Windows 10 - Visszatartott Insider Buildek és "Upgrade Bug" mentesítés

Dona Sarkar és csapata utoljára November 17.-én adott ki előzetes PC Buildet , melynek személyében a 14971-es építést tették elérhetővé. Ha viszont rápillantunk a Mobil frontra, akkor egy még régebbi, a 14965-ös építést találunk. Ezt majdnem pontosan három hete, vagyis November 9.-én tettek elérhetővé nyilvános tesztelésre.


A Windows Insiderek már megszokták, hogy a cég csaknem heti rendszerességgel "dobálja" a Windows 10 "Redstone 2"-es Buildeket (hiszen korábban az előzetes Buildek gyorsabb kiadására tettek ígéretet), melyeket a merészebb tesztelők, az "Insider Fast" gyűrűn keresztül tölthetnek le számítógépiekre, avagy mobileszközeikre. November hónapban viszont több dolog is megakadályozta ezt a jól megszokott ütemtervet. Nézzük, melyek ezek pontosan.

A Windows Insider csapat vezetője és munkatársai az elmúlt időszakban (a 14971-es Build kiadása után) vették ki a Háladás miatt elmaradt "rendes szabadságukat", melyet előre jeleztek is az Insidereknek, így a késésre mindenki felkészült. Viszont, azzal a csapat sem számolhatott, hogy a friss építésű Buildekben megtalálható egy, a frissítést megzavaró bug, mely a Windows frissítése után használhatatlanná teszi a beépített alkalmazásokat.

Pár nappal ezelőtt azonban újra informálták a nyilvánosságot, miszerint December 2.-tól - határozatlan időre - szüneteltetik az Insider Buildek kiadását, mert szeretnék megfelelően előkészíteni az UWP-én keresztül történő elérhetőséget. Korábban arról sikerült információt szereznünk, hogy a halasztás egyértelműen a fentebb említett bug miatt zajlik le, de a Microsoft bennfentes csapata szeretett volna a legjobban kijönni a kialakult helyzetből.

A vezetőség eldöntötte, hogy ha már a helyzet így alakult, akkor egyben szeretnék az új frissítési rendszeren keresztül elérhetővé tenni a következő tesztelésre szánt építést. Ezzel nyilvánvaló, hogy az igencsak zavaró bug kiiktatására is marad idő, valamint az Insidereket is kiengesztelik azzal, hogy - a kisebb letöltési méret miatt - hamarabb letölthessék, majd telepíthessék gépiekre a várhatóan jó pár újdonsággal érkező friss Buildet.

Egészen friss információk alapján azonban megtudtuk, hogy a Microsoft fejlesztőinek sikerült a problémát orvosolniuk, így az említett "Upgrade Bug"-ot a 14982/14983-as Buildek már nem tartalmazzák. Dona, és a csapat így már kedve szerint kiválaszthatja a megfelelő Buildet, melyet a jövő héten kívánnak majd közzétenni a Windows Insiderek számára.

Küldj bátran üzenetet a hírrel kapcsolatban! Minden hozzászólás fontos nekünk!

A cikket írta: Kori
Csevegés (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kori · 2 év
Középső gyűrűn, tesztelésre szélesebb körben kiküldve: Build 14985

UUP-vel még mindig szórakoznak... Közben, már a 14986-os a középső gyűrűn, és Csütörtökre tervezik a kiadást.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

cszsolt70
  • 5 Vendég
  • 139 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 17,190 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!