Android 7.1 - Pixel és Pixel XL néven jönnek a Google új telefonjai

Az Android 7.0 megjelenésekor érdekes dolog történt, hiszen nem került bemutatásra új Google eszköz. Erre pedig a Nexus termékcsalád létezése, vagyis 2010 óta nem volt példa. Most kiderült, hogy mi állhat mindennek hátterében, ugyanis a egy teljesen új termékcsalád bemutatásán dolgozhatnak a részvénytársaságnál, melyek már nem a Nexus márkanevet viselik majd.

Google Nexus 6P

Azoknak akik esetleg nem ismernék a Nexus termékeket, ami megeshet, hiszen sajnos hazánkban legfeljebb viszonteladóktól vásárolható meg, jöjjön egy rövidke ismertető. A Nexus készülékek a Google saját maga által tervezett és fejlesztett felső kategóriás eszközök, melyeket valamilyen partnerség keretein belül egy másik céggel gyártatnak le (pl. HTC, LG, Huawei). Mivel pedig a Google tulajdonában áll az Android is, így értelemszerűen ezek mind azt is futtatják, ráadásul mindig a legfrissebb verziót, amely a kiadáskor majdhogynem azonnal elérhetővé válik a legtöbbre. Legutóbbi ilyen telefonjuk a Nexus 5X és 6P volt, amely tavaly a Marshmallow-al jelent meg, de mostanra már Nougat-ot futtatnak.

A Nougat-al tehát nem jöttek új telefonok, viszont állítólag ez hamarosan változhat. Méghozzá az Android következő alverziójával, az Android 7.1-gyel két új telefon is bejelentésre kerülhet, melyek pedig a Pixel és a Pixel XL nevet viselhetik majd. Ez a név lehet, hogy nem teljesen idegen, hiszen tavaly a Google, Pixel C néven már adott ki egy táblagépet a Marshmallow megjelenésekor.

A Pixel és Pixel XL lehetséges megjelenése (Android Police)

Értelemszerűen a Pixel a normál, míg a Pixel XL annak nagyobb kivitelű testvére, specifikációra pedig nagyon hasonlóak lehetnek majd, QHD képernyő, Quad-core 2.0 GHz-es CPU, 4GB RAM, 12 MP hátsó és 8 MP-es első kamera, illetve 32/128 GB-os belső tárhely. Így lényegében valóban mindössze a kijelző méret tér majd el (illetve az akku), a kisebb 5, a nagyobb pedig körülbelül fél collal lesz nagyobb.

Az Android 7.1 és az új Pixel készülékek leleplezésére pedig nem kell sokat várni, mivel állítólag kevesebb mint egy hónap múlva, október 4-én sor kerülhet rá egy rendezvényen. Ezentúl az sem kizárt, hogy a telefonokon kívül egyéb új eszközöket is bemutassanak, mint például a népszerű Nexus 7 táblagép is könnyedén kaphat egy utódot. Mindaddig pedig még biztosan fog több hasznos információ kiszivárogni a pontosabb részletekről.

Forrás: Neowin | Kép: Android Police
Csevegés (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 3

mann021, bandi1969, vivid

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!