Windows 8 - "Protogon" fájlrendszer további részletek

Sokan csodálkoznak azon,hogy miért maradt fent az NTFS ilyen sok ideig a Windows-verziókban, de végül is érthető a Microsoft részéről a választás,hiszen visszamenőleges kompatibilitást biztosít. Azt is meg kell említenünk,hogy eltekintve a kisebb problémáktól mint például a töredezettség, NTFS még mindig egy nagyon erős és stabil fájlrendszer,amely minden szükséges funkciót tartalmaz,ellentétben az elavult FAT és FAT32 fájlrendszerekkel szemben.Mindazonáltal, a Microsoft már többször bejelentette, hogy dolgozik az új fájlrendszer elkészítésén, de eddig nem történt semmi változás. A Windows 8-ban a dolgok változnak, mert nemrég felfedeztek egy új FS fájlrendszert "Protogon" néven.

Az egyenlőre nem ismert,hogy az új fájlrendszer részben vagy egészben leváltja-e az NTFS fájlrendszert,de egy biztos a "Protogon" már megtalálható a kiszivárgott Windows 8 buildekben is. Az új fájlrendszer még tartalmaz hiányosságokat,még erősen fejlesztésre szorul,de ez hamarosan megoldódhat.A meghajtók formázását Protogon fájlrendszerre már a kiszivárgott Windows 8 buildeken 7955 (M2) és 7959 (M3) egyszerű módon el lehet végezni:

-Nyisd meg a Start menüt majd gépeld be a keresőbe a "cmd" parancsot.majd futtatás rendszergazdaként.
-Írjd be ezt a parancsot a parancssorba:
format X: /FS:protogon /Q
(a meghajtó betűjele legyen "X")
-Ezután meg kell adnunk a címkét és a mennyiséget (a számítógép neve),majd erősítsük meg "Enter" billentyű lenyomásával. Ezek után nyomjunk "Y" ,hogy elkezdjük a formázást.
Végül, írjuk be az új kötetcímkét (is ugyanaz, mint korábban)

Ha a formázás befejeződött kapsz egy figyelmeztető tájékoztatást, hogy a formátum nem kompatibilis a közeli jövőben lévő változattal, ami alapvetően azt jelenti, hogy Protogonnál folyamatban van a fejlesztés és további módosítások még lehetnek.

Természetesen a fájlrendszer nem kompatibilis Windows 7-el és a korábbi Windows verziókkal. Csak teszt jelleggel és nem éles rendszeren próbálja ki az új fájlrendszert,mert még korai szakaszban jár és az alkalmazások túlnyomó része még fel sem ismeri!
Hozzászólások megtekintése (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Attila · 9 év
Nagyon Ügyes vagy!

Attila
bigfoot · 9 év
Én egy dolgot nem értek. Ha az NTFS tartalmazza mind azt amire szükség van akkor miért kell újat kifejleszteni?
Vagy mivel lesz jobb a Protogon?
Mert nyilván valamivel jobb lesz ha lecserélik vele az NTFS-tSmile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 3

Vickyy, FecoBig, jeno7
  • 4 Vendég
  • 74 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 19,329 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!