Útmutató - Windows 7/8.1 "Frissítések keresése..." macera megoldása

A legtöbben talán már tapasztalhatták ezen problémát, vagyis amennyiben egy eredeti, vagy akár régebben integrált Windows 7 vagy Windows 8.1 médiát felhasználva telepítjük újra a számítógépünket, majd frissítéseket próbálunk keresni, az nem nagyon akar eredményre jutni. Bizonyos esetekben akár 5-6 órát is várni kell arra, hogy végre megjelenjenek az elérhető frissítések és nekiállhassunk a telepítsenek... Finoman szólva elfogadhatatlan.

Szerencsére azonban van megoldás a problémára, amely nagyban javíthatja esélyeinket. A siker ugyan nem teljesen garantált, de amennyiben egy teljesen friss telepítésű gépről van szó, ez nagy eséllyel segíteni fog. Ehhez lényegében mindössze pár kulcsfontosságú frissítés letöltésére és telepítésére van szükség.

1. Windows Update kikapcsolása


Amennyiben be lett kapcsolva a Windows Update, először kapcsoljuk ki azt (ha ki van kapcsolva, ez a lépés értelemszerűen nem szükséges). Windows 7 esetében a start menü keresőjébe írjuk be, hogy "Windows Update", míg Windows 8.1-en nyissuk meg a kezdőképernyőt majd kezdjük el begépelni szintén azt, hogy "Windows Update" majd nyissuk meg azt. A Windows Update ablakában végül válasszuk a "Beállítások módosítása" menüt az oldalsó sávból.


Majd válasszuk ki a "Soha ne keressen frissítéseket" és kattintsunk az "OK"-ra. Ha ez megvolt, ajánlott újraindítani a számítógépet, hogy a Windows Update valóban teljesen kikapcsolt állapotba kerüljön.

2. Szükséges frissítések letöltése

Egy teljesen alap Windows 7 SP1-es rendszer esetén, valamint egy szintén alap Windows 8.1 Update 1 telepítő esetén minkét rendszernél jelenleg kettő frissítés feltelepítésére van szükség. Fontos, hogy a frissítéseket a megadott sorrendben telepítsük fel, mivel az egyes frissítéseknek a másik előfeltétele lehet.

Windows 7 SP1 frissítések letöltése:

Servicing Stack Update September 2016 (KB3177467):


July 2016 Rollup (KB3172605):Windows 8.1 Update 1 frissítések letöltése:

Servicing Stack Update July 2016 (KB3173424):


July 2016 Rollup (KB3172614):


3. Frissítések telepítése:


Futtassuk a letöltött frissítéseket a fent szereplő sorrendben (Windows 7: KB3177467 majd KB3172605; Windows 8.1: KB3173424 majd KB3172614), majd ha feltelepültek, indítsuk újra a számítógépet.

4. Windows Update bekapcsolása:


A Windows 7 így már pár perc alatt rátalált a javításokra.

Ezt követően már akár visszakapcsolhatjuk a Windows Update-et (ugyanott ahol kikapcsoltuk), és frissítések után kereshetünk. Ezen művelet lényege az volt, hogy maga a Windows Update kliens is egy újabb verzió lett (tehát magát a frissítőt frissítettük), ennek köszönhetően jóval gyorsabban, kb. negyed órán belül már meg kellene, hogy találja az elérhető javításokat.

Ez a módszer ugyan nem garantál teljes sikert, de a tapasztalataink szerint az esetek többségében működik. Néhány régebbi és lassú hardver esetén azonban még így is akár órákat is igénybe vehet a keresés. Ilyenkor igazán ajánlott a frissítésekkel integrált rendszerek használata, amelyeket tagjaink számára készítünk. Továbbá az is lehetséges, hogy idővel ez a módszer sem fog működni, mivel a Microsoft ismét frissítheti a Windows Update klienst, illetve lecserélheti ezeket a frissítéseket. Mi igyekszünk naprakészen tartani ezen cikket, de amennyiben valamilyen problémát tapasztaltok nyugodtan vegyétek fel velünk a kapcsolatot.

Forrás: krelay.de
Csevegés (eddig 19 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csicso82 · 2 év
Köszönöm, a windows 7 az a rendszer ahol érdemes integrált verziót keresni és nem tépni a hajszálakat a fejünkön ha van még.
Driver · 2 év
Az angol nyelvű alap Windows 7 és 8.1 telepítőknél volt szerencsém tapasztalni ezt a kellemes problémát (magyarításos cikk), szóval így egy úttal már kézenfekvő volt ezt az útmutatót is közzétenni. Remélhetőleg segíteni fog azoknak akik ebbe a csapdába esnek. Smile
grezner · 2 év
Vagy lehet használni egy offline telepítőt, mint pl. a következőt: http://www.wsusoffline.net/
Driver · 2 év
A WSUS-ról is már tervben van egy útmutató, ez a cikk inkább a hibaelhárításról szól, mint az alternatív megoldásokról.
noname254 · 2 év
köszi a cikket. Smile
zolee1974 · 2 év
Én is már végigszemvedtem , de szerintem a leggyorsabb megoldás ez volt: Windows10Upgrade24074
Letöltés: https://www.microsoft.com/en-us/acces...s10upgrade

Win 7 telepítés után nem kell a frissítésekkel bajlódni!Csak ezt kell futtatni!Letölti a Win 10-et és frissíti is!Utánna ha kell jöhet a tiszta telepítés!
gabesz1 · 2 év
Egy remekül megírt, összerakott cikk, gratulálok a Készítőjének!
Nagy segítség azoknak, akik a W7/8.1 valamelyik verzióját használják! Hogy miért azokat, az egy másik kérdés...
ertner · 2 év
Csatlakozom az előttem szóló Hölgyhöz, valóban remek kis cikk, mint azt már a szerzőtől megszoktuk. A nagy kérdés is elhangzott, illetve papírra került, miért kell egy most már stabilnak mondható, teljesen új perspektívákat nyitó win 10 helyett használni azokat. Egyet azért mindig leírok: a sokat szidott windows 8-8.1 volt az áttörés a megkövült rendszerek helyett. Persze ez magánvélemény, sokan másként látják.
ertner
noname254 · 2 év
gabesz1 " Hogy miért azokat, az egy másik kérdés" Talán azért mert nem mindenkinek vált be a win 10
hulladék
azért lehet nincs egy csúcs szuper gépem de az már gebasz hogy az usb-vel rákötött telefont sem találta meg még úgy sem hogy letöltöttem a telefon driverét. Azon felül nálam a win 8.1 hamarabb betöltött mint a 10 akkor miről is beszélünk. Ez magánvélemény részemről ennyi.
gabesz1 · 2 év
@noname254

Idézet

Talán azért mert nem mindenkinek vált be a win 10

És ezzel meg is válaszoltad a kérdést.Smile
pamszeg · 2 év
Köszönöm szépen Driv3r és kölön azoknak is akik hozzászóltak és hasznos tanácsokkal láttak el!
Attila · 2 év
Szia driv3!


új Windows 8.1 pro op.rendszer lett feltelepitve asztali számitgépemre.Jogtiszta op.rendszer.

Windows update nem indul el...már vagy 10 órát megy...
Most láttam a fórumon a lehetőséget amit leirtál manuális Windows 8.1 frissitésre.

WU.-t kikapsoltam ahogy leirtad, majd elkezedetm letölteni a frissitő csomagot, de nem indul el a hiba: "vursa.exe csak egy pld.ban inditható,, nem települ fel.

Hogyan tudom a hiba képernyőt csatolni a hozzá szólásomhoz?
Kérle segitsél.

Update:
Megoldódott! Köszi a hasznos segitséget.
Xmen · 2 év
Esetleg érdekes lenne arról is írni pár szót, hogy ennek a nagyon bosszantó jelenségnek valójában mi is az oka. Konkrét választ erre sehol nem olvastam még. Tudja valaki mi az ok? Aki a WSUS-t használja, találkozhat még olyan hibával is, hogy a frissítések letöltése után, a telepítést indítva ott is megakad már az elsőnél és nem lép tovább. Tapasztalatom szerint, ilyen esetben a Windows update szolgáltatás újraindítása megoldja a problémát a WSUS futása közben. Minden esetre nagyon bosszantó ez a hibajelenség és már elég régóta fennáll. Van egy olyan érzésem hogy szándék sincs a javítására, mert azt nehéz lenne elhinni, hogy "odafenn" ezt nem veszik észre...
Mikeee · 2 év
Eddig két gépen próbáltam, működik. Mindkettőn Win 7 x86 van, nem voltak hajlandóak ezelőtt frissíteni, de most már működik. Köszi Smile Már rég kerestem erre a megoldást, de megtaláltam.
gthomma · 2 év
Sziasztok!
Ha a windows 8.1 media creation tool-al készítek telepítőt akkor az a "Windows 8.1 Update 1" -et szedi le?
(azért kell mer csak ebben lehet bekapcsolni a media centert és szintén nem frissít)
sorbit_4 · 2 év
Köszi szépen nálam is bejött! Sikerült megspórolni néhány ősz hajszálat.Smile
Maszi65 · 2 év
Köszönöm a cikket, rendkívül hasznos.
Frod · 1 év
Nagyon korrekt kis cikk, és látom többeknek segített is, viszont én is ezzel szívok 3 napja, és nekem nem megoldás.
W8.1-em van, az első ...424-es frissítés már fent van, így azt nem engedi újra értelemszerűen, a ...614-es viszont rendszerint nem települ hiba miatt, pedig mindent a leírás szerint végzek.
Most épp WSUS fut, meglátom mi lesz a vége, de lehet érik a W10-re váltás.
tüske · 1 év
Na ez nagyon fontos es hasznos dolog ! Wink
Koszonom !

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

mumorec, hariz
  • 11 Vendég
  • 147 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 17,190 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!