Előzetes - Windows 10 Insider Preview Build 14986 (Fast ring)

A 14986-os Insider Build ismertetését, számottevő újdonságait kezdjük talán azzal, amelynek okán két-három hetet csúsztatni kellett annak kiadását. Az "Unified Update Platform"-ról (röviden: UUP) van szó, melynek előkészítését,
élesben való bevetését már régóta tervezgette Dona Sarkar, és a Windows Insider csapata.


A terv mára megvalósult, így a korábbi Buildről (14971), a most kiadott 14986-os építésre már az új frissítési rendszeren keresztül upgradelhetjuk Insider rendszerünket. "UUP"-nek köszönhetően kisebb méretű csomagot kell letöltenünk, hiszen az csak az új és frissített fájlokat tartalmazza, melyek megléte elengedhetetlen a tökéletes frissítéshez.

Az új módszer mellett nézzük a fontosabb újdonságokat, melyek közül az első a Cortana-t ért kisebb módosítások. A személyi asszisztenstől mostantól hangutasításokkal is kérhetünk újraindítást, leállítást, zárolást, sőt még alvó
állapotba is rakhatjuk számítógépünket. (Az Insiderek ezt már régóta kérték a Microsofttól.)

Cortana esetében hozzáadásra került az a funkció, melynek hála az éppen lejátszásra kerülő zeneszám esetében tudhatjuk meg, hogy mégis mit hallgatunk. Smile Ehhez csak a következőt kell mondanunk: "What's Playing" Fontos még, hogy mikor a PC tétlen állapotban található, akkor Cortana teljes képernyőben fogadja majd kérdéseinket.

Játékosok számára is érkezett újdonság, mégpedig a "Game Bar" esetében, ahol kiterjesztették a teljes képernyős támogatást, mégpedig további tizenkilenc játékra. Ezek teljes listája a következő:

ARMA 3, Battlefield 1, Civilization V, Dark Souls III, Fallout 4, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, Mad Max, Mafia 2, NBA 2K16, Overwatch, Star Wars: The Old Republic, StarCraft II: Heart of the Swarm, The Binding of Isaac, The Witcher 3: Wild Hunt, Terraria, Tom Clancy’s The Division, Total War: WARHAMMER, Warframe, World of Tanks.


A Microsoft Edge 15-ös verziója (HTML) ettől a Buildtől kezdve újabb bővítményekkel egészült ki, melyek a következők: Ebates. Intel TrueKey, Read & Write. (A jelenlegi, stabil vonalon lévő 14393-as Buildre is telepíthető!) Kisebb fejlesztéseket a Narrátor és a regisztrációs adatbázis szerkesztő is kapott.

Utolsóként említsük meg a Windows Defender-t, mely - vadonatúj felületével - illeszkedik az Univerzális Windows
Platform
(UWP) modellbe.* Forrásoktól egyébként sikerült megtudtuk, hogy nemcsak vizuálisan fejlesztik majd a Defendert, hanem az "Advanced Threat Protection"-el is kiegészül majd** a Windows 10 beépített védelmi eszköze!

*A jövőben frissíthetjük majd a Windows Store-on keresztül!
**Egyenlőre csak az Enterprise-ról van szó, de van rá esély, hogy az otthoni felhasználók is megkapják ezt a funkciót.)

Küldj bátran üzenetet a hírrel kapcsolatban! Minden hozzászólás fontos nekünk!

A cikket írta: Kori
Csevegés (eddig 4 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
hutoczky · 2 év
mobil verzió is jön?
Kori · 2 év
Nem. Korábban már kiadták a 14977-es Buildet.
hutoczky · 2 év
win10 pron mikor lesz elérhető mert még nálam semmi hírre wun?
Mesant · 2 év
i.imgur.com/TTMpNK0.png

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 3

blazsi55, Janoka, POGI1
  • 8 Vendég
  • 86 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 17,197 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!