Szavazás - A Windows Phone tetszhalott, hogyan tovább?

Szerző: Driver
Ez a cikk elsősorban azoknak szól akik éppen gondolkoznak azon, vagy az elmúlt időszakban már meg is hozták a döntést arról, merre lépjenek a Windows Phone után. Vagy egyáltalán továbblépjenek? Vagy esetleg várjanak? Nem egyszerű dilemma, annyi bizonyos, hogy a Windows Mobile eddig sem állt túl szilárd lábakon (főképp a szerény alkalmazás kínálat miatt), az utóbbi időben pedig ez a helyzet nem, hogy javult volna, de csak rosszabb lett.


Először is azt le kell szögezni, hogy a Windows Phone jelenleg nem halott, a Windows 10 Mobile továbbra is folyamatosan a PC verzióval együtt fejlesztés alatt áll. Azonban az tény, hogy egyfajta tetszhalott állapotban van. Egyrészt ezt elősegítette az is, hogy rengeteg korábbi Windows Phone 8-as készüléket végül nem lehetett 10-re frissíteni, annak ellenére, hogy azt ígérték a felhasználóknak. A másik nagy probléma, hogy a Microsoft maga sem tudja mihez kezdjen jelenleg a mobil piacon, hiszen mostanában alig jelennek meg új készülékek. Ráadásul kínálatuk kimerül 4 modellben, a Lumia 950, 950 XL, 550, valamint az egyetlen idei, legújabb, több mint fél éve megjelent 650-ben.


Mindennek eredménye kezd is látszani, amúgy sem túl erős piaci részesedés stagnál, Windows 10 Mobile pedig nagyon kevés van a piacon globálisan (kb. 0.9%). Ez pedig hosszú távon sem látszik javulni, hiszen a nem frissíthető telefonok már nem is kaphatják meg a 10-et, tehát ott csak a váltás segíthet. Itt merülhet fel az egyik legjelentősebb kérdés, hogy vajon újra a Windows Mobile-t fogják ezen tulajok választani?

Vagy esetleg ez a lépés végleg bizalom romboló volt? Na és persze ezt tetőzi, hogy a jelenlegi kilátások sem jók: ugyanis 2017. februárjáig nem igen történhet változás semmilyen téren. Ekkor jelenne meg a Redstone 2-es frissítés, amely már állítólag a Mobile kiadásra koncentrál, és pletykálják az új megváltó készülék(ek)et is. Egyszóval a folytatás kétséges, és nagyon bizonytalan.

Mi önmagunk ezt a kérdést így nem is válaszolnánk meg, és nem is tudjuk megválaszolni. De arra mindenképpen kíváncsiak vagyunk, hogy általánosságban, ti hogyan vélekedtek erről. Ezzel akár segítve egymást, ha valaki esetleges éppen új mobil vásárlása előtt állna. Ti, hogyan döntenétek, esetleg, hogyan döntöttetek? Milyen rendszert futtató készüléket vásárolnátok, vásároltatok Windows Phone után?


Persze mi nem temetjük a rendszert, ahogy azt már sok más helyen megtették, hiszen ameddig maga a Microsoft nem engedi el, addig nincs vége. Márpedig erre mostanság biztos nem kerül sor. Így érthető az is, ha sokan kitartanak mellette, például azok akik Windows 10 Mobile-t futtatnak, könnyen meg is tehetik. Akik pedig Windows Phone 8-at, bár nem sokat, de valamennyit szintén várhatnak. A nagy kérdés csak az, vajon a végén megéri-e majd?

Statisztika forrása: NetMarketShare
Hozzászólások megtekintése (eddig 25 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ferrari458 · 6 év
Sziasztok! A magam részéről nem szenvedek vele tovább, a nyár elején váltottam Androidra, Huawei Y6-ra Lumia 520-ról. Nagyon hiányzik a Windows (Phone 8.1) stabilitása, és a rendszer biztonsága hiszen nincs és nem is létezik rá ismert kártevő és törés (bár már Lumia 520-ra feltettek androidot az XDA-sok...). A másik nagy problémám hogy az áruház alkalmazás kínálata nagyon enyhén fogalmazva is nagyon gyenge! Pl. a Maxthon böngészőhöz lassan két éve nem jött ki frissítés ami orvosolná az állandó és idegesítő hibáját. Állandóan kilép a program, és az áruház tele van vele panasszal. Ez csak egy példa arra hogy mennyire nem nézik semmibe a fejlesztők a platformot. Hiányzik az Opera Max, ami jól jönne Windows Mobile-ra is. Ha jól rémlik az Opera (is) befejezi a Windows Mobile Mini böngésző fejlesztését. Az ígéret az volt hogy 512 MB-os RAM-mal rendelkező telefonok is kapnak frissítést, mivel kevesebb lesz a rendszer igénye a 8.1-nél. Aztán semmi. Szerintem ezek azok a dolgok amik beverik a Windows Mobile koporsójába a szöget.
Nekem ez a véleményem. Ha a történelem új fordulatot vesz (biztos nem az éven fog megtörténni), akkor vissza térek a Windows (10) Mobile-ra.
Apropó Opera... Android hírek is születnek az oldalon. Nem akarja valaki tesztelni az új Opera Max Data Booster alkalmazást? Jelenleg még csak az Egyesült Államokban tesztelhető, hazánkban még nem jelent meg (hasonlóan a régi Opera Max-hoz). Van benne már wifi titkosítás és pár újdonság. Már magyar nyelven is "beszél". Sok apk oldalon letölthető a legfrissebb verzió. Úgy értem hogy egy cikket, készíteni az országban elsőként.
Alien8 · 6 év
Amíg lesz WP nekem csak ilyen telefonom lesz.
Az áruház kínálata véleményem szerint tökéletes, aki többre vágyik ne használjon wp-t.
tate · 6 év
Hogy vannak igen is hiányzó alkalmazások, igen. De androidot is használgattam, mondok egy példát. Próbáltam keresni hívás rögzítő alkalmazást, ezer darab van, egyik jobb mint a másik. Csak épp ezzel a gyártóval, azzal a gyártóval nem megbízható, ha fúj a szél nem működik. Windows mobilon 2016 ig várni kellett rá, de ha rányomok rögzít üzembiztosan. Egyébként amit mindig vallok sajnos egy rendszert megítélni csak hasonló kategóriájú eszközök között lehet, tehát ha ios-t szeretné hasonlítani windowshoz vagy androidhoz akkor az iphone 6s-t ne egy 30 ezer forintos android/windows telefonnal vessünk már össze. Egyébként meg like windows universal mert jelenleg tényleg ez az egyetlen app fejlesztés ami minimális munkával mindenütt elfut.
Mokker · 6 év
Hmmm, nos, konkrétabban a sorozatos gondokról: Sokan mondják, hogy a WP-vel a Microsoft elkésett, de a Windows Mobile már 2000 óta létezett, a WindowsCE meg még régebb óta... Csinált telefont is ugye, KIN néven, ami 1 hónapig élt, pedig az akkori technikai szempontból jók voltak hardveresen. Egyik újságban vicccesen így jelent meg: "Vége a KINlódásnak". 2007-ben az USA-ban a WinMo volt a legnépszerűbb mobil rendszer. A Microsoft szembeköpte a felhasználóit a WinMo 6.5 kinyírásával, és azzal, hogy a WP megjelenésekor egyáltalán nem volt visszafelé kompatibilis. Nagy csinnadratta volt, 7 telefon a hetes szám miatt, de most gondolkodj egy fejlesztő szemével, hogy kezdheti a műveit elölről. Aztán emlékezz csak milyen jó volt a WP7, a sokak szemében igénytelen csempés felületével, a rengeteg bugjával meg az elmaradott "szolgáltatásaival", a limitált képernyő felbontásaival, a szar multitaskingról nem is beszélve (Nagy hír volt 2011 októberében, hogy a WP7 menüje már végre Magyar nyelven is elérhető és 2012-ben meg is jelentek az ilyen készülékek)... Lépett is a Microsoft, ismét egy restartot vett, jött a 8, melyet persze nem tudtak a korábbi Lumiákra teríteni "kompatibilitási" okokra hivatkozva, így gyakorlatilag ismét csak a saját, leghűségesebb felhasználóiba rúgtak bele, akik elsőként migráltak át WP-re. Emlékszel ezekre? Keress rá a neten. Így eshetett meg, hogy a szolgáltatóktól 2 hete megvett bizonyos Lumiák soha nem kaphatták meg a 8-at, kvázi már akkor "elavult"-nak bélyegezték. Közben a legelső Surface tábla bemutatóján csúnyán beégett Skinofskyt mert csonttá fagyott, emiatt ki is rúgták, aztán elment Ballmer is, vagy a Metro-Modern UI körüli mizéria. Aztán emlékezz hogyan vonták ki a Skype-ot a "régi" rendszerekről, vagy utóbbi időkben milyen szépen adják ki az appjaikat iOS-re, Androidra, miközben a WP-re később, gyengébb minőségben vagy kevesebb tudással. Most meg itt van a W10M a szakmát megosztó UWP lázzal, egy újabb restarttal, illetve a be nem váltott ígéretekkel, hogy minden WP 8.x telefon megkapja (de aztán mégsem) itt a Project Astoria (mégsem)... Hamarosan megjelenik a Surface Phone, és ismét egy restart. És emlékezz arra is, hogy tokkal-vonóval megvette a Nokia mobil részlegét, majd először csak átszervezték, azután lapátra tették a dolgozókat, később az egész tranzakciót leírták veszteségként, és most a maradék ex-Nokiásokat is szélnek eresztették.
A Microsoft saját magának köszönheti a rendszerének az érdektelenségig csökkenő létét, de ezt persze soha nem fogják beismerni. Egyszerűbb hibáztatni mindenkit, a piacot, a felhasználókat, a partnereket, a szoftverfejlesztőket, a Nokiát, az iOS-t, az Androidot. Mert ugye, nyilván ők tehetnek mindenről.
tresure · 6 év
Ha az MS kiszállna a mobile piacról, akkor azt már rég megtették volna. El se kezdték volna a redstone 2 t. Nem értem, hogy miért írnak ilyet. Satya Nadella megmondta, hogy nem fognak kiszállni a mobile piacról.Én egyébként meg vagyok elégedve a windows mobile al semmi bajom nincs vele. Egyébként meg egy idő után úgyis kell váltani másik telefonra. Az apple sem támogatja azokat a készülékeket, aminek 512MB ram ja van. Itt volt az ideje, hogy megszabaduljon tőlük az MS. Bátyámnak iPhone ja van, és ott is 1GB ram nál kezdődik a telefon, és nem 512 MB nál. Haladni kell a korral. Megcáfolnám, hogy nem mutattak be új telefonokat. De mutattak be HP Elite x3, Acer is mutatott be, és úgy tudom, hogy a HTC is fog csinálni windows mobile t. Nem értem, hogy miért gondolják azt, hogy az MS elhaggya a telefon piacot.
TNC · 6 év
A WP hátránya nem csak a szerény appok kínálata, hanem az is, hogy első sorban az emberek nagy része nem használja ki a lehetőségeit. Nem társítják pc-jükkel, nem használják a onedriveot, Cortanat sint úgy, NEM frissítik a wp telefonokat, stb. Sokan azt se tudják mit kapnak a microsoftfikkal egybe kötve. Nekik csak az számít, hogy a fingós alkalmazás fusson.
HD · 6 év
Én szeretem. Az első okostelefonom is windowsos volt, most a harmadikat használom. A környezetemben sok csalódott android felhasználót beszéltem rá és senki nem bánta meg. Nem volt sok bajom vele, szeretem a megjelenését, a működését, a benne rejlő lehetőségeket, az egyszerű és átlátható rendszerét. Márciusban lesz esedékes a két évenként megejtett készülékcserém. Erősen töröm a fejem. Androidot sosem vennék, amiket kipróbáltam azoktól a hideg is kirázott. Ios felé kacsintgatok, igaz, szívem szerint maradnék a winnél. Az alkalmazáskínálat tekintetében meg nem értem, hogy miért várják egyesek, hogy ugyanolyan funkciójú alkalmazások százával sorakozzanak. Ha nekem szükségem van egy hangrögzítő alkalmazásra akkor nem kétszázból szeretnék válogatni, bőven elég ha egyet lelek, de az tegye a dolgát. Ebben a tekintetben vannak gondok, sok alkalmazás akad ami nem megfelelően működik.
deejayold · 6 év
A kérdés eléggé bonyolult! A legnagyobb probléma az, hogy semmilyen op rendszer, és semmilyen készülék nem a LÁMÁKNAK készül! Az Android azért arat, mert rengeteg készüléket csinálnak főleg a Samsung Androiddal, szórják a majdnem teljesen egyforma telefonokat! Azok akik nem a minőséget, kidolgozást, és a rendszer biztonságát nézik csak azt tartják előnyben, hogy millió sz@rból választhatnak, azoknak biztosan tökéletesen megfelel az Android! Lehetne sokmindenról beszélni, én 4 szóval befejezem .: "Windows fut a telefonodon"!!! Azok a készülékek amelyek nem frissíthetők a 10-esre, már eléggé régiek, és lassan amúgy is cserére megérnek! Egyébként Insider verziót fel lehet rakni mindegyikre! A kínálat?: A jelenlegi 4 db új MS telefon, valamint azok amelyek frissíthetőek a 10-esre szerintem simán elegendőek ahhoz, hogy bárki okosan az igényeinek megfelelő telefont választhasson a Windows Phone-os készülékekből! Személy szerint Lumia 930-asom volt évek óta, 2 hete váltottam le 950-re! Mindkettővel millió százalékban elégedett voltam-vagyok! Akinek jobb kell az keresgéljen más gyártónál (elég sokáig tarthat), és vegyen másik gyártótól telefont!
Izotoph · 6 év
Áprilisban vásároltam az 532 Lumiámat (Windows10) nem dupla sim-es , viszont független szépség.
"A magam részéről nem szenvedek vele".... kiválóan működik ,nem akadozik ,nem fagy le,nem volt kék halál.
A frissítések simán települnek az hogy késik egy friss az nem a teló hibája, na és mi van ha késik??,
a pizza futár is van amikor késik az anyja istenit!
Kapcsolatban vagyok ha akarok az otthoni gépemmel minden gond nélkül .
Szerintem szó sincs haldoklásról ,legfeljebb nagy a nyugalom és az szokatlan.....
De úgy is mindjárt megjelenik egy cikk hiszen hétfő van valamelyik "okostojás" újságban hogy vége mindennek főleg a Windows Mobilnak.
Dzsefi · 6 év
Nem bántam meg. Vásároltam, 2015 febr. Microsoft 535 / 8.1 / Amire szükségem van az az áruházban megtalálható. Nem hiszem, hogy több száz app-ot használ mindenki nap mint nap. Elsősorban telefonálásra kell a többi csak extra.
paradicsomleves · 6 év
Nekem most is androidos telom van és elégedett vagyok vele de ha most kéne új mobilt vennem ugyan úgy androidot vennék.
koma1010 · 6 év
Egyet értek Mokker-al, szerintem is a leghűségesebb felhasználóival szúr ki a MS. Azt gondolom hogy a Windows Mobile legnagyobb kerékkötői maguk a MS fejlesztői. A 8.1 is félkész oprendszer volt és kezdetben a 10-es is. Az összes gyári app idegesítő kis hiányosságokkal van tele, amit nem hiszem, hogy nem lehetett volna leprogramozni. Hiába az újabb és újabb verzió, a félkész, béta érzés mindig megvan.
Nincsenek tapasztalataim, de ismerőseim elmondása alapján azt gondolom, hogy az alsó, max. 60 ezer Ft-ig lehet versenyképes a Win 10. Mert azt nem lehet elvitatni, hogy stabilan működik. Viszont azt is gondolom, hogy csúcskategóriában nincs esélye a telefonnak, az android végtelen lehetőségeivel szemben.

Azt gondolom, hogy még most is van esélye a platformnak, ha megvalósítanák az asztali Win-el való integrációt.
Működik még a 630-as 512MB-s Lumiám, de az évfordulós frissítést már Insider programon belül sem kaphatom meg.
Ha mostanában lenne pénzem cserére biztosan nem vennék Windowsos telefont. De később, néhány év múlva talán visszatérnék, ha be nem szippant addig az Android.
LacusBP · 6 év
A magam részéről két teló. Lumia 735 a kamerára, zenére és a hívásokra. eBayről meg egy Android minden másra.
Blane · 6 év
Én még tavaly Decemberben vásároltam meg a legelső WP-s telefonomat a Lumia 535 -öst a készülék maga nagyon tetszett, de a rendszer lemeradásai miatt elég hamar érdektelenné vált vártam hátha az évfordulós kiadás változtat ezen de sajnos nem így lett.
Így múlthéten sajnos váltanom kellett egy Sony Xperia XA személyében.
Majd ha jövőre megérkezik az új RS2 frissítés mérlegelni fogok újra hogy visszatérjek-e a Windows Phone arénába.

De addig biztosan Androidos maradok...
tresure · 6 év
Ferrari 458
Minek Opera, meg másik böngésző wp re. Amikor ott van az edge. Sokkal jobb az edge, mint chrome, és a többi. App meg van elég wp re. Régebben droidom volt, és 3 perc kellett várnom, mire leállt a telefon. Szóval nekem droid sosem kell. Droidot mindenre ráraknak manapság mosógép, hűtő, stb. Örültem, hogy megszabadultam a droidtól, és a design ja sem tettszik. A droidnak azért van nagy részesedésre, mert minden sz@r ra rárakják a fos google es OS t.
Ferrari458 · 6 év
Tresure
Teljesen mértékben igazad van!
Az Edge nagyon jó böngésző, stabil és gyors. Elég sokat használok mobil internetet, és mint tudjuk hazánkban méregdrágán adnak pár száz magát! Sokat számít nálam (és lehet másoknál is) az hogy meddig tart ki az a bizonyos havi keret, ami ha elfogy használhatatlanná válik. Szerintem egy MS kaliberű cégnek nem lenne gond egy saját adattömörítő rendszer létrehozása. Úgy mint a Chrome-ban, vagy mint (ebben piacvezető) Operában. Ezt insiderben is írtam és sokan szavaztak rá! Használtam asztali géppel a szinkronizációt, nagyon jó hogy Onedrive, Office mindig kéznél van minden eszközön! Úgy értem szinkronban. Az biztos hogy a következő telefonom valószínűleg Surface lesz, addigra kitör a tojásból. A tervezett elevulás úgy sem engedi hogy 2 évnél tovább használjak telefont...
cmhaf922 · 6 év
Nem akarok szembeszállni másokkal, sőt azt sem akarom hogy fikázzak, de sajnos nekem nincs jó tapasztalatom a microsoft-os telókkal. Jelenleg egy kényszerből jött helyzet hozta, hogy 640-et kell céges sim-mel használnom. El lehet nekem sync, ellehet nekem minden a desktop gépemmel vagy bármivel, de amikor 2 telefonon használok blutooth headset-et és pl andoidon beszélek és jön hívás a microsoft telón, úgy szétbontja a kapcsolatot mint a huzat. Arról nem is beszélve hogy rendszeresen hiába van bekapcsolva a blutooth nem lehet az eszközt csatlakoztatni. Egy megoldás van, restart! Persze én olyat nem látok csak kikapcsolást bár lehet én vagyok a gyökér vagy nem tudom kezelni... be van állítva egy google mail cím ami sync-el persze az androidos telóval, vagyis inkább fordítva írnám.. Ha android esetében pl beírok egy új telszámot akkor idővel benne lesz a 640-be is, de visszafelé nem igaz... és ez a naptárra is igaz.. hiába választom én a rögzítésnél h nem outlook hanem google-ba mentse semmit sem ér... Headset esetében olyan halk, hogy ha céges autóval megyek vagy meg kell állnom vagy max. kapcsoljam le a headset-et ami ugye szokszor nem is működik, mert nem hallani mit mondanak a vonal túlsó felén. Természetesen az androidos teló esetében ilyen gond nincs, ergo valszeg nem headset probléma... Sajnos ezek a problélmák megtöbbszöröződtek azóta amióta volt az évfordulós frissítés... Ma reggel pl olyat produkált hogy kompletten eltűnt az ébresztés és menüben hiába kapcsoltam ki akkor is sipolt tovább, maradt az újraindítás ami napi szinten van már nálam mert rendszeresen kifagy a kijelző akár hívás közben... 1270-et hívtam számlázás ügyben és úgy kifagyott az egész, hogy se letenni nem tudtam, se menüzni se semmi, mert mertem a számgombsort használni a kijelzőn menüzésre... Hát jelzem hogy akkukivét lett a baja...
Már elnézést de ilyen azért az androidos telómmal nem volt... (LG) bár néha előtte a samusung-om volt hogy néha furcsaságokat csinált vagy épp lassú volt, persze 1GB ram, ok, de tettem fel rá cyanogenmod-ot és megtáltosodott....
Nagyon elnézést kérek mindenkitől akit ezzel bántani fogok, de ingyen se kell wp ha csak nem muszáj mert alapvető dolgokra sem tudom használni, hozzátéve hogy az előző generációk stabilabbak voltak s vélhetően és erősen sw baja van az enyémnek is. Lehet jó szériát fogtam ki andoidból de nekem március óta nem nagyon kellett küszködnöm fagyással stb. sőt egyáltalán nem és nem volt gondom ha telefonálni akartam...
Lehet hogy asztali vagy nem asztali számítógépes környezetben jól teljesít a win, (hozzátéve az egyik számítógépem a aug. frissítés óta rendszeresen fagy és adatotgyűjt Sad ) de nekem telefon esetében nem kell windows, erősen gyermekbeteg és nincs jó tapasztalatom vele... Bocsi akiknek ez nem tetszett!
treda · 6 év
Hát pedig ott az a restart...el köl olvasni a használati utasítást...
A problémádra a megoldás a telefon alaphelyzetbe rakása. és nem szabad a one drivéből az előző beállításokat szinkronizálni.Így kapsz egy alaprendszert.Ha ez sikerült várd meg míg lefrissítí az alap alkalmazásokat.Ezután az áruházból ujra töltsd le az appokat amik kellenek.

Az elphelyzetb e állítás menetet:
gépház-névjegy-telefon alaphelyzetbe állítása

kb 5 perc, és nem fogsz nyűglödni a telefonoddal.

Ha nem segít hr reset:

– Kapcsold ki a telefont. Ha esetleg nem reagál a gombokra, távolítsd el az akkumulátort.
– Nyomjuk meg egyszer a Bekapcsolás gombot.
– Nyomd meg és tartsd lenyomva a Hangerő csökkentése gombot, amíg a kijelzőn meg nem jelenik egy felkiáltójel.
– Ekkor elengedheted a gombot.
– Nyomd meg egyszer a következő gombokat pontosan ebben a sorrendben:
Hangerő növelése
Hangerő csökkentése
Bekapcsolás
Hangerő csökkentése

szintén nem szabad előző állapotot visszaálítani amikor ezt kéri.
tate · 6 év
Nem reset, hanem egyszerű restart amit hiányolt, olyan tényleg nincs. Én részemről teljesen elégedett vagyok, de mindig nagyobb kategóriás windows telefonom volt HTC 8x, Lumia 830, Lumia 950. Az általában leírt hibákból csak nagyon kevés jött elő. Most pl.:a bluetooth tényleg rosszabbul működik, van hogy nem tudom kikapcsolni. Persze mindez 1607 óta. Hangerő probléma se hedszeten, se kihangosítón nincs.Kedves nejem Lumia 735-öse viszont nem viseli jól a win 10 et. Kilépkednek az appok, megfagyogat, újraindul. Természetesen volt már recovery tool, újra frissítés, alaphelyzetbe állítás. Polcra került, elmúlt 2 éves.
janicomp · 6 év
Üdv!
Nekem Lumia 640xl készülékem van. A 8.1 verzió nem igazán tetszett, mert átláthatatlan volt. Win 10 frissítés óta szuper.
Egy jó navigáció az hiányzik róla. Amúgy nagyon megbízhatóan teszi a dolgát. Nyilván, mint előttem többen írták feleslege hasonlítgatni a telókat. Egy app legyen mindenre, de az szuperül működjön, ez a lényeg.
Ha lesz még Wp, ha cserélni fogok akkor újra ilyet veszek.
Imre78 · 6 év
MS 535. Másféle éve szolgál. Nem frissítettem Win10re. Nem raktam fel rá csak néhány appot. Eddig összesen kettő alkalommal fagyott le, ennyi idő alatt. Soha semmi gondom nem volt vele. Androidról tértem át. Nem hinném, hogy valaha újra androidot használok. Esetleg mást kipróbálok majd kíváncsiságból, de nekem valahogy ez a telefon kezesebb. Egy szívás van vele, jó lett volna egy olyan appot találnom, mint az androidon a Tiny call confirm. Néha ha nem zárom le a telót, akkor nekilát telefonálni a zsebemben. amikor észreveszem, akkor néha kicsit kezelésbe veszem, de a tok eddig megmentette, és kibírta a telefon azt az 5 másodpercet, amíg lehiggadok. Az akksi mostanra is a gyári paramétereket tudja- nem vettem észre gyorsabb merülést. Egyébként az 535 talán egy alsó-közép kategóriás teló volt akkoriban, és amiről áttértem, az egy gyengébb androidos cucc volt. Tehát tudom, hogy nem teljesen objektív a tapasztalatom. Funkciók, amire használom: Telefonálás, ébresztés, sms, térkép, navigáció, hanagyonmuszályböngészés, hanagyonmuszályemailozás. Ennyi. Másra szerintem rendes számítógép való. Facebook meg se telefonra se pc re se semmire nem való......önkielégítés kategóriába tartozó app, amikor valakinek az élet nem ad annyi izgalmat meg érdekességet, hogy ezért inkább egy virtuális világba menekül az ismerőseivel együtt. Esetleg a kialakult többieknekmegfelelésikomplexusokmerténisolyanakaroklennimintti vagy a média által jól betanított cselekvési mintáknak engedelmesség okán az igazi életet is élők is felrakják maguknak.....
Eraser · 6 év
A WP-s pályafutásomat egy Lumia 820-al kezdtem, teljesen odáig voltam meg vissza. Pikk-pakk ment minden beépített navi, kiváló kamera, szinkronizációk, stb. Telt múlt az idő sajnos az appok nem javultak, sőt éves elmaradásban voltak a frissítések és közben a teló is öregedett, a fejlődés meg nem állt meg. Most ott tartunk, hogy nincs egy normális középkategóriás WP-s teló. Mi van, a 640 vagy a még ennél is gyengébb 650? Ráadásul komolytalan összegért, a mai kornak megfelelő a 950 lenne, de hát az meg 100e+ kategória....
Mind hardware-ben mind softwareben elmaradt a Microsoft teló téren, sajnos a 640-es áráért olyan droidos telót veszek, amit nem is lehet összehasonlítani vele semmilyen szinten. Egyenlőre ennyi volt a WP-s korszakom, talán még találkozunk...
kopasz1979 · 6 év
Sziasztok!
Hát ahogy elnézem elég megosztódik a vélemény a WP-ről.
Sok kérdés felmerülhet, hogy ki mire használja vagy akarja használni. Én már évek óta, generációkon keresztül wp-s telefont használok. Minden egyes vásárlás előtt szétnéztem a készülékek között, és ahogy itt más is írta hogy igazából az androidos telók közül a legtöbb a samuból van és itt megint csak igaza volt a kommentelőnek hogy bizony jóformán egyforma típusokat dob piacra butítva? vagy inkább elbizonytalanítva a vásárlót. Na most az én szemszögemből nézve, mindig arra törekedtem illetve figyeltem hogy lehetőleg minden igényemet kielégítse a telefon (ne legyen lassú, szép képeket csináljon, legyen bőven tárhely). Jelenleg egy 950-esem van és tökéletesen meg vagyok vele elégedve, persze nem olcsó...de ha valaki minőséget, stabilitást akar akkor bizony bele kell nyúlni a zsebbe (de hát ugyanez van egy számítógépnél is hogy vehetsz netezőset, meg gamert)...de itt teszem hozzá hogy vannak hasonló áru samuk is és ettől függetlenül még mindig jobbnak tartom a WP-t. Az hogy valaki 30-40 ezer forint körüli WP vesz és nincs megelégedve vele, próbáljon meg ugyanennyiért másik telót venni...azt hiszem hamarabb földhöz vágná a telefont mint a WP-t. Korábban is mint írtam WP-telóim voltak persze itt is magasabb kategóriát vettem, de meg voltam elégedve azzal amihez kellet illetve amit elvártam egy ilyen telefontól. Sőt, hosszú éveken át a párom android (samu) párti volt, kapott tőlem egy WP550-et és valahogy nincs kedve az istenért se visszatérnie másra. Eleve otthon is windowsom van...gondolom az emberek 95%-nak is. Remekül szinkronizálhatom, dolgozhatok rajta (néha kell is, és nem vagyok ideges mert gyors és mindent kielégít amire szükségem van, emellett gyönyörű képeket készít). Szóval azt hiszem nem igazán tudnának lebeszélni arról hogy ha telefont kellene vennem, ne a WP vegyem Smile
Deadman · 6 év
Nekem egy Nokia 930-as telefonom van és a világ összes Android telefonját nem adnám oda érte. Telefonálok vele és azt tökéletesen megteszi. Nincsen indokolatlan lassulás, nem eszi meg a memóriát nem lehet mindenféle szar összebarkálcsolt rommal szétcseszni. Nem kell millió hitvány semmirevaló progin keresztülrágni magát az embernek az áruházban plusz közben figyelni vajon melyik alkalmazás is vírusos, mert a platform amit használnak több millióan vonzza a gané embereket.Ja nem kell mindenféle cleanereket sem felrakni, meg szuper vírusírtókat sem mert biztonság területén a WP messziről odacsap pl az androidnak.Mert mit is kell csinálnod egy "szüz" android rendszerrel? Azonnal vírusrtót fel rá , meg memóriaoptimizálozt, meg egy cleanert, hogy egyáltalán müködőképes maradjon pár hónapig.Na ez az amit egy WP-nél nem kell.Egyszerűen csak teszi a dolgát ahogy kell.Tény ami tény az android tartol mindent és az MS meg nem áll a helyzet magaslatán, de reménykedjünk abban,hogy ez a helyzet meg fog változni egyszer.Ha bár a feltörekvő kínai droidos mobilok, már azért kicsit javítanak az összképen amit a Samsung az alsó szegmensű gagyi szar telefonjaival elbarmolt az android fronton.Mondjuk a felsőkategóriás Samsung készülékek sincsenek toppon.
gthomma · 5 év
"Nekem egy Nokia 930-as telefonom van és a világ összes Android telefonját nem adnám oda érte. Telefonálok vele és azt tökéletesen megteszi."
Telefonálni a mai napig tökéletes egy Nokia 6310i -is Wink


"Mert mit is kell csinálnod egy "szüz" android rendszerrel? Azonnal vírusrtót fel rá , meg memóriaoptimizálozt, meg egy cleanert, hogy egyáltalán müködőképes maradjon pár hónapig.Na ez az amit egy WP-nél nem kell.Egyszerűen csak teszi a dolgát ahogy kell."
Gondolom utoljára az 1.6 android rendszerrel találkoztál, lassan 2 éve használok egy Galaxy S5 -öt, se vírusirtó, se memóriaoptimalizátor, se cleaner nincs rajta. Remekül működik, eddig 3 generációváltás élt meg.
Ha ismernéd az androidot akkor tudnád hogy vírus csak akkor fenyeget ha root-olva van. Egyébként teljesen felesleges olyan marginális 0.3% részesedéssel bíró platformra vírust készíteni mint a vindóz fone Wink

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (7)43.8 %
Nagyon jó (4)25 %
Jó (2)12.5 %
Átlagos (1)6.3 %
Gyenge (2)12.5 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 9 Vendég
  • 18 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 20,954 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!