Office 365 ProPlus frissítése Office 2016-ra

Szerző: Driver
Az oktatásban ingyenesen elérhető Office 365 ProPlus azon 365 kiadások közé tartozik, amely nem kapja meg azonnal az Office 2016-ot, sőt mi több, ha mint frissítésként számítunk rá, akkor várnunk kell 2016 februárjáig. Ezt pedig valószínűleg sokan nem szeretnék megvárni, de nem is muszáj, mivel van rá mód, hogy már most telepítsük azt.

Azonban ez közel sem olyan egyszerű mint ahogyan azt elképzelnék, ugyanis nem csak egy egyszerű beállítás módosításáról van szó. Több órás keresés után bukkantam rá a megoldásra, amelyet valahogy a Microsoft-os leírások tömkelegéből sikerült kihalásznom, mivel egy normális és épkézláb leírás nincs. Most már remélhetőleg egy legalább lesz, még ha nem is a legegyszerűbb.

Először is szükség lesz az Office Deployment Tool nevű programra, amely majd elvégzi nekünk a frissítést, hogy sok extra és bonyolultabb lépéstől kíméljek meg mindenkit, összeállítottam egy saját csomagot, ezt kell letölteni innen. Akinek valamiért szüksége lenne az eredetire, a Microsoft oldalán megtalálja.

Az így letöltött csomagban lévő Office365 mappát másoljuk ki valahova, én a C-re javasolnám, de jó egyéb meghajtóra is, a lényeg, hogy könnyen elérhető helyen legyen és szabad terület is legyen a meghajtón.


Windows Intézővel (ez később fontos lesz) nyissuk meg az Office365 mappa tartalmát és szerkesszük a "configuration" fájlt: kattintsunk azon jobb klikkel, Társítás → Jegyzettömb.


A fentebb látható tartalom tárul elénk alapból, ahol pár dolgot lehet, hogy módosítani kell. Például ha nem a C:-re másoltuk ki a mappát változtassuk meg a SourcePath="C:Office365Files" elérési utat. A másik pedig a OfficeClientEdition="32" lehet, amennyiben a 64 bites verzióra van szükségünk (fontos, hogy annak megfelelő legyen mint ami telepítve van), írjuk át az értéket 64-re. Mentsük el a változásokat és zárjuk be a jegyzettömböt.


Térjünk vissza a megnyitott Office365 mappára és kattintsunk a "Fájl" → "Parancssor megnyitása" → "Parancssor megnyitása rendszergazdaként"-re. Az így megnyíló parancssorba írjuk be a következőt:
setup.exe /download

Ekkor látszólag nem történik semmi, a kurzor mindössze a következő sor elején fog villogni. Valójában azonban elkezdi letölteni az Office 2016-ot a "configuration"-ban megadott helyre. Itt nyomon is követhető a letöltést, a 32 bites verzió esetén kb. 1,05 GB, a 64 bitesnél körülbelül 1,15 GB kerül letöltésre, így kellhet némi idő, hogy végezzen.


Ha a letöltés elkészült, a parancssor tovább lép, azaz ismét képesek vagyunk parancsot beírni. Mindösszesen egyetlen dolgunk van, alkalmazni a telepítővel az Office 2016-os telepítést:
setup.exe /configureEzzel már az Office 2016-os telepítő fog megjelenni, amely majd frissíti korábbi Office 2013-unk Office 2016-ra. Ez pár percet igénybe vehet, a művelet végéről értesíteni fog bennünket. Ez után bezárhatjuk a telepítő ablakát és a parancssort is, sikeresen frissítettünk Office 2016-ra.

Ez a telepítő egyébként már más számítógépeken is használható, tehát átmásolhatjuk azt és már a letöltést kihagyva a "setup.exe /configure" paranccsal telepíthetjük azt. Egyébként tiszta telepítésre is nyugodtan használható, nem csak frissítésre. Ha bármilyen probléma adódna, nyugodtan jelezzétek, igyekszek segíteni.
Címkék:Cikk
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xepi589 · 5 év
Ez nagyon jól jött pont most futottam bele egy ilyen frissítésbe. Köszönöm hasznos volt és jól jött a segíség.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (1)100 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 5

bubus2335, spartac2os, napalm, Vivid, Kori
  • 8 Vendég
  • 162 Tagok ma
  • 1 Szülinapos
  • 20,470 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!