Elérhető a Windows 10 Creators Update build 15042 előzetes

A múlt héten nem, de ezen a héten már érkezett új Windows 10 Creators Update előzetes, mindkét platformra. Mint az már a korábbi előzeteseknél is megfigyelhető volt és már a Microsoft is említette, a rendszer lényegében funkciókész, tehát itt sem fogunk már jelentős újdonságokkal találkozni, mindössze pár finomítással.


Egy érdekesség viszont érdemel egy megemlítést, amit már rögtön a telepítés után észrevehetünk: eltűnt az asztalról a vízjel. Ugyan ez a helyzet a Windows névjegyénél is: már nincs feltüntetett lejárati dátum. Ugyanakkor még továbbra is a 1607 verzió látható, amely valószínűleg rövidesen 1703 lesz. De ez utóbbiak is már azt jelentik, hogy a valóban a célegyenesbe érkezett a fejlesztés, nem lehet túl sok hátra.

Újdonságok

Cortana OOBE animációk (PC): A telepítési képernyőn a beépített digitális asszisztens (Cortana) új animációt kapott. Sajnos nem valószínű, hogy ez a magyar nyelvű rendszerben is benne lesz, bár Cortana utólagosan biztosan bekapcsolható lesz mint már most is, például angol beszédet használva.


Flash futtattatásának engedélyezése Edge-ben (PC): Ahogy már minden böngésző, úgy a Microsoft Edge is blokkolja alapból a Flash tartalmakat. Viszont, hogy ez a felhasználók számára is egyértelműbb legyen, egy új dialógus fog böngészéskor megjelenni erről, amivel akár egyből engedélyezhetjük is a Flash futtatását.


Olvasás Edge-ben: Mint az már ismert lehet, az új Edge képes e-könyvek megjelenítésére is. Ezentúl a lementett EPUB formátumú könyvek esetén a lapfülnél már egy könyv ikon is meg fog jelenni, hogy még egyértelműbb legyen, hogy éppen egy könyv van megnyitva a böngészőben. De a felolvasás üzemmódban már az oldallapozásokat is jól kezeli a böngésző, továbbá a felolvasás hangossága is minden nyitott könyvre érvényes lesz.

Ismert hibák PC-n

 • Néhány felhasználónál előfordulhat, hogy a frissítés nem sikerül egy hibás registry kulcs miatt. Amennyiben a gépünk frissítés közben elakad egy folyamatos betöltést jelző fekete képernyőn, nyomjuk be a reset gombot, majd a rendszer elindulása után adjuk meg a következő parancsokat egy rendszergazdaként indított parancssorban, vagy a PowerShell-ben:
 • reg delete HKEY_LOCAL_MACHINEsystemsetupupgradensimigrationroot /fnetsh int ipv6 set locality state=disabledreg delete HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlNsi{eb004a01-9b1a-11d4-9123-0050047759bc}28 /f
 • Amennyiben jóval korábbi előzetesről frissítünk erre a verzióra, a Spectrum.exe szolgáltatás hibája a hang megszűnését, és magas merevlemez aktivitást okozhat. Egyéb esetben a hiba már nem jelentkezik. Megoldása, ha töröljük a ProgramData → Microsoft → Spectrum → PersistedSpatialAnchors mappát és annak tartalmát, majd indítsuk újra a gépet.
 • A gépház → Eszközök lapra való lépésekor az alkalmazás összeomolhat. Valamint Bluetooth eszközök párosítása sem lehetséges.
 • A csatlakozás gyorsmenü nem működhet a műveletközpontból, a Windows + K-val, valamint a gépházból indítva sem.
 • Az Edge F12-vel előhozható fejlesztői eszköztára nem működhet illetve összeomolhat.
 • Hiányozhat a Windows Insider program ikonja a gépház → Frissítés és biztonság oldaláról.
 • [Játékok] Néhány játék a tálcára minimalizálva indulhat el. Ilyenkor csak egyszerűen rá kell kattintani és visszaáll a teljes képernyős nézetbe.
 • [Játékok] Néhány hardveres konfiguráción a játékos sávban sugárzáskor megjelenő kép zölden villoghat. Ez a hiba a nézőknél nem jelentkezik, tehát sem a képet sem a minőséget nem befolyásolja, csupán csak számunkra van jelen.
 • A Windows Hello arcfelismerése nem működhet Surface Pro 4, valamint Surface Book eszközökön olyan hibára hivatkozva, hogy a kamera nem indítható el.
 • Előfordulhat, hogy az Edge, valamint a tálca nem válaszol. Ha ez megtörténne a feladatkezelőben zárjuk be az Edge-et, valamint indítsuk újra az intézőt (Windows Explorer).

Ismert hibák mobilon

 • Ebben az előzetesben nem lehet beszéd csomagokat letölteni.
 • Nem lehet új kártyát hozzáadni, valamint meglévővel fizetni a Microsoft Wallet alkalmazásban (jelenleg csak Egyesült Államok).

Nehéz lenne megjósolni, hogy még pontosan hány előzetesre vagyunk a végleges verziótól, azonban ez már nem lehet túlzottan sok. A Windows 10 Creators Update végleges stabil kiadása jelenlegi pletykák szerint áprilisban érkezhet, azonban azt megelőzően 2-3 héttel készen kell lennie. Így tehát kis eséllyel ugyan, de az is lehetséges, hogy a következő hónapban már meg lesz a véglegesített RTM verzió.

Forrás: Microsoft
Csevegés (eddig 11 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gabesz1 11 hó
15042.0.170219-2329.RS2_RELEASE_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_EN-US.ISO
A tartalom megtekintéséhez bejelentkezés, vagy regisztráció szükséges.
knor1982 10 hó
nekem mobilon 15043 töltődik le éppen, nem 15042
gabesz1 10 hó
Az teljesen jó! Wink
i.imgur.com/1aS7z5b.png
djbaler 10 hó
SZIASZTOK!ÉRDEKLÖDNÉK,HOGY EHEZ IS LEHET MAGYAR NYELVET HOZZÁADNI.KÖSZÖNÖM A VÁLASZOTOKAT.
gabesz1 10 hó
Nem lehet! Wink
djbaler 10 hó
KÖSZÖNÖM A GYORS VÁLASZT GABESZ1Cry
janicomp 10 hó
Hát ebben is gond van a Bluetooth-tal
Istvan78 10 hó
Sziasztok!
Nekem ez ideáig nem jelezz a telefon hogy lenne frissítés. Windows Insider Fast Ring, Lumia 640LTE VODHU
janicomp 10 hó
A nyelvet angolra kell állítani akkor jön a frissítés utána vissza magyarra
Istvan78 10 hó
Sziasztok!
Köszönöm az informális hozzá szólást! Smile
Üdv Istvan78
hutoczky 10 hó
Sziasztok nekem megált ennél a verzionál, és az insider nél 0x0 error üzenet , valakinek őklet?

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Legújabb letöltések

Online tagok: 5

vgyula12, figaro72, bandi1969, laci6996, Skynet

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!