"Zöld képernyő" leleplezve a kiszivárgott Buildben (GSoD)

Azok, akik még nem találkoztak a hírhedt kék képernyőjével szerencsések, hiszen nem tapasztaltak még súlyos, összeomlást okozó hibákat. A Windows 10 megjelenésével a BSoD kapott egy kisebb módosítást, (szomorú arc) melynek nem titkolt célja az volt, hogy csökkentse a felhasználók frusztrációját a kritikus hibák előállása esetén.


2016 tavaszán a Microsoft már QR-kódokat is megjelentett a BSoD képernyőkön, így a felhasználók könnyebben hozzáférhetnek a hibát feltáró információkhoz. Ez további segítséget nyújtott a problémák diagnosztizálásában. Januártól azonban újabb változtatást hajtanak végre, melyet a tegnapi nap sikerült felfedni.

Mint arról már írtunk, a Windows 10 Enterprise változatának 14997-es Buildje számos olyan funkciót rejt, amelyek még fejlesztés alatt állnak. Matthijs Hoekstra, a Windows Enterprise Developer Platform vezető program menedzsere Twitteren jelezte (December 27) meglepettséget, hogy az egyik új funkció még több nap után is észrevétlen maradt.

24 óra elteltével "Chris123NT" nevű Windows-rajongó megoldotta a rejtélyt, és képernyőképen mutatta meg a felfedezett zöld képernyőt. Hoekstra később tisztázta, hogy szeretnék könnyebben megkülönböztetni az előzetes Buildek használóit a Current Branch-en (Stabil gyűrű) lévőktől, ezzel is javítva a hatékonyabb hibajavítást.

Ez azt jelenti, hogy az új GSoD csak az Insider Preview Buildek esetében lesz majd látható, így a Windows 10 stabil kiadását használók összeomlás esetén továbbra is a megszokott BSoD-al találják szemben magukat. Az újdonság a január első hetében érkező Insider Preview Buildben debütál hivatalosan.

Megosztáshoz használjatok a cikk felső részében található gyors megosztási gombokat! (FaceBook, Twitter, Google+)
Küldj bátran üzenetet a hírrel kapcsolatban! Minden hozzászólás fontos nekünk!

A cikket írta: Kori
Csevegés (eddig 5 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
g0302 · 2 év
Akkor innentől kezdve megváltozik a "kék halál" név is "zöld halál" lesz a hiba neve? Wink
Kori · 2 év
Nem változik meg, csak két különböző képernyő lesz ismert. Smile

Idézet

Ez azt jelenti, hogy az új GSoD csak az Insider Preview Buildek esetében lesz majd látható, így a Windows 10 stabil kiadását használók összeomlás esetén továbbra is a megszokott BSoD-al találják szemben magukat.
Gabika93 · 2 év
Ez nagyon jó, hogy be rakták a QR-kód is!
Alien8 · 2 év
Régen is állítható volt a "kékhalál" színe, de már nem emléxem hol és hogyan.....
BÚÉK!
Pali · 2 év
Nálam csak tavaly volt 1-2x kékhalál Windows 10 alatt az AMD-s gépemen, de az is csak Avast miatt (netio.sys-re utalva), azóta egyszer nem jött be egyik gépemen se (ritkán az előfordul az AMD-s gépemen, hogy az első bootoláskor teljesen lefagy az egész rendszer, de egy reset után már elmúlik a hiba).

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Visa
  • 5 Vendég
  • 148 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 17,190 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!