Útmutató - Windows 7/8.1/10 magyar nyelv telepítése (magyarítása)

A múltban oldalunkon már többször jelent meg népszerű útmutató a különböző Windows verziók magyarításáról. Most pedig egyetlen cikkben összefoglaljuk hogyan lehet a legfrissebb Windows kiadásokra, vagyis a Windows 10-re, Windows 8.1-re, valamint a Windows 7 különböző változataira telepíteni nyelvi csomagokat. Az útmutatóban az angol változatra kerül telepítésére a magyar nyelv, de a lépéseket követve lényegében bármilyen nyelvű változatra bármilyen nyelvet telepíthetünk.

Ugrás a következő fejezethez:

Windows 10

Windows 10 esetében minden kiadáson (Home, Pro, Enterpsie Education) könnyedén telepíthetünk és válthatunk a nyelvek között.


Először nyissuk meg a Gépházat.


A Gépházban nyissuk meg az idő és nyelvi beállítások oldalt.


Az oldalsó navigációs sávban válasszuk a második lehetőséget, majd az így megjelenő oldalon adjunk hozzá új nyelvet a listához a plusz gombbal.


Megjelenik a választható nyelvek listája, ahol vagy manuálisan, vagy a keresőbe gépelve (pl. magyar) a nyelv gyorsabban megtalálható.


A nyelv kiválasztását követően az megjelenik a listában alul. Hogy azt elsődlegessé tegyük először kattintsunk rá, majd a megjelenő három gomb közül kattintsunk az elsőre.


Ezzel a magyar nyelv legfelülre került. Most jelöljük ki ismét (ha nem lenne) és kattintsunk a második gombra.


A megjelenő oldalon megkezdhetjük a nyelvi csomag letöltését egy gombnyomással. A nyelvi csomag letöltése és telepítése néhány percet igénybe vehet, amelyet egy folyamatjelző mutat is.


A telepítés végeztével a folyamatjelző eltűnik és egy üzenetet is megjelenít a rendszer a telepítés sikerességéről.


Végül pedig nincs más dolgunk mint kijelentkezni, majd vissza, és már magyar nyelven fogad. Pár beépített alkalmazás továbbra is angol maradhat, melyeket az Áruház segítségével magyarra frissíthetünk, de idővel ezt a rendszer maga elvégzi.


Ezzel az adott felhasználói fiókra be is állítottuk a kívánt nyelvet. Ha viszont azt szeretnénk, hogy lényegében az egész rendszer, vagyis a bejelentkezési képernyő, valamint az újonnan létrehozott felhasználók is a hozzáadott nyelvünket használják, még egy további lépés szükséges: Magyar nyelv beállítása rendszerszinten (bejelentkezési képernyő és új felhasználók)

Windows 8.1

Windows 8.1 Update 1 esetében minden kiadás esetén (Home, Pro, Enterprise) egyszerűen válthatunk nyelvet.


Nyissuk meg a vezérlőpultot. Ezt több módon is megtehetjük, az egyik ha a start gombon jobb egérgombbal kattintunk, vagy a Windows gomb + X billentyű egyidejű lenyomásával is behozható ugyanezen menü. Itt válasszuk a második csoport második elemét.


A Vezérlőpultban válasszuk a fent látható kategória első menüpontját.


Majd a megnyíló lapon válasszuk a lista feletti sáv első gombját.


Így megjelenik a nyelvek listája. Válasszuk ki a nekünk szükségeset (pl. magyar), majd kattintsunk a hozzáadást megerősítő gombra.


Ezzel visszakerülünk az előbbi oldalra, ahol a listába bekerül a magyar, de utolsó elemként. Ahhoz, hogy elsődleges legyen először jelöljük ki, majd kattintsunk a fentebbi sáv harmadik gombjára, amivel fentebb kell mozgatni az első helyre.


Ezzel a magyar nyelv kerül az első helyre, most pedig kattintsunk a mellette lévő szövegre, amellyel annak beállításaira lépetünk át.


Megjelennek a magyar nyelv beállításai, ahol kezdeményezni lehet annak letöltését és telepítését. Miután rákattintottunk erre, lehetséges, hogy meg kell erősíteni a műveletet.


Ezt követően megkezdődik a letöltés és a telepítés.


A folyamat végeztével bezárhatjuk a telepítő, illetve a nyelvek hozzáadásra szolgáló beállításokat.


A dolgunk már csak annyi, hogy ki, majd visszajelentkezzünk felhasználói fiókunkba. Ezt a legelső lépésben mutatott menü segítségével egyszerűen meg is tehetjük, ahol válasszuk alulról a második menüpont, majd az azon belüli első almenüpontot. Bejelétkezést követően már magyarul fogad rendszerünk. Pár beépített alkalmazás továbbra is angol maradhat, melyeket az Áruház segítségével magyarra frissíthetünk, de idővel ezt a rendszer maga elvégzi.

Ezzel az adott felhasználói fiókra be is állítottuk a kívánt nyelvet. Ha viszont azt szeretnénk, hogy az egész rendszer, vagyis a bejelentkezési képernyő, valamint az újonnan létrehozott felhasználók is a hozzáadott nyelvünket használják, még egy további lépés szükséges: Magyar nyelv beállítása rendszerszinten (bejelentkezési képernyő és új felhasználók)

Windows 7

Windows 7 esetében sajnos nem minden kiadás esetén olyan egyszerű nyelvek hozzáadása mint a Windows 10 vagy 8.1 esetében. Amennyiben Ultimate vagy Enterprise kiadás van telepítve akkor viszonylag egyszerű dolgunk van. De ha például Home Basic, Home Premium vagy Professional kiadásunk van, már szükség lesz egy kis trükközésre.

Windows 7 Ultimate és EnterpriseNyissuk meg a start menüt, majd a keresőbe írjuk be, hogy Windows Update és nyissuk meg.


A megnyíló Windows Update ablakában kattintsuk a választható frissítések listájára. Ha ez nem jelenik meg, akkor be kell kapcsolni a frissítéseket, amelyet az ott lévő gombbal megtehetünk. Ez utóbbi esetben sajnos ki kell várni a frissítések letöltését és telepítését is.


Ezután megjelenik a választható frissítések listája, ahol pár opcionális frissítés mellett, a nyelvi csomagok is megjelennek. Jelöljük be a nekünk szükségeset (magyar: Hungarian).


Megjelenik a kiválasztott elem amelyet egy gombnyomással telepíthetünk is.


A telepítés állapotát egy ablak mutatja is (lehetséges, hogy a háttérben nyílik meg).


A telepítés végeztéről és sikerességéről a Windows Update ablakában értesülhetünk. Ezt követően bezárhatjuk azt.


Nyissuk meg a vezérlőpultot.


Majd ott válasszuk a nyelvre vonatkozó kategória második almenüjét.


A megjelenő dialógusablakban válasszuk ki a legördülő menüből a magyar nyelvet, majd kattintsunk az OK-ra.


Végül kapunk egy üzenetet, hogy a beállítások érvénybe lépéséhez ki majd vissza kell jelentkeznünk. Ezt itt egyből meg is tehetjük. Visszajelentkezéskor már a magyar rendszer fogad.


Ezzel az adott felhasználói fiókra be is állítottuk a kívánt nyelvet. Ha viszont azt szeretnénk, hogy az egész rendszer, vagyis a bejelentkezési képernyő, valamint az újonnan létrehozott felhasználók is a hozzáadott nyelvünket használják, még egy további lépés szükséges: Magyar nyelv beállítása rendszerszinten (bejelentkezési képernyő és új felhasználók)

Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional

A Windows 7 Enterprise és Ultimate-től eltérő kiadásainál nem olyan egyszerű a nyelvi csomagok telepítése, sőt alapból nem is lenne rá mód. Szerencsére azonban létezik egy Vistalizator nevű segédprogram amivel lehetséges a nyelvi csomagok telepítése a Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional (és valószínűleg Starter) kiadások esetében is. Ehhez egy Windows 7 SP1-re, magára a programra, illetve a rendszernek megfelelő 32 bites, vagy 64 bites nyelvi csomagokra van szükség, melyeket alább egyből le is tölthetünk. Érdemes ezeket egy könnyen elérhető helyre, például az asztalra menteni.

Vistalizator letöltése:


Magyar nyelvi csomag letöltése:


Indítsuk el a letöltött Vistalizator.exe-t, amely egyből el fog indulni, telepíteni sem kell. Ekkor megkérdezheti, hogy keressen-e magához frissítéseket, de mivel éppen most töltöttük le, ennek túl sok értelme ez esetben nincs.


Válasszuk a főablakban az "Add languages" gombot.


Majd válasszuk ki a letöltött nyelvi csomagot és kattintsunk az "Open" gombra.


Ekkor megjelenik a telepítési dialógus, ahol az "Install language" gombbal megerősíthetjük a telepítést.


Megkezdődik a telepítés, amely akár 20 percet is igénybe vehet, persze ez nagyban múlik a számítógép teljesítményétől is.


A telepítés végén kapunk egy értesítést és egy fontos kérdést, amellyel alapértelmezetté tehetjük a magyar nyelvet. Ha ezt szeretnénk kattintsunk a "Yes"-re. Ezután egy további frissítéssekkel kapcsolatos értesítés is megjelenhet, amelyet csak be kell zárni az OK-al.


Végül pedig a Vistalizator felhívja figyelmünket arra, hogy ki kell lépnünk a programból a beállítások érvénybelépéséhez.


A főablakban kilépéshez kattintsunk az "Exit" gombra, majd ekkor megjelenik egy üzenet, amely arról értesít, hogy újra kell indítani a számítógépet. Ezt tegyük is meg a "Yes" gomb lenyomásával. Újraindítás után már a magyar nyelvű rendszer fogad minket.


Magyar nyelv beállítása rendszerszinten

Mindhárom rendszer esetén szükséges egy további beállítás, ha azt szeretnénk, hogy a magyar rendszerszinten kerüljön beállításra, tehát a bejelentkezési/üdvözlő képernyőn is azt használja a Windows, valamint például új felhasználók hozzáadásánál. A beállítási dialógust Windows 7 esetén a start menü keresőjébe a "Terület és nyelv" beírásával érhetjük el, míg Windows 10 és Windows 8.1 esetén csak nyissuk meg a startot vagy a kezdőképernyőt és kezdjük el begépelni a "Régió" szót (vezérlőpult elem), majd nyissuk meg azt.


A megjelenő dialógusban továbblépés előtt érdemes ellenőrizni a "Formátumok" és "Hely" fülek tartalmát, ahol megadhatjuk, hogy a rendszer a magyar formátumokat, valamint Magyarországot használja lakóhelyként, amennyiben ezeket módosítottuk, ne felejtsük el az alkalmaz gombbal beállítani azokat. Ha ez rendben van, kattintsunk a "Felügyelet" fülre, majd válasszuk a "Beállítások másolása" gombot.


Itt jelöljük be a az "Üdvözlőképernyő és rendszerfiókok", valamint "Új felhasználói fiókok" lehetőségeket, amellyel másolódni fognak az előbbi kettő beállításai a jelenlegi felhasználóéról. Ezt követően csak az OK-val be kell zárni az ablakot, és a beállítások érvénybe lépéséhez újra kell indítani a rendszert, melyet ilyenkor fel is ajánl. Azt követően ha jól csináltuk, már teljesen magyar lesz Windowsunk.
Csevegés (eddig 5 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mesant · 2 év
Remek összefoglalás! Thumbs up
Kori · 2 év
Erre mondják, hogy hiánypótló cikkecske. Smile
Alien8 · 2 év
Igazából az ilyen "témamegoldások" miatt járok ide.............
Köszi!
Thumbs up
Juxtapoz · 2 év
tökéletes!
köszi
mjcicamica001 · 2 év
teljesen jó képek is vanak rola

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 8 Vendég
  • 139 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 17,190 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!