5G, eSIM, Dolby Atmos és ”Game Mode” támogatás (Build 15000)

Kezdjük először a Dolby Atmos támogatással, mely a várakozások szerint felsőbb szintű játékékélményt kínál majd a játékosok számára. Ennek debütálása valamikor az év első felében várható, azonban kezdetben csak az Xbox One-ra kiadott előzetesekben lesz jelen, majd később a Windows 10 gyors gyűrűjén tartózkodók is próba alá vethetik.


A Microsoft szerint a Dolby Atmos érkezésével a játékosok képesek lesznek a lehető legpontosabban „érezni” (nem csak vízszintes, de függőleges terjedésben is, virtuális hatások révén) a játéktérben terjedő hangokat, így pontosabb lesz a körülöttük lévő célpontok behatárolása. Ez intenzívebb és reálisabb játékélményt nyújthat, s még tovább erősítheti a játékosok Windows 10 iránti érdeklődését. Ennek feltétele persze lesz egy Atmos-kompatibilis hangszóró rendszer, mely a házimozi részeként lehetővé teszi majd a tökéletes hatás megtapasztalását.

A Microsoft természetesen a 2016-os WinHEC-en is jelen volt, így persze megragadták az alkalmat, s rögtön tettek is egy bejelentést. A Creators Update fejlettebb vezeték nélküli csatlakozási lehetőségeket kínál majd, így nem jelent majd gondot az 5G, illetve az eSIM támogatása sem. Mondanunk sem kell, hogy az 5G támogatás rendkívül fontos a hordozható számítógépek, mobileszközök tekintetében. (Különösen a 4K egyre nagyobb mérvű terjedésével.)

Segítségével a jelenlegi legyorsabb 1 Gbit/s helyett, akár 5 Gbit/s sebességet is elérhetünk a letöltések tekintetében. Előnye viszont leginkább a hálózatra kapcsolódott eszközök számában mutatkozik meg, mivel akár 100-szor több eszköz csatlakoztatása is lehetséges, mint 4G esetében. A cég rengeteg energiát fordít az akkumulátorok jobb kezelésére, így együttműködnek a partnerekkel az 5G támogatás lehető legjobb felhasználásában.


A Microsoft rengeteg energiát fordít az akkumulátorok jobb kezelésére, így a cég együttműködik partnereivel az 5G támogatás lehető legjobb felhasználásában. A Windows 10 emellett támogatni fogja az eSIM-et, mely technológiának köszönhetően, nem lesz szükség fizikai SIM-kártyára, ez pedig lehetővé teszi majd a hálózatra való zökkenőmentesebb csatlakozást. A Windows 10-et kedvelők hasznát fogják venni az eSIM képességeinek, mellyel probléma nélkül fogadhatnak majd adatcsomagokat a Windows Store-on keresztül.


Még az ünnepek alatt került felfedezésre, hogy a 14997-es Build egy új .DLL fájlt tartalmaz, mely a ”gamemode.dll” elnevezésre hallgat, s egyértelmű jele annak, hogy a Microsoft dolgozik a Gamerek által régóta várt „Játékmód” fejlesztésén. Bár annak fényében nem meglepő, hogy ez volt az egyik legnépszerűbb - játékosok által kért szolgáltatás -, mielőtt a Microsoft leállította az UserVoice visszajelzéseket. (Ennek helyét a Windows 10 Feedback Hub vette át.)

Hasonló üzenetet olvashattunk a Feedback Hub-on, illetve a Microsoft saját fórumain is, így a cég egyértelműen hallotta a felhasználók kérését. Ennek lényege, hogy a lehető legjobban optimalizálja az OS-t annak érdekében, hogy a futtatott játék nagyobb teljesítményt tudjon kinyerni a CPU/GPU oldaláról. Feltételezések szerint a funkció aktiválódása esetén az egyes rendszerszolgáltatások, illetve szükségtelen folyamatok fognak majd letiltásra, illetve kikapcsolásra kerülni.


A 14997-es Buildben egyébként még nem lehet működésre bírni a Játékmódot, de az ünnepek előtt az MS fejlesztőinek a 15000-es mérföldkövet is sikerült átlépniük, így érdeklődve várjuk a hétre tervezett Insider Buildet.

Megosztáshoz használjátok a cikk felső részében található gyors megosztási gombokat! (FaceBook, Twitter, Google+)
Küldj bátran üzenetet a hírrel kapcsolatban! Minden hozzászólás fontos nekünk!

A cikket írta: Kori
Csevegés (eddig 4 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Viktor · 2 év
ez tök jó lenne ez az esim is wp-ra, de miért egy samsung androidos készülékkel reklámozzák? elérhetné a microsoft igazán hogy nagyobb figyelmet fordítson arra hogy vmivel többet érjenek a készülékek, több alkalmazás wp-ra, stabilitás, és mikor kijön egy frissítés ne visszafele fejlődjön, hanem inkább előre, ami egyszer jó volt és fejlesztik akkor legalább úgy hogy azon már ne rontsanak. nekem egy 950-es készülékem van és néha a wifi szórakozik meg a 4g sem az igazi rajta, bár lehethogy ez csak egyéni másnál lehet nincs ilyen probléma
ertner · 2 év
Boldog új, kreatív évet kívánok Mindenkinek.
Én Viktor véleményével teljesen egyetértek. Fura, hogy android masinán hirdeti a portékát, igenis több figyelmet kellene fordítani a sajátjára. Így aztán nem véletlen, hogy a megszüntetésről repdesnek a hírek, azaz kiszállna a mobil-piacról, pedig van ott még keresnivaló, amit Kori, mint mindig, most is remekül összefoglalt.
ertner
paradicsomleves · 2 év
Lesz mivel ki próbálni az erősítőmön a dolby atmost.
Kiváncsi leszek milyen lesz a hang.
Biztos nem fog rosszul szólni.
Mobi · 2 év
Azért van egy androidos Samsung a videóban Windows Phone helyett, mert ez nem egy Microsoft által készített felvétel. Ez csak magát az eSIM szolgáltatást mutatja be amit mostantól a MS is támogatni fog.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

tomisik
  • 10 Vendég
  • 139 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 17,190 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!