"Zöld képernyő" leleplezve a kiszivárgott Buildben (GSoD)

Azok, akik még nem találkoztak a hírhedt kék képernyőjével szerencsések, hiszen nem tapasztaltak még súlyos, összeomlást okozó hibákat. A Windows 10 megjelenésével a BSoD kapott egy kisebb módosítást, (szomorú arc) melynek nem titkolt célja az volt, hogy csökkentse a felhasználók frusztrációját a kritikus hibák előállása esetén.


2016 tavaszán a Microsoft már QR-kódokat is megjelentett a BSoD képernyőkön, így a felhasználók könnyebben hozzáférhetnek a hibát feltáró információkhoz. Ez további segítséget nyújtott a problémák diagnosztizálásában. Januártól azonban újabb változtatást hajtanak végre, melyet a tegnapi nap sikerült felfedni.

Mint arról már írtunk, a Windows 10 Enterprise változatának 14997-es Buildje számos olyan funkciót rejt, amelyek még fejlesztés alatt állnak. Matthijs Hoekstra, a Windows Enterprise Developer Platform vezető program menedzsere Twitteren jelezte (December 27) meglepettséget, hogy az egyik új funkció még több nap után is észrevétlen maradt.

24 óra elteltével "Chris123NT" nevű Windows-rajongó megoldotta a rejtélyt, és képernyőképen mutatta meg a felfedezett zöld képernyőt. Hoekstra később tisztázta, hogy szeretnék könnyebben megkülönböztetni az előzetes Buildek használóit a Current Branch-en (Stabil gyűrű) lévőktől, ezzel is javítva a hatékonyabb hibajavítást.

Ez azt jelenti, hogy az új GSoD csak az Insider Preview Buildek esetében lesz majd látható, így a Windows 10 stabil kiadását használók összeomlás esetén továbbra is a megszokott BSoD-al találják szemben magukat. Az újdonság a január első hetében érkező Insider Preview Buildben debütál hivatalosan.

Megosztáshoz használjatok a cikk felső részében található gyors megosztási gombokat! (FaceBook, Twitter, Google+)
Küldj bátran üzenetet a hírrel kapcsolatban! Minden hozzászólás fontos nekünk!

A cikket írta: Kori

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
g0302 10 hó
Akkor innentől kezdve megváltozik a "kék halál" név is "zöld halál" lesz a hiba neve? Wink
Kori 10 hó
Nem változik meg, csak két különböző képernyő lesz ismert. Smile

Idézet

Ez azt jelenti, hogy az új GSoD csak az Insider Preview Buildek esetében lesz majd látható, így a Windows 10 stabil kiadását használók összeomlás esetén továbbra is a megszokott BSoD-al találják szemben magukat.
GabiVR 10 hó
Ez nagyon jó, hogy be rakták a QR-kód is!
Alien8 9 hó
Régen is állítható volt a "kékhalál" színe, de már nem emléxem hol és hogyan.....
BÚÉK!
Pali 9 hó
Nálam csak tavaly volt 1-2x kékhalál Windows 10 alatt az AMD-s gépemen, de az is csak Avast miatt (netio.sys-re utalva), azóta egyszer nem jött be egyik gépemen se (ritkán az előfordul az AMD-s gépemen, hogy az első bootoláskor teljesen lefagy az egész rendszer, de egy reset után már elmúlik a hiba).
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 2

lacko9691, vgyula12

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!