Bemutatták az új iPhone 7 és iPhone 7 Plus-t

Szerző: Driver
Szerda este az Apple lerántotta a leplet a legújabb iPhone-okról, amelyek már nem a 6-os szériába tartoznak, hanem ahogy arra számítani lehetett, a 7-es megnevezést kapták. Mindez szerencsére nem is teljesen ok nélkül van így, mivel az iPhone 7 és iPhone 7 Plus több kiemelkedő újítást is kapott elődjéhez képest.


Külső

Kezdve a megjelenésével, a telefon első látszatra sokat változhatott elődjéhez képest, azonban némileg ez megtévesztő. Mindez elsősorban köszönhető a bemutatónál is végig használt teljesen új "Jet Black" színnek, amely az egész külsőt egy nagyon fényes fekete színbe borítja, amely valóban sokkal mutatósabbá teszi az egészet. Mindezt pedig az oldalsó alumíniumkeretek alapos megpolírozásával és hátul egy üveglap fényezett alumíniumlap használatával érték el, vagyis ez nem csak egy egyszerű szín, hanem egy teljesen eltérő kivitelnek tekinthető.


Ugyanakkor összességében a formák és arányok szinte teljesen változatlanok a 6s-hez képest, amely a további színkínálatban már egyből észre is vehető. Ez utóbbiak maradtak a korábbi kialakításánál, vagyis az egész hátlap alumínium, viszont kibővítették azt egy további nem fényes feketével, a már megszokott szürke, arany, és persze rózsaarany mellett. Vagyis így lényegében ezeknél a külső nem is igazán változott sokat.


Új Home gomb

Szintén kevésbé észrevehető újdonságok közé sorolható, hogy megint megújult a Home gomb, amely már nem is igazán gomb. Helyette lényegében úgy működik mint a kijelzőnél is használt 3D touch, vagyis egyszerűen nyomásérzékeny, és a telefonban megtalálható Taptic Engine-el működik együtt. Elméletben ezzel jobban ki fogja bírni az idő múlását, hiszen ez a telefonon általában a leggyakrabban használt gomb. De nem csak ezért lesz hasznos, hanem mert valamelyest testre szabható is funkciója, a rá gyakorolt nyomás erősségétől függően.


Por és vízállóság

Az iPhone 7 az első iPhone amely már nem csak porálló de vízálló is. Tehát ha előszeretettel ejtjük telefonunkat pocsolyákba, vagy nagyobb állóvizekbe, már nem igazán kell kétségbe esni. Az IP67-es védettség az ilyen esetek ellen már tökéletesen véd, de azért egyelőre sem a fürdőkád, sem a medence mélyén nem érdemes a Facebook idővonalra selfiket készíteni vele, ugyanis ez még vízalatti használatot nem biztosít.


Kamera, vagy kamerák...

Egy teljesen új kamerát is kapott az iPhone 7, amely megapixelre nem, viszont méretre jól láthatóan nagyobb lencsével rendelkezik. Ennek köszönhetően a 12 MP-es kamera félhomályban 50%-al jobb képeket képes rögzíteni, valamint a Quad-LED-es vaku is megkönnyítheti a megvilágítás mentes helyen való használatot. Az optikai képstabilizáció már alapból itt is megtalálható, illetve a színek esetén is jelentős javulást tapasztalhatunk. Az telefon elején már megapixelben is változtak a dolgok, 5 helyett egy 7 MP-es széles látókörű FaceTime HD kamera kapott helyett.


De ez még nem minden, mivel az iPhone 7 Plus hátulján nem egy hanem mindjárt kettő kamera lencse is helyet kapott. Mindkettő majdnem ugyanaz a 12 MP-es széles látókörű objektív mint a sima modell esetében, a különbség, hogy az egyik telephoto lencse. Ennek segítségével jelentősen nagyobb 10x zoom lehetséges képek esetén (videó 6x), és különböző effektek is, mint a depth-of-field. Vagyis így mutatósabb képek készíthetőek, nagyon egyszerűen.


Kijelző

Talán technikai szemmel nézve a kijelző valamelyest csalódásnak fogható fel. Ez ugyanis nem igazán változott, továbbra is IPS panelt használnak amely bár kiváló színeket ad, az OLED panelek hajnalán már nem igazán eget rengető. A 4,7 colos iPhone 7 1334x750-es, míg az 5,5 colos iPhone 7 Plus 1920x1080-as felbontással dolgozik, amely szintén nem néz ki túl jól, legalábbis papíron. Persze a 3D touch továbbra is ott van, és az iOS 10 valamilyen szinten még többet lesz képes abból kihozni, tehát ez tekinthető ezen a téren egy kis pozitívumnak.


Teljesítmény

Talán erre soha nem is lehetett panasz az iPhone telefonok terén, főleg nem a legújabb modelleknél. Az iPhone 7 sem ront az összképen sőt, sokat javít. Köszönhető ez az új A10 Fusion chipnek, amely már szakít a jó ideje csak 2 magos processzorral és ehelyett már 4 magot használ. Összességében ezzel dupla olyan teljesítményt ígérnek mint a 6s esetében, valamint jobb energiagazdálkodást is. Ennek következtében a 7 a 6s-hez képest akár 2 órával, a 7 Plus a 6s Plus-hoz képest 1 órával is tovább bírhatja.

Hangok

Ahogy arra számítani lehetett a jack csatlakozó a múlté, vagyis az iPhone 7 már nem rendelkezik vele. Helyette az erre a célra eddig is használható Lightning csatlakozó maradt, más alternatíva pedig vezetékes csatlakozásra nincs. Viszont a dobozokban nem csak egy gyári Lightning-os fülhallgatót, de szerencsére egy jack átalakítót is mellékelnek, így talán nagy problémát ez nem jelenhet. Kivéve ha mondjuk egyszerre szeretnénk a telefon tölteni és zenét hallgatni, de erre is van megoldás...


Ami lehet például az iPhone 7-el együtt bemutatott AirPods vezeték nélküli fülhallgató, amely egyben headset funkciót is betölt. Képes egyből Siri parancsok kiadására, infravörös érzékelőivel pedig azt is megállapítani, hogy éppen viseljük-e és hogy ez alapján elindítsa-e a zenelejátszást avagy sem. Jár még hozzá egy töltő tok is, amivel bárhol feltölthető ha kell. Hasznos játékszer, viszont biztos nem lesz olcsó, de akinek ez nem gond, valamint az önmagában 5 órás használati idő is kellően elég, igen hasznos kiegészítőként tud szolgálni a telefonhoz.


Na de nem csak ez, hanem szerencsére a telefonban megtalálható hangszórók is változtak, mostantól sztereó hangra is képes, mivel nem csak alul de a telefon tetejére is került egy hangforrás. Ez fekvő tájolásban, például videók megtekintésénél ad értelmet a kialakításnak, melynek köszönhetően kétszer hangosabb is lehet mint a 6s. De ezen tulajdonságot még akkor is hasznos lehet, ha gyakran beszélgetünk kihangosítva.

Gyorsabb LTE

Mind mindig, az LTE hálózatok maximális sebessége is változott, a 7-ben már 450 Mbps letöltésre is képes. Továbbá több LTE frekvenciát is támogat, vagyis javulhat az országok közötti roaming képesség, illetve van VoLTE és Wi-Fi hívások is, már persze csak az azokat támogató szolgáltatók esetén.


Elérhetőség

Az iPhone 7 és 7 Plus szeptember 9-étől válik majd előrendelhetővé és szeptember 16-ától elérhetővé. A 7-es modell kezdőára 255 990 Ft, de jó hír, hogy mostantól a legkisebb modell a 32 GB-os, majd a 128 valamint 256 GB-os követi. A 7 Plus már 299 990 Ft lesz, a választható tárterületméreték pedig teljesen azonosak. Ami viszont nem túl jó hír, hogy az új "Jet Black" kivitel csak is 128 GB-os tárterülettől kapható, tehát ezért mélyebben a zsebbe kell nyúlni. Ami viszont jobb hír, hogy az iPhone 7-tel a 6s kínálatát is frissítették, így a legkisebb elérhető modell már ott is a 32 GB-os lett a korábbi 16 helyett.

Forrás: Apple
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
anonymous873 · 6 év
Jó meg minden de elég sz2r hogy Mo-n ilyen drága....

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 4 Vendég
  • 84 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 21,041 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!