2017-ben felhagy a Windows XP/Vista támogatásával a Mozilla

Szerző: Kori
A Mozilla már egy ideje lebegtette, hogy hamarosan eljön majd az idő, mikor a Firefox valamely verzióját használóknak "mozdulniuk kell" a legendás, ámbár igencsak elöregedett operációs rendszerről (Utóbb a Windows Vista is ebbe a körbe került.) ahhoz, hogy továbbra is élvezhessék a tűzrókán való megszokott böngészés kényelmét.


A cég végre tiszta vizet öntött a pohárba, és kinyilvánította szándékait a támogatással kapcsolatban. Ennek értelmében, három évvel a rendszer nyugdíjba küldése után az átkerül az "Extended Support Release" támogatási körbe, mely ezután pár hónapig még további (megszabott anyagi hozzájárulás fejében) supportot kap.

2017 márciusától egy "standard frissítés" eredményeként a változás automatikusan érvénybe fog lépni. A Mozilla bejelentése alapján "továbbra is biztosítja a biztonsági frissítéseket a felhasználók számára egészen 2017 szeptemberig". Történik ez annak ellenére, hogy 2017 közepén felhagynak a telemetriai adatok gyűjtésével.

A legújabb Firefox verziók a támogatás végig biztosan telepíthetők lesznek a Windows XP/Vista rendszereken, de a böngésző védtelen lesz a sokasodó védelmi hibák ellen, melyek az említett rendszerekben vadon fognak élni.A Mozilla azt javasolja, hogy a felhasználók "frissítsenek egy olyan Windows-verzióra, amelyet támogat a Microsoft."

Megosztáshoz használjátok a cikk felső részében található gyors megosztási gombokat! (FaceBook, Twitter, Google+)
Küldj bátran üzenetet a hírrel kapcsolatban! Minden hozzászólás fontos nekünk!

A cikket írta: Kori
Hozzászólások megtekintése (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dlaczko · 5 év
Jesszus.. egyaltalan miert tamogattak eddig egy 2 eve support nelkul hagyott rendszert?!
Kori · 5 év
Csak azt tudnám, hogy most miért rémültek meg? Megint ment a helyesbítés.
Firefox 52 lesz az ESR, azaz az utolsó, de a dátumot megint tologatják...

Mert a Firefox részesedése csökkenőben volt, így ha még az XP-ét is kiveszik a egyenlegből,
akkor az komoly százalékokat jelentett volna. Most azonban meglepetésre növekedést mutat.
(A tendencia változása egybeesik a Windows 10 Version 1607 kiadásával.)

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 6 Vendég
  • 4 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 20,610 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!