a probléma viszont nagyon egyszerűen megoldható, méghozzá a korábbi rendszerindítási képernyő visszaállításával. Ez ugyanis rögtön még az operációs rendszer betöltése előtt jelent meg, így semmit sem kell várni arra, hogy választhassunk. Ehhez dolgunk mindössze annyi, hogy megnyitunk egy parancssort rendszergazdaként, majd beírjuk a következőt és Entert nyomunk:
bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacyEzt követően már a korábbi rendszerekből megszokott választóképernyő fog megjelenni a számítógép indításakor.

Amennyiben vissza szeretnénk állítani az alap (új) rendszerbetöltőt, ugyanígy egy rendszergazdai parancssorban ez kell megadni:
bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard

Így pedig már gyorsan válthatunk az operációs rendszerek között időveszteség nélkül. Ez a trükk főleg a régebbi számítógépeknél jelent nagy előnyt, UEFI-vel rendelkezőknél nem igazán, hiszen ott amúgy is rendkívül gyors a rendszerindítás. Ez a módszer Windows 8 és Windows 8.1 esetén is működik, várhatóan Windows 10-nél is alkalmazható lesz.
Címkék:Cikk
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Infinity
  • 4 Vendég
  • 118 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!