Elérhető a Windows 10 Build 14393.479-es frissítés (Production)

A Microsoft mindent elkövet annak érdekében, hogy a Windows 10-es ősszegző frissítések (ez a fő platform) körül ne legyenek problémák (Insider Preview), mégis előfordulnak olyan váratlan helyzetek, melyekre egyszerűen nem tudnak előre felkészülni. A December 9.-én publikálásra kerülő "Cumulative Update"-el is ez volt a helyzet.


A KB3201845-ös számon kiadásra kerülő frissítés telepítése sem zajlott le (Általánosságban kijelenthető, hogy minden Windows frissítés körül felléphetnek installálásai problémák) mindenkinél problémamentesen, de jelentősebb számú felhasználó életét megkeserítette egy nemkívánatos bug, mely a 14393.479-es Build esetében volt tapasztalható.

A legtöbb felhasználó esetében a háttérben elkezdődött a kiküldött ősszegző frissítés letöltése/telepítése (magas erőforráshasználat mellett, a telepítést nekünk kell engedélyeznünk), - hiszen a Windows 10 egyik előnye/hátrány is az automatikus frissítések telepítése - a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Újraindítást követően azonban sokan internet-elérési problémákkal találkoztak, melyet eleinte internet-szolgáltatójuk hibájának gondoltak.

Egyelőre a Microsoft nem erősített meg, hogy valóban az említett frissítés okozza-e a problémát, de a számos visszajelzés után lépéseket tettek. Azok a Windows 10-es felhasználok, amelyek valahogy eljutnának (Internetkapcsolat nélkül kissé nehézkes) bármely Microsoft Support oldalra máris láthatják a cég által javasolt "gyorsmegoldást".

Ilyen oldal lehet akár a Windows 10 frissítési előzményeit megjelenítő weboldal is, hiszen ezt a Gépház/Windows Update fülön - hivatkozásként - könnyen elérhetik a felhasználók. Jelzi a helyzet esetleges súlyosságát az is, hogy az imént említett webhelyen még mindig nem került megjelenítésre a 14393.497-es Build. Forrásoktól erről még nem kaptunk információt, de előfordulhat, hogy újabb frissítést kapunk a December 13.-án esedékes rendes Patch Kedden.

Az esetleges javítófolt megérkezéséig a Microsoft által létrehozott oldal (Fix network connection issues in Windows 10) segíthet a probléma professzionális szintű megoldásában. (Kiderült ugyanis, hogy a hiba valószínűleg a DHCP kliens beállításainál keresendő, nem Fix IP-cím használata esetén.)

Küldj bátran üzenetet a hírrel kapcsolatban! Minden hozzászólás fontos nekünk!

A cikket írta: Kori
Csevegés (eddig 9 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
g0302 · 2 év
Nálam mondhatni "hibamentesen" lezajlott a frissítés. Egyet viszont nem értek,hogy miért kétszer?... és mindkettő sikeres.
i.imgur.com/QzP9BA6.png

i.imgur.com/HfdDi1r.png
Driver · 2 év
Érdekes, hogy ezt a frissítést még egyáltalán kiadták, hiszen kedden amúgy is jönne a tervezett. Főleg így, hogy még csak nem is tökéletes. Bár hozzátenném, én szerencsére nem tapasztaltam vele semmilyen problémát.
g0302 · 2 év
Akkor lehet,hogy az én 2x azonos számú frissítésem már a javítás is?
gabesz1 · 2 év
Nem volt egyszerű felkínlódni, megemlíteném még, hogy statikus az IP címem. Sad
Magával a letöltéssel nem volt gond, csak a telepítéssel. Kétszeri Update nem hozott sikert, majd felraktam MSU-ból, simán ment elsőre. De ennek ellenére letöltötte még egyszer a következő nap.. Grin
i.imgur.com/6Oz3CUm.png

Azt értem, hogy lehetnek benne hibák, na de ekkorák? Shock
Hogy az MS rezidencián ezt senki nem próbálta ki, az biztos..Grin
mondeo6 · 2 év
Nálam a laptopon simán letöltötte WU-n keresztül majd telepítette, de újra indulás után vagy húsz percig csak forgott a kerék
már azt hittem buktam a telepítést, ezután egyszer csak megjelent a telepítés százalék számolása, újra indult és lefutott a folyamat.
gthomma · 2 év
Az ALT+TAB probléma vajon megoldódott ?
tothjani · 2 év
Nálam is kilőtte a kapcsolatot, de infó hiányában én újratelepítettem a hálókártyát.
Ami viszont érdekes volt hogy ezt még látszólag a telepítés előtt csinálta, majd hibátlanul gyorsan lezajlott a frissités.
muffrt · 2 év
Nálam hiba nélkül települt a frissítés, de csak egyszer. Aznap nem is jött más, csak a KB3201845.
MagneCard · 2 év
Hibátlanul lejött és települt.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

tomisik
  • 11 Vendég
  • 139 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 17,190 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!