Microsoft - Windows 10 egy mobil (ARM) processzoron futtatva (Videó)

A múltban a Microsoft már több próbát tett azzal, hogy a mobil, vagyis ARM processzorra elhozza a Windowst, amely inkább kevesebb mint több sikerrel zárult. Ez főképp a Windows RT-re értendő, amely bár teljesen úgy nézett ki mint egy szokványos Windows, a nagy probléma csak az volt vele, hogy a megszokott 32 és 64 bites programok futtatására képtelen volt. Ez pedig meg is bélyegezte a rendszer sorsát.


Egy friss videóban viszont egy érdekes előzetes betekintést adott a cég arról, hogy min is munkálkodnak a háttérben. Ebben demonstrálásra került, ahogy a Windows 10 Enterprise 64 bites verziója egy Qualcomm Snapdragon ARM processzoron fut, de ami sokkal lényegesebb, hogy a rendszer képes a teljesen szokványos asztali programok futtatására, például egy 64 bites Photoshop-éra. Mindezt persze emulálással sikerült megvalósítani, a látottak alapján pedig igen jól, nem csak a Photoshop, de a demonstrált játék is teljesen elfogadható teljesítménnyel futtatható.

Ennek a jövőre nézve elég nagy jelentősége van, hiszen egy teljes értékű Windows így kisebb eszközökön is könnyedén elfuthat, amelyek jelenlegi teljesítménye elméletben már most is több mint elegendő erre. Valamint nem nagyon lehet elsiklani afelett sem, hogy ez bizony a Windows 10 Mobile számára is egy következő lépcső lehet, hiszen ott akár a Continuum módban is kaphatunk egy lényegében teljes értékű Windows PC-t. Már pedig ha ez így van, ez lehet a kulcs lépés a sokat pletykált "Surface Phone"-hoz, amely a mobil és laptop/PC hibridek éráját hozhatja el.

Annyi viszont már most tudható, hogy ehhez legalább egy Qualcomm Snapdragon 835-ös mobil processzorra lesz szükség, vagyis a Lumia 950 és 950 XL technikailag sem lesz képes ezen "új" Continuum mód futtatására. A dolog jelenlegi állásából pedig úgy tűnik, hogy jövőre már láthatjuk is az első ilyen képességű mobil, vagy táblagép szerű gépeket, viszont sokkal inkább az év végére tehető azok megjelenése, mintsem, hogy a következő Windows verzió, a "Creators update" megjelenésére, amely majd február-március környékén lenne.
Csevegés (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kori · 2 év

Idézet

...ez bizony a Windows 10 Mobile számára is egy következő lépcső lehet, hiszen ott akár a Continuum módban is kaphatunk egy lényegében teljes értékű Windows PC-t. Már pedig ha ez így van, ez lehet a kulcs lépés a sokat pletykált "Surface Phone"-hoz, amely a mobil és laptop/PC hibridek éráját hozhatja el.

allfbcovers.org/wp-content/uploads/2014/12/Windows-7-Energize1.jpg

Egyértelműen látszik a helyzet. Láthattuk, hogy anno a Windows 7 "energiát adott a világnak", úgy a
Windows 10 is ezt fogja tenni. Ha a többség kedveli a rendszert, akkor arra építeni fognak, azt fogják
preferálni.* Windows 8 ide vagy oda, csak a 10-es tudta ezt elérni a Windows 7 után... Ez az energia
minden területen megmutatkozik majd. Ez pedig a Windows Mobile esetében is igaz kell, hogy legyen.

*Ehhez mindössze annyi kell, hogy a Microsoft normális rendszert készítsen.
paradicsomleves · 2 év
Ez nekem is tetszik.
Van egy Beelink Mini mx III androidos tv boxom amire ha lehet majd idővel tennék rá 10-est ha lesz erre is ilyen lehetőség

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 3

Szmiso, Gabesz57, Jonie
  • 11 Vendég
  • 85 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 17,197 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!