Microsoft Account nélkül is telepíthető Store alkalmazások?

Egy német nyelvű honlap a WIndowsArea.de fedezte fel nemrég, hogy amennyiben Windows 10 operációs rendszer Pro változatával rendelkezünk számítógépünkön, úgy Microsoft-fiók használata nélkül is lehetőségünk van a Windows Áruházon keresztül történő alkalmazások telepítésére. Nézzük, hogy mit érdemes tudnunk erről.


Tény, hogy sok millió Windows 8/8.1 és 10-es felhasználót is kizárt a Microsoft abból az élményből, hogy egyáltalán csak kipróbálhassanak egy Modern Windows alkalmazást, hiszen ehhez mindenképpen szükséges volt előbb Microsoft-fiókot létrehozni. Ezt a lépést azonban sokan kihagyták, hiszen vagy nem szerették volna regisztrálni Windowsukat, vagy számukra könnyebb volt helyi fiókkal használni az operációs rendszert. (Különösen Windows XP/7-ről váltóknak.)

Ez vezethetett a fenti nézet megváltoztatásához, hiszen habár Windows 10 Pro kell ennek eléréséhez, de így már nem határolja el teljesen a felhasználóit a Microsoft. A vállalatok számára is kecsegtető ez az új helyzet, mivel - Pro és Enterprise kiadásokat használva - ők is biztosítani tudnak (+regisztráció nélkül) újabb alkalmazásokat dolgozóik számára, s ezzel akár - nem mellesleg - a beépített Windows appok is kiválthatók.


Ezzel a szoftveróriás nyilvánvaló célja az lehet, hogy az eddiginél gyorsabb ütemben tudja terjeszteni a Modern UI-val rendelkező alkalmazásokat, valamint vonzóbbá tegye a platformot annak érdekében, hogy a fejlesztők nagyobb mértékben készítsenek rá újabb appokat. Az új politika ugyan csak az ingyenes alkalmazások esetében igaz, így a fizetős appok telepítéséhez továbbra is szükséges az MS-fiók használata, de ez mindenképpen előrelépés a cégtől.

Azt egyenőre nem tudni, hogy a Microsoft mikor teszi ezt teljesen elérhetővé a felhasználóknak, de azért (Saját Windows 10 Pro [Version 1607] rendszeremen kipróbálva, erre sajnos nem volt lehetőségem. Microsoft-fiókból kijelentkezve.) jó látni ilyen irányú lépéseket.

Megosztáshoz használjátok a cikk felső részében található gyors megosztási gombokat! (FaceBook, Twitter, Google+)
Küldj bátran üzenetet a hírrel kapcsolatban! Minden hozzászólás fontos nekünk!

A cikket írta: Kori
Csevegés (eddig 3 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kori · 2 év
Szerintem meg azért jelentkezik, mert ezek az appok erősen fiók-függők, tehát kell a fiók a szinkronizáláshoz, illetve a biztonság szempontjából is érdekes lenne, ha helyetted valaki használná a gépet, és olvasná a mailjeidet.
Satad · 2 év
A destroy-al https://github.com/Nummer/Destroy-Win.../releases/ kilőttem telepítés után az összes zavaró tényezőt, az apokkal kezdtem. Az appok felesleges hálózati adatforgalmat bonyolítanak a háttérben és nyitogatják a hátsó ajtót. Ajánlom figyelmetekbe.
Terranova · 2 év
Nekem is Windows 10 pro-m van, és csak úgy simán én sem tudtam az Áruházból letölteni Microsoft fiókba bejelentkezés nélkül.
Viszont van lehetőség a helyi fiók használatával is Microsoft fiókba belépés nélkül is az Áruházból való letöltésre.
Ehhez:
1. Gépház->Fiók->Bejelentkezési lehetőségek
2. jelszót kell megadni a helyi fiókunknak.
3. majd utána adjunk meg pin kódot is!
Ettől kezdve, amikor elindítjuk Windows 10 pro-t, választhatunk, hogy jelszót, vagy pin kódot adunk meg bejelentkezéskor.
Ugyanakkor nem kell igazolnunk a Windows-t, Microsoft fiókot, és használhatjuk az Áruházat.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

yoko
  • 10 Vendég
  • 139 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 17,190 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!