Windows 8 (10) - Telepítés VMware-ben

Elsőként három dologra lesz szükség. Legalább 20 GB szabad helyre, lehetőleg nem Windows-os partíción, pl. a D:\ meghajtón. Aztán kell egy Windows 8 képfájl, amit a Driv3r kolléga írása alapján könnyedén beszerezhetünk 90 napos próbaváltozatként: innen. Majd végül egy VMware Workstation 9 (vagy újabb, pl. 10) nevű programra, aminek a beszerzését rátok bízom!

Telepíteni nem túl bonyolult, a legtöbb beállítást alapon kell hagyni, esetleg a telepítés helyét kell megváltoztatni, ha nem akarjuk, hogy a C:\ meghajtón foglalja a helyet. Telepítés előtt érdemes újraindítani a gépet, és kijelentkezni az Internetből, mert ellenkező esetben egy ilyen ablak fog fogadni:


Ebben az esetben kattintsunk az Exit gombra, majd indítsuk újra a gépet. Ha sikeresen feltelepült a program és aktiválva is van, akkor indítsuk el. Majd a programban a File menüben válasszuk a New Virtual Machine menüpontot.


Válasszuk utána a Custom módot, majd Next. Aztán a Choose the Virtual Machine Compatibility képernyőn hagyjuk az alapértelmezett Workstation 9-et, és Next ismét.


A következő képernyőn az Install From: résznél az Installer disc image file (iso) pontot választva, tallózzuk be (Browse) a leírás elején említett és letöltött Windows 8 90 napos próbaváltozatot, vagy máshonnan beszerzett verzió esetén azt a változatot. Miután betallóztuk, a program felismeri, hogy Windows 8-cal van dolga. Akár tovább is léphetnénk, de mivel a következő lépésnél kérné a licenckulcsot, ezért válasszuk ugyanezen a képernyő az I will install the operating system later opciót és kattintsunk a Next-re. Ha a Driv3r leírásban lévő Windows 8-cat szedtétek le, akkor az majd a telepítés után 90 napra aktiválja magát.

Kiegészítés a teljes változathoz: Ha esetleg nem indul el a telepítés, akkor, a virtuális gép elindítása előtt (ha már megy, állítsátok le) kattintsatok a virtuális gépre jobb gombbal, és a Settings menüpontra. A CD/DVD részen válasszátok azt, hogy Use ISO image file és tallózzátok be újra neki a CD képet, majd OK.


A következő ablakban kiválaszthatjunk, hogy milyen fajta operációs rendszert akarunk telepíteni majd a Virtuális meghajtóra. A Guest operating system részen hagyjuk a beállítást alapon, a Version-nál pedig válasszuk ki a Windows 8-cat. Ezután a Virtuális rendszer nevét kell megadni és a telepítés helyét. A Location részen tallózzunk ki valamelyik meghajtón, ahol van legalább 20 GB hely, egy mappát. Pl: E:\Windows 8. Majd Next. A következő 5 ablakot átkattintgathatjuk, mivel itt az alapbeállítások megfelelőek. Itt adjuk meg, hogy hány magot használjon a processzorból, valamint mennyi RAM-ot, de ez a Windows 8 gépigénye szerint van beállítva alapból, így jó az nekünk.


Az átkattintgatott ablakok után a Specify Disc Capacity képernyőn adhatjuk meg, hogy hány GB tárhelyet kapjon a rendszer. Hagyhatjuk 60-on, de a gépigény szerint a 32-bites Windows 8-nak 16 GB-ra, míg a 64-bitesnek 20 GB-ra van szüksége. Állítsuk be 20 GB-ra. Ezután Next. Majd megadhatjuk a Virtuális meghajtó fájl nevét, hagyhatjuk alapbeállításon, és ismét Next, majd Finish.


Ezzel kész is a Virtuális operációs rendszerünk beállítása, a lenti képen kijelölt gombra kattintva el is indíthatjuk azt és kezdődik a telepítés.


A Virtuális Windows 8 vezérléséhez be kell kattintanunk az ablakban a jobb oldali ablakrészbe. Ha ott is megjelenik az egérmutató, akkor jól csináltuk. Kihozni onnan az egeret a Ctrl+Alt billentyűkombinációval lehet. Betölt a telepítő, várjunk picit. A Win 8 ablakát a File menüsor alatti gombsoron levő gombok közül, a jobbról a harmadikkal tudjuk teljes képernyőre méretezni.


Miután betöltött a telepítő a második mezőben válasszuk ki a Hungarian-t és ennek hatására a harmadik mező is megkapja ugyanezt a beállítási értéket. Ezzel az időzónát és a beviteli nyelvet tudjuk megadni, enélkül nem lennének ékezetek gépeléskor.


Ha az előbbi részen beállítottuk a Hungarian-t akkor kattintsunk a Next-re. Majd Install Now. Kis töltögetés után a licencszerződést kell elfogadni, pipáljuk be és Next. Utána válasszuk a Custom: Install Windows onyl (advanced) részt. Ezután kilistázza a nemrég létrehozott Virtuális meghajtót, kattintsunk a Next-re. Jelenleg ennyi információt kért a telepítő, elkezdi másolni a fájlokat.

A telepítés után töltöget, beállít ezt-azt, valamint újraindul vagy 2x. Várjunk türelmesen. Ha végzett, akkor a következő ablakot láthatjuk.


Itt állíthatjuk be a színskálán a rendszer színvilágát, például a Modern UI (Metro) háttérszíne is ilyen lesz. Valamint a PC Name részen adhatjuk meg a gép nevét, pl.: Mikeee-PC. Kattintsunk a ismét a Next-re, majd egy olyan ablak fogad minket, ahol testre szabhatjuk a rendszert, ezt telepítés után is megtehetjük, ezért kattintsunk a Use express settings gombra. A következő képernyőn meg kell adnunk a Microsoft fiókunk e-mail címét (MSN, MSDN, Hotmail, Outlook, SkyDrive, stb cím használható). Aztán ha beírtuk kattintsunk a Next-re, és a rendszer leteszteli, hogy létező Microsoft fiók -e a megadott e-mail cím. Ha igen akkor kéri a fiókhoz tartozó jelszót is, majd Next. Utána kéri a telefonszámunkat, ami arra lehet jó, hogy ha elfejtjük a jelszót akkor oda küld egy kódot amivel visszaszerezhetjük. Az SMS díjmentes!

Válasszuk ki az országhívó kódot (Hungary) az első mezőnél, majd adjuk meg a számunkat, pl.: 301234567 valamint adjunk meg egy alternatív, másik e-mail címet, ami ismét jelszó elfelejtés esetén jöhet jól. Ha végeztünk a művelettel, akkor ismét Next. Ezután létrejön a fiókuk és még állítgat valamit a rendszer, várjunk picit. Utána egy oktatóvideó bemutatja a Windows 8 használatát. Várjunk pár percet, aztán véglegesíti a beállításokat és hamarosan elindul a kész rendszerünk.

Leállítani szabályosan úgy tudjuk a Windows 8-cat, hogy a kép jobb alsó sarkára visszük az egeret és Settings/Power/Shut Down. Látható, hogy még angol a rendszer, magyarosítani Driv3r korábbi leírása alapján tudjuk.

Ezután neki is kezdhettek a Windows 8 használatához, ha leállítottátok, akkor a leírás közepe táján mutatott módon tudjátok újraindítani a Virtuális gépet. Hogy is volt?

A leírást készítette: Mikeee
Címkék:Cikk
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

aikon
  • 5 Vendég
  • 137 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!