Windows 10 build 14393.953 stabil frissítés (javító kedd)

A februári javító kedd váratlan kihagyásával a megszokottól meglehetősen hosszú idő elteltével kaptak ma végre újra frissítéseket a Microsoft operációs rendszerei. Talán ennek eredménye az is, hogy ma mindkét platformon jött javítás a Windows 10 felhasználóknak, azaz nem csak PC-t, de a mobil rendszert használók is találhatnak új frissítéseket.


A Windows 10 számára ezúttal a kiemelkedően fontos javítás a KB4013429-es megnevezést kapta, amely összegzőfrissítés segítségével a rendszer alverziója is megváltozik, 14393.953-ra. Ezen kívül pedig kapott egy szintén fontos szolgáltatás frissítést is (KB4013418), de akad itt még Adobe Flash Player javítás is (KB4013198). Ami az összegző frissítés által érintett módosításokat illeti, a meglehetősen friss lista alapján ez rekord mennyiség lehet, amely a kihagyás miatt nem túl meglepő (egyelőre a lista angolul tekinthető meg, de várhatóan a Microsoft Magyarország elkészíti a honosított változatot).

Ami a biztonsági javításokat illeti, ezúttal átfogóan 17 különböző probléma került elhárításra a Microsoft Security TechCenter beszámolója alapján. Ebből kritikus besorolást 8+1 biztonsági rés kapott, melyek java a Windows minden verzióját érintik, azon belül is egy-egy kifejezetten az Internet Explorert és a Microsoft Edge-et, valamint a Microsoft Office kiadásai sem úszták meg ilyen tekintetben a foltozást (+1 - Flash Player). Természetesen ezeken kívül akad pár extra javítás is, hiszen ahogy szokott, úgy most is frissült a Microsoft kártevő-eltávolító eszköze, illetve amennyiben a Microsoft Silverlight telepítve van, annál is számíthatunk biztonsági javításra.

Azt pedig valószínűleg említettünk sem kell, hogy erősen ajánlott ezen frissítések telepítése, hiszen a kiadást követően a sebezhetőségekről már a támadóknak is van fogalma, tehát könnyebben kijátszhatóvá válnak a frissítetlen rendszerek. A múlt hónapban kimaradt javító kedd miatt, ez a márciusi javítócsomag pedig még nagyobb jelentőséggel bírhat ebből a szempontból is.
Csevegés (eddig 4 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Taylor74 10 hó
Köszönöm a cikket!
Szeretném kérdezni, hogy például a Movie Maker -ből mikor várható UWP app. 2016,. szeptemberében-októberében volt erről hír, 2017. januárjában pedig "megszűnt" a Windows Essentials 2012 támogatás. Nem nagy tudású videószerkesztő, de nekem elég volt. Köszönöm előre is a választ.
enzof 10 hó
Telo L550 gyorsab lett.Ideje volt a frissítésnek.Smile
gthomma 10 hó
Lumia 930 borzalmas lett, böngészés közben melegszik a telefon ??? Ha fórumban akarok hozzászólni, (disqus) várni kell meg megjelennek a karakterek. Ez vérlázító !!
Megyek vissza 8.1 -re ha a kreátor fuckdate nem teszi használhatóvá a telefont falhoz kúrom.
(rengeteg egyéb bosszantó kis hiba van még, nem sorolom fel mindet, felesleges)
Deadman 10 hó
Azóta kijött egy újabb frissítés a KB4015438 és az OS száma pedig 14393.969
Bővebben
March 20, 2017—KB4015438 (OS Build 14393.969)
Improvements and fixes


This update includes quality improvements. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:

Addressed a known issue with KB4013429 that caused Windows DVD Player (and 3rd party apps that use Microsoft MPEG-2 handling libraries) to crash.
Addressed a known issue with KB4013429, that some customers using Windows Server 2016 and Windows 10 1607 Client with Switch Embedded Teaming (SET) enabled might experience a deadlock or when changing the physical adapter’s link speed property. This issue is most commonly seen as a DPC_WATCHDOG_VIOLATION or when verifier is enabled a VRF_STACKPTR_ERROR is seen in the Memory dump.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 5

laci1998, zulu, ttpityu, greendoki, Laci09

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!