Andromeda OS - A Google új operációs rendszere?

Mindig nagy érdekesség az, ha egy új operációs rendszer születéséről számolhatunk be. Úgy tűnik erre pedig hamarosan sor kerül, már amennyiben a pletykák igazak. A Google ugyanis nagy valószínűséggel október 4-én nem csak új Nexus készülékeit váltó Pixel és Pixel XL telefonjait fogja bemutatni, de talán egy teljesen új operációs rendszert is.

Andromeda galaxis

Ez pedig jelenleg mint "Andromeda" ismert, azt pedig nem tudni, hogy ez a végleges név, vagy csak a fejlesztésben használt kódnév. Annyi viszont bizonyos, hogy ez a rendszer válthatja néhány táblagépen az Androidot, valamint a Chrome OS-t, amely nem igazán tudta elhódítani magának a PC szegmenst. Az új rendszer így lényegében pedig a Chrome OS és Android sokkal szorosabb egyvelege lesz, tehát nagyobb esélye lehet a sikerre, főleg a hordozható számítógépek világában, mint a táblagépek és az egyre népszerűbb laptop hibridek.


Értelemszerűen az Andromeda így eltérő teljesítményt igényel majd mint például az Android. Egy teljesítmény felmérésre készült kódban ebbe pedig már most betekintést nyerhetünk. Viszonyítási alapnak a Google Nexus 9 táblagépe ebben 8.8-at ért el, ahol legalább 8.0-as teljesítmény elérése szükséges az új rendszer futtatásához, míg például Android esetén a minimum 4.0 pont. Tehát elméletben akár több korábbi táblagép, vagy hibrid eszköz is megkaphatná a jövőben az új operációs rendszert. A Google által kiadott eszközök esetén ez valószínűleg így is lesz.


A rejtélyes rendszerrel együtt természetesen egy új eszköz is bemutatásra kerülhet. A szintúgy kiszivárgott információk szerint ez egy Surface Pro klón lehet, amelyet "Bison" kódnév alatt fejlesztenek (várhatóan Pixel 3 lesz a neve) és egy 12.3 colos érintőkijelzős ultravékony eszköz. Intel Core m3 vagy Core i5 processzorral, 32GB vagy 128GB tárterülettel, valamint 8GB vagy 16GB RAM-mal kerülhet majd a kínálatba. Ezentúl sok egyéb hasonlósággal is rendelkezik, mint a megvilágított billentyűzet, ujjlenyomat olvasó, sztereó hangszórók, érintőpad stb.

Amit még igazán nagy homály fed, az a klasszikus PC szegmens, amelyre például a Chrome OS soha sem volt közvetlenül elérhető. Nyilván akár az Androidot, a gyártók hasonlóképpen telepíthetik majd eszközeikre az Andromedat. De például, hogy akár mint a Windows, vagy a Linux, vagyis telepíthető lesz-e lényegében bármely számítógépre, nem lehet tudni. Erről és sok további részletről október 4-én biztosan hallhatunk majd.

Forrás: Neowin
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cobydick · 5 év
"Szar a Microsoft!"... Aha, de azért a Google is a Surface-t nyúlja. Grin

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 12 Vendég
  • 1 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 20,153 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!