Megérkezett a Windows 10 Creators Update build 15046 előzetes PC-re


Megérkezett a hamarosan végleges formát öltő Windows 10 Creators Update következő előzetes kiadása, mely a 15046-os buildszámot viseli. A Windows Insider tesztelők már a gyors gyűrűn beszerezhetik ezt a verzión, egyenlőre azonban még PC-n, de a mobil kiadás is hamarosan megérkezhet.

Újdonságok


Cortana eszköztár: A felhasználói véleményekre reagálva megváltozott a tálán lévő Cortana eszköztár színe, méghozzá a korábban használtra.

Windows Defender fejlesztések: A Windows Defender értesítési területen lévő ikonja is változott, így alapállapotban már ez zöld pipával jelzi, ha a számítógép állapota védett. További fejlesztések érintik annak új felületét is, például most már a megjelenő értesítések a Defender védelmi központját nyitják meg, valamint a gépházból is megnyitható az új felület.

Fejlesztett fordítások: Több idegen nyelvű fordítás fejlesztést kapott ebben az előzetesben. Ezek között azonban egyelőre a magyar még em szerepel. Vélhetően azonban már erre sem kell sokat várni, talán a következő előzetesekben már fel is bukkanhat a félkész, vagy már naprakész magyar fordítás.


Frissített játékos ikon: Frissítésre került a gépház új játékos pontja, valamint az aloldalon megtalálható ikonok is a helyükre kerültek.


Alkalmazások telepítésének szabályozása: Már lehetőség van arra is, hogy szabályozzuk, milyen eredetű alkalmazásokat lehessen telepíteni a gépre. Így megadható, hogy bárhonnan származó alkalmazásokat is fel lehessen telepíteni, vagy csak az áruházból. Továbbá egy köztes opcióval figyelmeztethet a rendszer, ha nem az áruházból származót próbálunk telepíteni.

Ismert hibák PC-n

  • Néhány felhasználónál előfordulhat, hogy a frissítés folyamata 71%-nál megakad. Részletek itt.
  • [Játékok] Néhány játék a tálcára minimalizálva indulhat el. Ilyenkor csak egyszerűen rá kell kattintani és visszaáll a teljes képernyős nézetbe.
  • [Játékok] Néhány hardveres konfiguráción a játékos sávban sugárzáskor megjelenő kép zölden villoghat. Ez a hiba a nézőknél nem jelentkezik, tehát sem a képet sem a minőséget nem befolyásolja, csupán csak számunkra van jelen.
  • Az Edge F12-vel előhozható fejlesztői eszköztára néha nem kerülhet fókuszba.
  • Olykor az Edge fejlesztői eszköztárának ablaka a háttérben nyílhat meg.
  • Frissítést követően a több monitort használó felhasználóknál, a másodlagos monitorokon az asztal lefagyhat. A Settings > System > Display menüben egyszerűen csak engedélyezzük az elsődleges monitort, majd kapcsoljuk vissza a másodlagos monitorokat, és a probléma meg is oldódik.
  • Néhány felhasználónál a frissítés 0x80070228-as hibával meghiúsulhat. Részletek ennek megoldásáról itt.

Saját tapasztalatok alapján bár ez a rendszer már érezhetően jól teljesít még virtuális gépről futtatva is, mindennapi használatra továbbra sem ajánljuk. Főképp, hogy a végleges stabil kiadás sem lehet túl messze, amelynek rövidesen, még ebben a hónapban el kell készülnie, már amennyiben áprilisban valóban ki szeretné adni a Windows 10 Creators Update-et a Microsoft.

Forrás: Microsoft
Csevegés (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sardna11 10 hó
Megérkezett a 15048-as [

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 6

laci1998, zulu, ttpityu, greendoki, klrt, Laci09

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!